vilken ska du köpa för att skydda din Apple-smarttelefon?

Har du en iPhone och letar du efter ett fodral för att skydda din favoritsmartphone? Den här guiden är gjord för dig! Här är vårt urval av de bästa skalmodellerna för iPhone 15, iPhone 14 och iPhone SE.

bästa iPhone fodralbästa iPhone fodral

Urval av de bästa iPhonefodral

Vem har aldrig varit hjärtekrossad när han sågsprucken smartphoneskärm efter ett fall? Att tappa din smartphone är tyvärr vanligt och även om du är försiktig, ingen är säker från en olycka. Att byta ut en skärm är dyrt, så för att undvika obehagliga överraskningar är det bättre att förebygga än att bota. Det finns plast-, silikon-, läderfodral, hårda och mjuka fodral, Qi- och MagSafe-kompatibla fodral, fodral som bara skyddar baksidan av smarttelefonen, fodral som endast upptar kanterna för att lämna smarttelefonens design synliga eller till och med fodral i full längd . Inför alla tillgängliga modeller är det inte alltid lätt att göra rätt val.

Oavsett om du har en iPhone SE, en iPhone 15, 15 Plus, 15 Pro, 15 Pro Max, iPhone 14, 14 Plus, 14 Pro eller till och med 14 Pro Max så hittar du skydd anpassat för din smartphone här. DE Fodralmärken som nämns har i allmänhet versioner tillgängliga för flera iPhone-modeller. Om du gillar utseendet och funktionerna i ett visst fodral, tveka inte att se om det även finns för andra enheter.

De bästa fodralen för iPhone SE (3:e generationen)

Spigen Liquid Crystal för iPhone SE (3:e generationen)

Spigen Liquid Crystal fodral (iPhone 13 SE 3:e generationen) till bästa pris

 • Amazon

  11,99 €

  Upptäck erbjudandet

 • Rakuten

  12,5 €

  Upptäck erbjudandet

 • Cdiscount

  34,05 €

  Upptäck erbjudandet

Spigen skapades 2004 och är ett varumärke känt för sina mobiltillbehör. Vi hittar i dess katalog olika fodral för smartphones. Spigen Liquid Crystal-modellen är ett transparent, stötdämpande fodral. Du kan fortsätta njuta av designen på din telefon samtidigt som du skyddar den mot eventuella fall.

Skyddsfodralet är ultratunt, lätt och, till skillnad från vissa genomskinliga fodral som gulnar med tiden, motstår dess kristallklara klarhet åldrande. Spigen Liquid Crystal-fodralet är flexibelt, vilket gör att du enkelt kan ta bort det. Skärmkanterna och kameraramen är upphöjda för att ge mer skydd. Slutligen låter detta fodral dig ladda din smartphone trådlöst.

De bästa fodralen för iPhone 15

Rhinoshield SolidSuit för iPhone 15

coque-iphone-15-rhinoshield-solidsuitcoque-iphone-15-rhinoshield-solidsuit

Rhinoshield är ett av riktmärkena när det kommer till smartphonefodral. Varumärket är särskilt känt för att erbjuda många design med välkända licenser som One Piece, Marvel eller NBA till exempel. Rhinoshield SolidSuit skyddar både fram- och baksidan av iPhone med upphöjda kanter runt skärmen och kameran. Bikakestrukturen förbättrar stötdämpningen. Fall från en höjd av 3,5 meter absorberas därmed perfekt.

Detta fodral är tunt, lätt och är Magsafe-kompatibelt. Tillverkad av en ShockSpread-polymerlegering och utan Bisfenol-A, den är både flexibel och reptålig. Den finns i 16 olika färger för att perfekt passa din telefon och din smak.

Spigen Liquid Air för iPhone 15 Plus

Spigen Liquid Air CaseSpigen Liquid Air Case

Detta andra skal från Spigen har också upphöjda kanter för att skydda iPhone 15 Plus-skärmen och kameran. Baksidan av skyddet har ihåliga geometriska mönster som hjälper till att absorbera stötar. Strukturerade sidor är halkfria. Spigen Liquid Air är kompatibel med Qi-certifierade trådlösa laddare och är reptålig. Om du letar efter ett billigt och effektivt iPhonefodral har du kommit till rätt ställe.

OtterBox Strada för iPhone 15 Pro

OtterBox Strada-fodral till iPhone 15 Pro

 • Rakuten

  37,29 €

  Upptäck erbjudandet

 • Amazon

  42,78 €

  Upptäck erbjudandet

 • Shoppinggata

  46,11 €

  Upptäck erbjudandet

 • Fnac

  64,78 €

  Upptäck erbjudandet

Otterbox grundades 1998 och är ett varumärke som är bland de ledande inom området skyddsfodral för smartphones. OtterBox Strada är ett flipfodral i läder som ger 360-graders skydd för telefonen. Den magnetiska stängningen gör att du kan hålla luckan i öppet eller stängt läge när du inte använder din iPhone.

Detta fodral är Magsafe-kompatibelt för att enkelt ladda din iPhone. Slutligen ligger originaliteten i detta fall i närvaron av en invändig plats för att lagra dina kort eller biljetter.

Caseology Nano Pop Mag för iPhone 15 Pro Max

Caseology Nano Pop Mag för iPhone 15 Pro Max

 • Amazon

  26,98 €

  Upptäck erbjudandet

Caseology Nano Pop Mag är ett silikonfodral i uppfriskande färger. Blueberry Navy-modellen har till exempel gula kanter runt kameran. Det är en förändring från de svarta skalen som inte sticker ut så mycket från konkurrenterna.

Nano Pop Mag är smidig, lätt att rengöra och har en behaglig handkänsla. Den samlar inte damm och fångar inte ludd i dina fickor. Detta fodral är kompatibelt med Magsafe och har magneter för enkel trådlös laddning.

De bästa fodralen för iPhone 14

RhinoShield Mod NX för iPhone 14

RhinoShield Mod NX (iPhone 14) till bästa pris

 • Amazon

  31,98 €

  Upptäck erbjudandet

RhinoShield Mod NX är ett modulärt fodral som du enkelt kan anpassa tack vare dess utbytbara baksida. Tack vare skalramens bikakestruktur förbättras stötdämpningen. Tjockleken på endast 3 mm räcker för att ge en hög skyddsnivå efter ett fall från 3,5 meters höjd.

RhinoShield Mod NX är slag- och reptålig. Det är ett lätt och BPA-fritt fodral. Den är kompatibel med MagSafe och Qi trådlös laddning.

OtterBox gratis för iPhone 14 Plus

OtterBox Fre (iPhone 14 Plus) till bästa pris

 • Amazon

  45,86 €

  Upptäck erbjudandet

Denna modell har den speciella egenskapen att erbjuda komplett skydd till din smartphone samtidigt som den behåller pekskärmsfunktionerna. Genom att utrusta din iPhone 14 Plus med Otterbox Fre-fodralet kommer den att kunna motstå stötar men även vatten. IP68-certifierad, din iPhone kommer att vara vattentät i upp till 1 timme på 2 meters djup. Otterbox Fre tål 5 gånger fler fall än den militära standarden (MIL-STD-810G 516.6). Dessutom är detta fodral kompatibelt med MagSafes magnetsystem.

Apple Clear Case med MagSafe för iPhone 14 Pro

Apple transparent fodral med MagSafe (iPhone 14 Pro) till bästa pris

 • Rakuten

  25€

  Upptäck erbjudandet

 • Amazon

  58,18 €

  Upptäck erbjudandet

 • Bagare

  58,19 €

  Upptäck erbjudandet

 • SFR

  59 €

  Upptäck erbjudandet

 • Shoppinggata

  60,66 €

  Upptäck erbjudandet

Apple erbjuder sina egna iPhone-fodral. Detta är till exempel fallet med det transparenta MagSafe-fodralet som ger din smartphone ett speciellt utseende.

Tack vare dess transparens kan du fortsätta att uppskatta den ursprungliga designen på iPhone 14 Pro. Tunn, flexibel och lätt, väskan motstår fall. Den har en anti-repa och anti-gulnande beläggning. Inbyggda magneter gör att du enkelt kan ansluta din smartphone till din MagSafe eller Qi trådlösa laddare.

OtterBox Defender XT för iPhone 14 Pro Max

OtterBox Defender XT (iPhone 14 Pro Max) till bästa pris

 • Rakuten

  29€

  Upptäck erbjudandet

 • Amazon

  48,89 €

  Upptäck erbjudandet

 • Fnac

  63,99 €

  Upptäck erbjudandet

OtterBox Defender XT-serien erbjuder skydd i flera lager. Upphöjda kanter skyddar fotomodulen och skärmen. Detta fodral utmärker sig för förekomsten av skydd som förhindrar att smuts kommer in i uttag och portar. Den har även en integrerad sladd som gör att du kan bära din smartphone på annat sätt, runt halsen till exempel.

Precis som Otterbox Fre tål Defender XT 5 gånger fler fall än den militära standarden (MIL-STD-810G 516.6). Utrustad med magneter är OtterBox Defender XT-fodralet kompatibelt med MagSafe.

Varför köpa ett skyddsfodral?

När du köper en ny smartphone har du möjlighet att lägga till tillbehör. Bland det väsentliga hittar vi skyddande skal. Skyddar du inte din iPhone riskerar den snabbt att bli repad och gå sönder vid minsta fall. Genom att investera i ett bra fodral kan du spara en iPhone som oftast kostar runt 1000 euro. Det är alltså inget köp som ska försummas.

Du kan givetvis skydda skärmen med ett härdat glasfönster. Men iPhone-chassiet är fortfarande ömtåligt. Dessutom, förutom skydd, är vissa fodral vattentäta och gör att du kan ta din telefon under vattnet. Andra har en plats för dina kort och biljetter. Idag finns det fodral av olika material och olika färger för att anpassa din smartphone efter din smak.

Vilket material ska man välja för ett iPhone-fodral som skyddar bäst?

Ett fodral skyddar din iPhone genom att slå in den. Din smartphone kommer därmed att vara skyddad mot stötar och repor. Det finns styva polykarbonatskal, mjuka silikonskal, läderskal (äkta, imiterade eller vegetabiliska) eller till och med träskal. Vilket fodral ska du välja för att skydda din iPhone bäst? Detta kommer främst att bero på din budget, dina önskemål och behov. Tjocka fodral ger förbättrat skydd, men tenderar att vara tunga och skrymmande.

 • DE silikonfodral har fördelen att vara flexibel och lätt. De passar perfekt till formen på din smartphone och absorberar stötar. DE termoplastiska polyuretanskal (TPU) är också flexibla och erbjuder ett bra alternativ.
 • Cplastskal (polykarbonat) är styva. De har bra slagtålighet och tack vare sin styrka kan de vara ultratunna. DE polykarbonat är i allmänhet det material som används för transparenta fodral.
 • DE läderfodral har i allmänhet en flik som skyddar både fram- och baksidan av din iPhone.

För att säkerställa effektiviteten av skyddet, tveka inte att kontrollera om fodralet är MIL-STD-810 certifierat. Denna standard garanterar bland annat att den är motståndskraftig mot fall, damm, stötar, fukt och extrema temperaturer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *