releasedatum, pris, plattformar… all info

GTA 6 är officiellt! Efter år och år av väntan, läckor och spekulationer har Rockstar äntligen bestämt sig för att tillkännage sitt spel. I den här filen kommer vi att ta reda på vad som finns att veta om denna redan ikoniska titel.

GTA 6 GTA 6

Den här var önskad! GTA 6 är utan tvekan det mest efterlängtade spelet på planeten. Ett sant kulturellt fenomen, det har länge stått i centrum för alla spekulationer och fantasier, för att inte tala om läckorna. Nu när det är officiellt, vi kan inventera vad vi vet om detta nya äventyr.

I denna fil kommer vi därför att lista de viktigaste sakerna att veta om den här titeln. Konkret information, officiellt avslöjad. Releasedatum, berättelse, gameplay, vi berättar allt. Nu går vi !

När kommer GTA 6 att släppas?

GTA 6 har redan ett releasedatum: den kommer… 2025. Detta datum släpptes i slutet av den första trailern. Vi kunde ha hoppats på att se GTA 6 anlända under första kvartalet 2025, men företagets nya finansiella resultat tyder nu på en release i slutet av 2025.

Låt oss komma ihåg i förbigående att trailern avslöjades i förväg, felet på flera läckor som inträffade under helgen den 4 december. Enligt initiala uppgifter beror en av de stora läckorna på sonen till en Rockstar North-utvecklare. Detta återstår dock att bekräfta.

Vi måste dock vara försiktiga, ingenting är ingraverat i berg. Vi minns att Red Dead Redemption 2 utlovades under sin allra första teaser för hösten 2017. Den släpptes äntligen… hösten 2018. Tålamod och lång tid, därför.

På vilka plattformar kommer GTA 6 att släppas?

GTA 6 pressmeddelande specificerar det spelet kommer att släppas på PS5 och Xbox Series X/S. Ingen release på PS4 och Xbox One standby, därför. Inte ett överraskande faktum, i sanning. År 2025 skulle det vara svårt att föreställa sig en multigenerationsexit.

GTA 6GTA 6

Pressmeddelandet nämner inte en PC-version. Det är ingen överraskning heller. Rockstar har alltid förespråkat en konsolutgåva innan man arbetar på en datorport. Det senaste exemplet är Red Dead Redemption 2. Släpptes 2018 på PS4 och Xbox One och kom till PC ett år senare. Få inte panik, bara ha tålamod.

Var kommer GTA 6 att äga rum?

Varje GTA äger rum i en eller flera amerikanska städer. GTA 4, till exempel, ägde rum i Liberty City, en parodi på New York, medan GTA 5 ägde rum i Los Santos, en pastisch i Los Angeles. För GTA 6, vi ska resa till Vice City, ett knappt påhittat Miami.

GTA 6GTA 6

Fans av sagan känner väl till denna stad. De reste redan i den första GTA 1997, men speciellt i GTA Vice City 2002, anses vara en av de bästa i serien.

GTAGTA
GTA Vice City (2002)

Förutom staden, trailern lovar oss att utforska dess omgivningar, landsbygden, strandpromenaden till och med träsken (inspirerad av Everglades). I bilden nedan kan vi se vad som verkar vara en reproduktion av Keys, en skärgård av paradisöar som ligger söder om Miami.

GTA 6GTA 6

En karta som skulle byggas som GTA 5, med en central stad och omgivande landsbygd… men vi har bara sett en trailer! Vi kan ha överraskningar fram till 2025. Vem vet, kanske en andra storstad kommer att ansluta sig till den öppna världen?

Läs också – GTA 6: de 5 sakerna du inte bör missa i den första eventtrailern

Vad blir historien om GTA 6?

För närvarande är detaljerna i historien knappa. För denna aspekt kan vi bara lita på trailern. Vi kommer att följa två karaktärers äventyr: Jason och Lucia. Ett förlorat par som lever av små rån. Vid ett tillfälle arresteras Lucia och kastas i fängelse. Spelet verkar börja när hon släpps villkorligt fri (vilket framgår av det elektroniska armbandet). Detta kommer inte att hindra honom från att sjunka igen… Lucias närvaro är en liten revolution i en saga som var ganska maskulin på den tiden. Om det var möjligt att spela kvinnor i GTA 1 så var det inte längre fallet sedan dess. Det återstår att se hur ledningen för denna duo kommer att översättas till spel. Kommer vi att kunna byta från det ena till det andra som i GTA 5? Detta är inte specificerat i nuläget.

GTA 6GTA 6
Lucia, en av huvudpersonerna i GTA 6

Det finns en tredje viktig karaktär i trailern… staden Vice City! Än en gång har Rockstar gjort allt för att parodiera det amerikanska livet och dess överdrifter, och erbjudit oss en satirisk vision av Miamis överflöd, men också av att den förlorade landsbygden tappar kollen. Kort sagt, universum är en karaktär i sin egen rätt.

GTA 6GTA 6

Andra saker att veta, i bulk

GTA 6-trailern ger oss några ledtrådar för att förstå vad som väntar oss, utan att avslöja för mycket. Det första vi lägger märke till, är att gatorna i Vice City vimlar av liv. Det finns människor överallt, på stranden, på gatorna, på nattklubbar och till och med på landsbygden! Bredvid den verkar Los Santos i GTA 5 öde.

GTA 6GTA 6

Vi märker också antal bilder inspirerade av Instagram. Om GTA 5 redan skadade sociala nätverk (Facebook och Twitter vid den tiden), verkar GTA 6 gå ännu längre i sin ledning. Därifrån till att föreställa sig att Insta-liv kommer att vara en integrerad del av spelet, det finns bara ett steg.

GTAGTA

Rånen verkar också göra comeback. Logiskt, med tanke på att Jason och Lucia… är rånare. Det var starka ögonblick i förra matchen och vi hoppas att de kommer att vara lika intensiva och väl presenterade i den här delen.

GTA 6GTA 6

I bulk, vi noterar också förekomsten av djur, hundar, flamingos och till och med alligatorer. Olika fordon, som flygplan och svävare, visas i videon och förväntas vara flygbara.

GTA 6GTA 6

Nattklubbar verkar också ha en viktig del i spelet, liksom gatulopp som påminner om Fast and Furious.

GTA 6GTA 6

Nu återstår bara att vänta på ytterligare information.. Spelet väntas inte på minst ett årvi har gott om tid att se det komma.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *