släppdatum, casting, story, allt du behöver veta

Squid Game-serien kommer att ha rätt till en säsong 2. Efter den fenomenala succén med den första säsongen på Netflix och dess cliffhanger-slut väntar fansen otåligt på att kunna se nya avsnitt. Hitta all information om den andra säsongen i denna fil, som vi självklart kommer att uppdatera regelbundet.

Bläckfisk spelBläckfisk spel
Kredit: Netflix

Även om det inte råder brist på framgångsrika serier på Netflix, är vissa verk mer framgångsrika än andra, så pass att väntan ibland kan verka oändlig för fansen. Vi måste nu räkna med ett nytt fenomen i listan: Squid Game, säsong 2.

Efter det hisnande slutet av säsong 1 hoppades fansen få veta fortsättningen på Seong Gi-huns äventyr. Det är nu officiellt, det kommer en säsong 2. Releasedatum, skådespelare, sammanfattning av säsong 1, vi berättar allt i den här filen!

📅 Vilket släppdatum för Squid Game säsong 2?

Hwang Dong-Hyuk, regissör, ​​skapare och manusförfattare av serien har äntligen satt stopp för spänningen. Ja, det kommer en säsong 2 av Squid Game. Dessutom, i ett brev till sina investerare i januari 2024, bekräftade Netflix sändningen av Squid Game S2 2024! Några dagar senare släpptes till och med ett första utdrag, vilket bekräftar releasefönstret.

Som en påminnelse lanserade Netflix ett riktigt spelprogram baserat på Squid Game-serien i oktober 2023. Med titeln Squid Game: The Challengevisar programmet 456 spelare över 10 avsnitt som tävlar om $4,56 miljoner, den största prispotten inom reality-tv hittills. Med tanke på framgången med konceptet har streamingplattformen bekräftat lanseringen av en ny säsong.

👪Vem är skådespelaren i Squid Game säsong 2?

Att prata om skådespelarna i Squid Game säsong 2 är inte helt lätt vid det här laget. Var försiktig, vi går in i spoilerzonen! I slutet av säsong 1 finner Seong Gi-hun sig själv ensam överlevare av det sjukliga spelet organiserat av miljardärer, efter att hans barndomsvän Sang-woo begick självmord för att låta honom vinna. Alla andra deltagare som vi följde under avsnitten dog också, utan större överraskning eftersom detta är huvudregeln för att nå seger.

Seong Gi-hun befinner sig också ensam i det sista avsnittet. Ja, nästan. Några karaktärer överlevde, eftersom de hade turen att vara på höger sida av glaset. Dessa är givetvis arrangörerna av Squid Game, nämligen miljardärerna som träffas varje år liksom Hwang Jun-ho, ceremonimästaren. Det är också möjligt att vi granskar Åh Il-namskaparen av spelen, som dog i slutet av säsongen, men som kunde göra ett framträdande igen för att lära sig mer om hans historia.

På grundval av detta kan vi därför gissa en del av skådespelarna för säsong 2:

  • Lee Jung-jæ: Seong Gi-hun
  • Wi ha-joon: Hwang Jun-ho
  • Yeong-Su åh : Oh II-nam
  • John David Michaels: VIP 1
  • Daniel C Kennedy: VIP 2
  • David Lee: VIP 3
  • Geoffrey Giuliano: VIP 4
  • Stephane Mot: VIP5
  • Michael Davis: VIP 6

Vi tänker oss förstås att andra skådespelare kommer med i serien till säsong 2. Dessutom är det inte omöjligt att vissa avlidna karaktärer kommer tillbaka till filmduken. Det är i alla fall vad serieskaparen föreslår, även om han ännu inte vet hur han tänker gå till väga. Vi kommer att uppdatera denna lista så snart vi vet mer.

Enligt ett meddelande från regissören Hwang Dong-hyuk kommer den andra säsongen att markera återkomsten av Gi-hun och den mystiske frontmannen. I anteckningen står det också att ” mannen i kostymen med ddakji kan vara tillbaka “och vi kommer också att träffa Cheol-su, Young-hees pojkvän.

🔢Vad händer i Squid Game säsong 1?

Squid Game berättar historien om Seong Gi-hun, arbetslös, skild, spelberoende, vars egenskaper som pappa är mer än tveksamma. Med andra ord är vår karaktärs liv ett eländigt misslyckande. Han hamnar i botten när han blir attackerad av den lokala maffian som han är skyldig pengar, förutom att få sin plånbok stulen, i vilken det finns en vinstbiljett från en hästkapplöpning. Desperat vandrar han in i Seouls tunnelbana, där en främmande försäljare kommer för att möta honom. Efter att ha förödmjukat honom på Ddakji lämnar han ett konstigt visitkort till honom med ett telefonnummer på.

Med inget att förlora ringer Seong Gi-hun numret och hamnar i en bil med främlingar. De sövs var och en och förs sedan till en bunker på en isolerad ö. Omgiven av 455 andra deltagare upptäcker Seong Gi-hun att han är deltagare i ett enormt hasardspel, med flera miljarder vunna på spel. Allt han behöver göra är att vinna 6 matcher. Bara den första av dem kommer inte alls att gå som planerat. Faktum är att när man är “eliminerad” blir man i verkligheten skjuten utan förvarning.

Squid Game-kortSquid Game-kort
Kredit: Netflix

Efter detta första massmord börjar ett dödsspel där vi spelar lika mycket för pengar som för överlevnad. Seong Gi-hun kommer att skapa ett litet team med Cho Sang-woo, Oh Il-nam, Ali Abdu och Kang Sae-byeok. Han är inte den enda, för tvärtom har ett annat team som består av mycket mindre välvilliga individer också bildats. Alla går igenom spelen, varje gång med förluster på varje sida. Upplopp bryter ut, vilket ytterligare minskar antalet överlevande.

Under tiden leder polisen Hwang Jun-ho utredningen för att hitta sin försvunna bror. Han hittar spåret efter den isolerade bunkern och infiltrerar bland teamet av anställda, var och en klädd i en kostym med en cirkel, en kvadrat eller en triangel på sin mask för att identifiera deras hierarki. Det ena ledde till det andra och han upptäckte att Bläckfiskspelet anordnades varje år för att underhålla en liten grupp “VIPs” (läs: miljardärer uttråkade av ett liv i överflöd). Ännu värre, det slutar med att han förstår att hans bror i verkligheten är en före detta vinnare av spelen, som har blivit ceremonimästare som tjänar dessa berömda VIP:s.

Massaker efter massaker når Seong Gi-hun och hans barndomsvän Cho Sang-woo äntligen finalen, på bekostnad av många svek. Besviken över sin väns attityd försöker Seong Gi-hun döda honom innan han gör uppror mot arrangörerna och lämnar honom vid liv. Men Cho Sang-woo bestämmer sig i slutändan för att begå självmord, vilket gör hans följeslagare till miljardär. Även om den nu är rik, har Seong Gi-hun förlorat allt: familj, vänner, syfte. Han blir sedan mer eller mindre hemlös, tills han hittar spåret av Oh Il-nam, även om han antas ha dött under prövningarna.

Den senare avslöjar sedan för honom att han är skaparen av Squid Games, och att han gjorde det helt enkelt för att han hade makten. Han deltog själv i förra upplagan, eftersom han visste att han var dömd ändå. Revolterad bestämmer Seong Gi-hun sig sedan för att spåra arrangörerna bakom sina nära och käras död (efter att ändå ha färgat håret rött).

Om samma ämne: Squid Game – den “officiella” kryptovalutan exploderar under flykten, bluffen fungerade

Vi föreställer oss därför att säsong 2 kommer att återupptas direkt efter händelserna i säsong 1. Deklarerar att “Gi-Hun kommer tillbaka och gör något för världen.” regissören för Squid Game föreslår att hans huvudperson kommer att ge sig ut på en jakt för att hämnas på miljardärerna. Kanske kommer han att medverka i en ny upplaga av denna anledning. Framtiden får utvisa. Notera dessutom att showrunnern redan har meddelat att diskussioner pågår med Netflix för produktionen av en tredje säsong av Squid Game. Plattformen tänker inte släppa gåsen som lägger guldäggen någon gång snart.

💻 Squid Game, den nya bästa Netflix-serien?

Svaret på denna fråga är givetvis subjektivt, men siffrorna talar för sig själva. På bara några dagar nådde Squid Game rankingen av bästa lansering i Netflix historia. Serien blev snabbt ett globalt fenomen och genererade miljarder dollar till streamingplattformen. I sin rapport för 2021 meddelade plattformen att den hade setts av 145 miljoner konton. Galen.

Men sådan framgång ledde nödvändigtvis till driver. I Paris ledde en sammankomst tillägnad serien till överdrifter i publiken, med fans trötta på att vänta på att testa spelen själva. Andra, i synnerhet barn, tvekar inte att själva återskapa de blodiga scenerna från serien, vilket ökar oron bland föräldrar och lärare. På Internet är situationen inte mycket bättre. Skadlig programvara, Bitcoin-bedrägeriermånga utnyttjar den allmänna vurmen att tömma plånböckerna på de mest godtrogna.

bläckfisk spel netflixbläckfisk spel netflix
Krediter: Netflix

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *