Switch 2 har varit redo i flera år, men Nintendo har en god anledning att vänta med att släppa den

I sin senaste video återgår läckaren Moore’s Law is Dead till tidigare läckor gällande hårdvaran Nintendo Switch 2. Enligt honom är denna information, som går flera år tillbaka i tiden, fortfarande aktuell, eftersom den japanska jätten inte har valt att uppdatera den trots att uppskjutande av frigivningen. En strategi som inte är så riskabel som den verkar.

grafikströmbrytare 2grafikströmbrytare 2
Krediter: 123RF

Om du känner att det har pratats om Nintendo Switch 2 i flera år så har du rätt. För att säga sanningen går ryktena om det tillbaka till den tid då man trodde att den japanska tillverkaren i hemlighet förberedde en Switch Pro, som i slutändan visade sig vara Switch OLED, utan någon förbättring av dess hårdvara förutom skärmen . Men ihärdiga rykten hävdade redan att konsolen skulle drivas av en SoC tillverkad av Nvidia, T239.

Hur är det idag, år senare? Svaret kommer till oss från läckaren Moore’s Law is Dead, som kunde kontakta tre källor på Nvidia för att återkomma till denna information. Det verkar dock som att ingenting har förändrats på den här nivån hos Nintendo. Enligt läckaren är hårdvarudelen av Switchen klar ” under en lång tid “, och allt som återstår är att välja ett releasedatum för konsolen. Men varför tar tillverkaren så mycket tid?

Om samma ämne — Nintendo Switch 2: många spel är redan under utveckling på konsolen

Nintendo Switch 2 skulle släppas med en flera år gammal processor

Faktum är att i skrivande stund väntas Nintendo Switch 2 för mars månad 2025, medan den ursprungligen skulle släppas i slutet av 2024. Frågan om T239-processorns robusthet uppstår också, eftersom Moores Law is Dead källor är överens om att detta fortfarande är chippet som kommer att finnas i konsolen. Dessutom hävdar en av källorna att Nintendo hade möjligheten att välja ett nyare chip, eller till och med ett från AMD, som PlayStation och Xbox gjorde. Som sagt, flera skäl kan förklara detta beslut av Nintendo.

Först specificerar en av källorna att T239 kommer med en 8nm Samsung-nod, en av de mest prisvärda på marknaden för tillfället. “Det förväntas inte vara lika konkurrenskraftigt ur ett kapacitetsperspektiv som mer moderna noder under de närmaste åren,” tillägger Moores lag är död. Detta val skulle därför tillåta Nintendo att hålla ett relativt lågt pris samtidigt som det säkerställer överlägsen prestanda jämfört med den första Switchen. Det är förmodligen därför Nintendo avser att stanna på Ampere-arkitekturen (den för RTX 3000) snarare än Lovelace-arkitekturen (den för RTX 4000).

Vidare noterar en av källorna att processorn som Nintendo valt ger den tillgång till flera alternativ när det gäller LPDDR5 RAM, nämligen 8 GB, 12 GB och 16 GB. För närvarande vet vi inte för vilket av dessa tre alternativ som Japansk tillverkare valde. Uppenbarligen kommer detta beslut att ha en inverkan på det slutliga priset på konsolen. Slutligen förklarar Moore’s Law is Dead att Nintendo verkligen har beslutat att skjuta upp releasen av Switch 2 för att sälja av aktier i den nuvarande generationen med lanseringen av sin lillasyster.

nintendo switch barnnintendo switch barn
Krediter: 123rf

Du kommer att ha förstått, det är därför framför allt för att behålla sin konkurrensfördel på priset på sin konsol som Nintendo förmodligen inte kommer att uppdatera hårdvaran på sin konsol, vilket vi har känt till sedan 2021. Dessutom uppskattar Moore’s Law is Dead att Switch 2 skulle kunna marknadsföras mellan $349 och $499.

Det återstår frågan om makt. Kommer Switch 2 att vara föråldrad när den släpps? Inte nödvändigtvis. För det första kommer Nintendo att fortsätta släppa sina exklusiva produkter på konsolen, som i själva verket kommer att vara optimerad för den senare. Dessutom, tack vare sina 8 A78C CPU-kärnor och GA10F GPU som nämns i en tidigare läcka, förväntar vi oss att Switch 2 kommer att vara kraftfullare än Steam Deck. Lägg till detta Nvidias DLSS som borde vara kompatibel med konsolen, spelarna behöver nog inte oroa sig för den senares prestanda – åtminstone under dess första år.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *