släppdatum, berättelse, gameplay, allt du behöver veta om actionrollspelet

Dragon’s Dogma är det nya rollspelet från Capcom studio. En titel som fansen inte längre hoppades på, eftersom det var så länge väntat. I den här filen tar vi en inventering av vad du behöver veta innan du ger dig ut på detta äventyr.

Dragon's Dogma 2Dragon's Dogma 2

Dragon’s Dogma 2 är Capcoms flaggskeppsspel för början av 2024. Den andra delen av en licens hyllad av kritiker och uppskattad av fansen. Detta är ett rollspel i öppen värld som fokuserar på action, halvvägs mellan Skyrim och Devil May Cry.

I den här filen kommer vi att göra en inventering av Dragon’s Dogma 2. Releasedatum, pris, spel, vi tar en titt på de viktigaste sakerna att veta innan du börjar.

Vad är Dragon’s Dogma?

Innan vi börjar, låt oss ta en titt på vad Dragon’s Dogma är. Den första delen släpptes ursprungligen på Xbox 360 och PS3 2012, innan den släpptes i en förbättrad version (med mer innehåll och färre buggar) 2013 under titeln Dark Arisen. Den kan nu hittas på PC, PS4, Xbox och till och med Switch.

Dragon’s Dogma representerar en ganska unik blandning av genrer. 100 % japanskt spel, den hämtar inspiration från europeisk fantasy för sitt universum och titlar som Skyrim eller Gothic för sin öppna värld. Det sprinklar allt detta med ett stridssystem som är nära att slå dem alla som Devil May Cry, till och med en nypa Shadow of the Colossus. Dess flaggskeppsfunktion är dess pantsättningssystem. Varje spelare skapar en huvudkaraktär samt en bonde, en tjänare som följer med dem på deras resa. Den senare kan rekryteras av andra spelare via en portal, och på så sätt få erfarenhet eller föremål. För sin del kan spelaren också rekrytera bönder från andra äventyrare enligt hans behov. Han saknar en magiker, han måste bara hjälpa sig själv på nätet.

Dragon's Dogma 2Dragon's Dogma 2

Berättelsen utspelar sig i kungariket Gransys. Spelaren spelar en karaktär av hans skapelse, en fattig fiskare vars hjärta har blivit stulet av en drake. Det är upp till honom att ge sig ut på ett äventyr för att återställa det och samtidigt förstöra hotet. Ett förevändningsscenario för ett episkt uppdrag i en stor öppen värld fylld med sidouppdrag och monster att döda.

Dragon’s Dogma har haft kommersiell framgång under loppet av sina nyutgivningar och förvärvade kultstatus bland spelare. Det tog dock lång tid för Capcom att få en uppföljare på gång. Vi fick vänta mer än tio år på att få nyheter. För mer information om licensen hänvisar vi dig till den utmärkta videon producerad av Nostalgeek.

När släpps Dragon’s Dogma 2?

Dragon’s Dogma 2 är planerad att släppas den 22 mars 2024nästan tolv år efter det ursprungliga spelet.

Dragon's Dogma 2Dragon's Dogma 2

På vilka plattformar släpps Dragon’s Dogma 2?

Dragon’s Dogma släpps på nuvarande konsoler, nämligen PS5 och Xbox Series X. Han anländer även på PC, via Steam.

Dragon's Dogma 2Dragon's Dogma 2

Detta är ett 100 % “ny gen”-spel, det är därför inte planerat för PS4 eller Xbox One, inte ens för Switch.

Vad är priset på Dragon’s Dogma 2?

Dragon’s Dogma 2 säljs i två upplagor: classic och Deluxe. Den senare tar med några kosmetiska element och föremål in i spelet.

Dragon's Dogma 2Dragon's Dogma 2

På konsoler säljs grundutgåvan 74,99 euro medan Deluxe-versionen är prissatt till 84,99 euro. På PC är grundutgåvan 64,99 euro medan Deluxe-versionen är det 74,99 euro.

Vad är historien om Dragon’s Dogma 2?

Dragon’s Dogma 2 berättar historien om insurgenten, en karaktär skapad av dig. I början av spelet får han sitt hjärta stulet av en drake, och hans uppdrag är att få tillbaka det och sedan rädda världen… Om detta påminner dig om sammanfattningen av den första delen är det normalt! Dragon’s Dogma 2 är inte en uppföljare till det första spelet, utan en omskrivning, som de olika delarna av Zelda som i slutändan alltid berättar samma historia.

Det lovar dock Capcom Berättelsen om denna uppföljare kommer att vara mer avancerad än i 2012 års spel, med politiska intriger som kommer att få större betydelse inom scenariot. Till exempel kommer upprorsmakten att behöva möta en usurgent som också poserar som en upprorsman för att sitta på tronen i kungariket Vermund.

Måste du ha spelat Dragon’s Dogma 1 för att spela Dragon’s Dogma 2?

Dragon’s Dogma 2 är en omskrivning av 1, det är inte nödvändigt att ha gjort det senare för att förstå allt. Det är helt värdelöst! Capcoms nya spel syftar till att locka fans av det första spelet, men framför allt en fräsch publik. Så få inte panik om du inte har gjort dina läxor.

Dragon's Dogma 2Dragon's Dogma 2

Hur är spelet i Dragon’s Dogma 2?

Dragon’s Dogma 2 återupptar spelandet av den första delen, samtidigt som den förbättras avsevärt. Det är ett äventyrsspel i tredje person där spelaren verkar i en stor öppen värld. Som i alla bra RPG har vi ett episkt huvuduppdrag, men också en mängd sidouppdrag att slutföra.

Dragon's Dogma 2Dragon's Dogma 2

Det speciella med Dragon’s Dogma 2, det är hans ultranervösa stridssystem, och framför allt väldigt olika beroende på klasserna (totalt tio). Till exempel rusar en krigare in i folkmassan och hugger med sitt svärd, tjuven måste klättra på gigantiska fiender för att nå sin svaga punkt, magikern och bågskytten sprejar sina motståndare på avstånd och erövraren använder tekniker från alla skolor.

Här är de tillgängliga klasserna:

  • Krigare
  • Archer
  • Tjuv
  • magiker
  • Mästare
  • trollkarl
  • Archer-Mage
  • Knight-Mage
  • Illusionist
  • Besegrare

Ännu mer, som Breath of the Wild, det är möjligt att använda miljön till din fördel. Till exempel, för att döda ett stort troll som blockerar din väg, kan du locka det till en träbro som spänner över en klippa innan du förstör det. Ingen mer bro, inget mer troll heller.

Bönder gör sin comeback i detta opus. Återigen kommer din tjänare (skapad av dig) att kunna ge sig ut på äventyr med andra spelare, föra tillbaka erfarenhet eller föremål. Capcom specificerar det dessa karaktärer kommer att ha ännu mer karaktäristiska egenskaper än i det första spelet. Vissa kommer till exempel att tala främmande språk. I en reklamvideo kan en bonde ses som omedelbart översätter dialogen från en älvuppdragsgivare. Utan honom är det omöjligt att kommunicera.

Till sist, Capcom utlovar en gigantisk och väldigt varierad karta. Vi ska resa genom Vermund, människornas rike, alvernas land, men också Battahl, leoninernas (tigermännens) ökenland. Territorier som strövade omkring av monster, vart och ett större och grymmare än nästa.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *