så här installerar du det på din smartphone

Det dematerialiserade körkortets era har äntligen kommit. Denna innovation är tillgänglig via France Identity-applikationen och lovar att förenkla livet för bilister. Upptäck de viktigaste stegen för att ta ditt körkort in i den digitala tidsåldern.

digitalt körkortdigitalt körkort
Källa: France Identity

Tillkomsten av digitalt körkort markerar en revolution i hantering av officiella dokument. Redan tillkännagavs i maj förra året, lovar denna förändring att förenkla livet för franska bilistergenom att erbjuda dem möjligheten att överge pappersversionen till förmån för en dematerialiserats, direkt åtkomliga på sin smartphone. Detta initiativ, som avslöjades av de första experimenten i slutet av 2023, är en del av en moderniserings- och förenklingsstrategi, där Frankrikes identitet spelar en central roll genom att nu, förutom det digitala identitetskortet, välkomna den dyrbara környckeln.

Den officiella bekräftelsen av detta projekt, i juli, av inrikesminister Gérald Darmanin, under en interministeriell kommitté, vittnade bara om regeringens önskan att helt integrera körkortet i det franska digitala ekosystemet för 2024. Detta digitala tillstånd, med bibehållande samma juridiska värde än det fysiska dokumentet, erbjuder oöverträffad flexibilitet och åtföljs av förbättrade funktioner, som att konsultera poängbalansen direkt från den dedikerade applikationen. Eran av den dematerialiserade licensen, kort sagt, har bara börjat.

hur man får digitalt körkorthur man får digitalt körkort
Källa: France Identity

Hur du integrerar ditt digitala körkort med din smartphone

där övergång till digital påverkar nu ett viktigt område i vårt dagliga liv: körkortet. Detta tekniska framsteg, som länge väntat, håller på att bli verklighet och erbjuder flexibilitet och ökad säkerhet för förare. Regeringen, efter en avgörande testfas, formaliserade tillgängligheten av körkort på smartphonevilket markerar en avgörande vändpunkt i synen på mobilitet och digital identitet.

Om samma ämne — Hur man ansöker om nytt körkort i bankkortsformat

För att använda France Identity-applikationen och därför dra nytta av det digitala körkortet måste användarna ha en telefon Android med en version större än eller lika med 8 (Oreo) eller en iPhone med iOS 16 eller senare. Dessa förutsättningar säkerställer kompatibilitet med applikationens avancerade funktioner, inklusive datasäkerhet och autentisering av NFC-chip.

För att få ditt digitala körkort, följ dessa steg:

  1. Kontrollera din behörighet : se till att du har ett nationellt elektroniskt identitetskort (CNIe), nödvändigt för autentisering.
  2. Ladda ner appen: installera France Identity-appen på din iOS- eller Android-enhet.
  3. Få tillgång till tjänsten: Gå till onlinetjänsten “Mina tillåtna poäng” och logga in.
  4. Ladda ner din RIR: på fliken “Mina dokument”, ladda ner ditt uttalande om begränsad information och skanna QR-koden med France Idété.
  5. Importera din licens: följ instruktionerna för att importera ditt digitala körkort, som då blir tillgängligt utan internetuppkoppling.

Dessa tekniska framsteg stannar inte där; han föreställer sig framtida integration andra officiella dokument i det digitala ekosystemet, som t.ex det grå kortet Och försäkringsbeviset. Digitaliseringen av körkortet, utöver dess praktiska aspekt, är en del av ett globalt förhållningssätt till modernisering av förvaltningensom syftar till att säkra utbyten och förenkla förfarandena för medborgarna.

Källa: france-identite

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *