vi kom, vi såg honom och han (övertygade) nästan oss

Tretton år efter den sista delen av sagan förbereder sig Top Spin för att göra en rungande återkomst till tv-spelens värld under de kommande veckorna. Jag kunde närma mig ett av årets mest efterlängtade sportspel under några timmar. Och hanteringen, även om den var väldigt kort, var definitivt värd en omväg.

komma igång med toppsnurr 2k25komma igång med toppsnurr 2k25

Förhandsvisning producerad av Alix Dulac

Vilka är de fantastiska tennissimuleringarna på PC och konsol? De mindre unga bland oss ​​kommer att nämna den legendariska Final Match Tennis. Andra kanske nämner den utmärkta Mario Power Tennis, även om den senare är mer av ett arkadspel för flera spelare än en simulering. Och experterna kommer bara att ha två licenser i åtanke: Virtua Tennis Och Top Spin.

Att prata om Top Spin väcker djupa minnen för många spelare. Karriärer skrevs och vunnits med svett från våra ögonbryn och våra tummar, händerna knutna på kontrollen. Grand Slams spelade fram till ogudaktiga timmar. Utmaningar och utmaningar skickade till vänner, runt en bra kväll där pizzor aldrig är långt från soffan. Det är framför allt för att framkalla referenstennissimuleringen, saknad sedan 2011 och dess senaste iteration, Top Spin 4 (på Xbox 360, PS3 och PC).

Vi ses i april med racket och controller

Tretton år och två konsolgenerationer senare kommer Top Spin äntligen tillbaka. Den nya opusen heter Top Spin 2K25. Den är utvecklad av Hangar 13, som vi till exempel är skyldiga Mafia III, och den publiceras, liksom sina föregångare, av 2K Games. Spelet kommer till konsolen (PS4, PS5 och Xbox One och Xbox Series S/X) och PC på 26 april 2024. Och de som har bråttom kommer till och med att kunna servera sina första bollar tre dagar tidigare tack vare tidig åtkomst på Steam.

komma igång med toppsnurr 2k25komma igång med top spin 2k25

Spelet finns i tre versioner: Standard, Deluxe Och Grand Slam Edition, 2K-spel har ännu inte avslöjat det exakta innehållet i var och en av dem. Till den här utgåvan har Hangar 13 valt två legendariska muser: Roger Federer och Serena Williams som du hittar på omslagen till två av utgåvorna. Vi hade möjligheten att lägga vantarna på den nya versionen av denna licens som var så älskad av tennispubliken i flera timmar. Och det räcker med att säga att känslan var särskilt stark för alla som spelade Top Spin 4.

Ett slag att (åter)ta och tröghet att förutse

Så vad är våra intryck efter några timmar med spelet? De är EX-CEL-LENTES. Spelarnas rörelser, kläderna som rör sig i vinden eller återgivningen och omfånget av skott är helt enkelt förvånansvärt realistiska. Hanga 13 ville spela kontinuitetens kort med sagans tidigare opus, med samma “motion capture”-process (Roger Federer och Serena Williams deltog båda i animeringen av sina avatarer i spelet) och samma motor som Top Spin 4. På skärmen är allt flytande, realistiskt, levande. Observera att Top Spin 2K25 behåller essensen och kraven från dessa småbröder, nämligen en god behärskning av spelet för att kunna njuta av det så mycket som möjligt.

komma igång med toppsnurr 2k25komma igång med toppsnurr 2k25

Och behärskning är inte det lättaste, med en framgångsmätare som är svår att tämja. Denna mätare avgör, beroende på din förmåga att placera markören i mitten av en grön zon, om ditt skott är optimalt eller inte. Kort sagt, om du gillar det är det en perfekt passform. Annars är det bra, rättvist eller dåligt. Om du har behållit dina reflexer på Top Spin 4, kommer en ominlärningsfas fortfarande att vara nödvändig, tjänsten har särskilt förändrats, ytterligare rörelser har implementerats. Men det kommer att vara betydligt kortare än för en amatör eller en komplett nybörjare. Top Spin är inte arkad: det är definitivt en simulering. Med det grepp som hör till.

Galen fördjupning, men ojämn grafik

Cross generation kräver (släpp av spelet på två olika generationer av konsoler), vi kan dock inte gömma oss en viss ojämlikhet på det tekniska planet. Alla spelare är inte lika framgångsrika som varandra. Oavsett om det gäller modellering eller när det gäller utbudet av rörelser. Bortsett från Roger Federer och Serena Williams är det absolut bästa för oss, legenden André Agassi. John McEnroe behandlades också.

komma igång med toppsnurr 2k25komma igång med toppsnurr 2k25

Nyare spelare, som inte har deltagit i Motion Capture, är mindre detaljerade. Ansiktsuttrycken var inte alla övertygande och vi kunde till och med upptäcka en viss stelhet i spelarnas rörelser under mellansekvenserna, som spelar fördjupningskortet till fullo, med en atmosfär på planen lika komplett som i verkligheten.

En ultrakomplett tennissimulering

Innehållsmässigt täckte denna förhandsvisning bara ett spelläge: utställning (singel eller dubbel). Innehållet som erbjöds var lockande: tio spelare, blandade både dagens mästare (Alcaraz, Tiafoe, Swiatek, Raducanu, Gauff) och legender (McEnroe, Agassi, Graff), fem ytor (Roland-Garros, Rod Laver Arena, Arthur Ashe, Wimbledon, Indian Wells) tillgängliga, fem svårighetsnivåer (av de sju som kommer att vara tillgängliga)… det fanns redan mycket att göra. Och framför allt räckte det för att mäta skillnaderna mellan spelare och ytor.

komma igång med toppsnurr 2k25komma igång med toppsnurr 2k25

Men detta återspeglar uppenbarligen bara en del av vad den slutliga versionen av spelet kommer att erbjuda. Förutom fler spelare och banor kommer detta att innehålla ett träningsläge som kallas Top Spin Academy att lära spelarna de olika teknikerna. Det här läget utvecklades i samarbete med John McEnroe, som fördubblar alla lektioner han ger. Dessa lektioner kommer att vara användbara för alla spelarprofiler, nya eller erfarna. Det finns även en Karriärsläge som låter dig skapa din karaktär från A till Ö, från deras morfologi till deras spelstil. Avatarredigeraren (MyPlayer) är extremt komplett så att ingen spelare ser exakt ut som en annan. Den erbjuder uppenbarligen företablerade modeller för dem som har bråttom. A Säsongskort förväntas och nödvändigtvis. Men dess innehåll har ännu inte meddelats.

I väntan på att få veta vad de andra spellägena kommer att erbjuda oss i april, tillät denna demo av utställningsläget oss att återknyta, med glädje, med Top Spin och dess krav, vare sig det är mot datorn eller mot en riktig spelare. En ganska övertygande första upplevelse.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *