vi vet när Microsoft kommer att lansera sina nya AI-centrerade bärbara datorer

Microsoft förbereder sig för att lansera nya Surface Pro och Surface Laptop-enheter senare denna månad, enligt Windows Central. Den nya hårdvaran kommer att innehålla nästa generations processorer från Intel och Qualcomm, såväl som OLED-skärmar och andra förbättringar.

Surface Pro 9Surface Pro 9

Windows Central rapporterar att den nya Surface Pro 10 och Surface Laptop 6 kommer att avslöjas den 21 mars. Dessa kommer att vara de första Surface-datorerna som använder Intel Core Ultra-processorer och en modifierad version av Qualcomm Snapdragon X Elite, som har neurala bearbetningsenheter (NPU) dedikerade till artificiell intelligens. Enheterna kommer därför att finnas tillgängliga i Intel- och ARM-versioner, en första för Surface-portföljen.

De nya processorerna kommer att erbjuda betydande prestanda och effektivitetsvinster jämfört med tidigare modeller, enligt Windows Central-källor. Enheter kommer att gynnas en batteritid som låter dig hålla en hel dag på en enda laddning, och kommer även att dra nytta av andra förbättringar, som nya skärmar, portar, etc.

Vad vet vi om Microsofts kommande Surface-datorer?

Enligt Windows Central kommer Surface Pro 10 ha en liknande design som Surface Pro 9, men med en antireflex OLED-skärm, ljusare och stödjande HDR-innehåll. Enheten kommer också att ha en ny ultravidvinkel framåtvänd webbkamera förbättrad med AI Studio Effekter, som kan tillämpa filter och effekter på videosamtal och inspelningar. Enheten kommer även att ha en inbyggd NFC-läsare, som kan användas för kontaktlösa betalningar och andra funktioner.

Surface Laptop 6 kommer för sin del att dra nytta av en mer märkbar designuppdatering, med tunnare skärmkanter och rundade hörn. Enheten kommer också att ha en ny haptisk pekplatta, som kan ge taktil feedback och gester. Enheten kommer också att ha den nya dedikerade Copilot-knappen, som låter dig aktivera Copilot-funktionen på enheten. Datorn kommer också att ha ett uppdaterat urval av portar, inklusive två USB-C och en USB-A på vänster sida, och Surface Connect magnetladdare på höger sida.

När kommer nya Microsoft Surfaces att släppas?

Den nya Surface Pro 10 och Surface Laptop 6 kommer att levereras två vågor, som börjar med Intel-modeller i april, följt av ARM-modeller i juni. Windows Central antar att ARM-modellerna kommer att använda en anpassad version av Snapdragon X Elite, liknande vad Microsoft gjorde med Snapdragon 8cx Gen3 i Surface Pro 9.

Surface Pro 9Surface Pro 9

Den nya Surface Pro och Surface Laptop kommer att vara bland de första enheterna som stöder Windows 11:s nästa våg av nästa generations AI-upplevelser, som lanseras senare i år.

Dessa funktioner inkluderar Copilot-funktionen på enheten, som kan ge hjälp och förslag baserat på sammanhang och användarpreferenser. De inkluderar också en ny funktion för undertextning och översättning i realtid, som låter dig transkribera och översätta ord och ljud i alla program. Funktionerna inkluderar även uppskalning av videospel och utjämning av bildhastighet, för att förbättra spelets grafik och prestanda på avancerad hårdvara.

Det ska dock grädden på moset vara en ny funktion internt kallad “AI Explorer”. Enligt Windows Central-källor är AI Explorer AI-upplevelsen som kommer att skilja AI-datorer från resten. Han beskrivs som en “avancerad co-pilot” med en inbyggd historik och tidslinjefunktion som gör allt användaren gör på sin dator till ett sökbart ögonblick på naturligt språk. Det fungerar i alla applikationer och tillåter användare att söka efter tidigare öppnade konversationer, dokument, webbsidor och bilder.

AI-Explorer-appen kan också förstå sammanhang, hjälpa till att starta projekt eller arbetsflöden och till och med föreslå uppgifter baserat på vad som visas på skärmen. Dessa nya AI-funktioner förväntas inkluderas i Windows 11 version 24H2-uppdateringen i höst, så de förväntas inte vara tillgängliga så snart de nya datorerna lanseras.

Källa: Windows Central

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *