priser, katalog och enheter som är kompatibla med SVoD-tjänsten

Amazon Prime Video utökar kontinuerligt sitt utbud av filmer och serier, vilket inkluderar flera original eller exklusiva produktioner. Prenumeration, pris, katalog, här är allt du behöver veta om konkurrenten till Netflix och Disney+.

Amazon Prime-videoAmazon Prime-video

Amazon Prime Video har funnits i skuggan av Netflix i flera år. Om de två plattformarna teoretiskt sett ligger nära antalet abonnenter är det svårt att uppskatta det verkliga antalet Prime Video-användare av alla Prime-abonnenter.

Enligt de senaste siffrorna som publicerades av Amazon i januari 2021 har Prime-tjänsten mer än 200 miljoner prenumeranter. Netflix å sin sida har 247 miljoner prenumeranter i slutet av september 2023. Vill du också ge dig ut på Prime Video-äventyret berättar vi allt du behöver veta om Amazons sVoD-tjänst.

De senaste nyheterna från Amazon och Prime Video

Amazon Prime Video-pris: hur mycket kostar det?

Amazon Prime Video på TVAmazon Prime Video på TV
Tack: Unsplash

Priset på Prime Video ingår i Amazon Prime-prenumerationen. Det är en ledande produkt av helhetserbjudandet som faktureras 6,99 € per månad eller 69,90 € per år. Amazon implementerade detta pris den 5 september 2022.

Trots denna ökning gör detta den till den mest prisvärda streamingplattformen. Som jämförelse kostar Netflix mellan €5,99 och €19,99 per månad och Disney+ faktureras upp till €119,90 per år. Den billigaste av de tre, Amazon Prime-prenumerationen innehåller flera andra fördelar som dess konkurrenter inte erbjuder. Vi hittar till exempel:

 • Gratis leverans en arbetsdag på Amazon
 • Tillgång till flera exklusiva Amazon-rabatter, särskilt under Prime Day
 • Tillgång till streamingtjänsten Amazon Music Prime (100 miljoner spår)
 • Prime Gaming som låter dig samla gratisspel varje månad
 • Prime Reading som låter dig komma åt en varierad katalog med e-böcker viaKindle-appen
 • Tillgång till Twitch Prime som inkluderar många fördelar för videospelsentusiaster
 • Gratis, obegränsad lagring av dina foton på Amazon Photos och 5 GB utrymme på Amazon Drive.

För studenter är prenumerationen ännu mer tillgänglig. Amazon erbjuder ett Prime Student-erbjudande som låter dig dra nytta av ett pris på 34,95 € per år eller 3,49 euro per månad. Den kostnadsfria provperioden på 30 dagar förlängs också till 90 dagar. Observera att Amazon kräver stöddokument för att validera studentprenumerationen. Det är därför omöjligt att lura systemet.

Men det är inte allt eftersom Amazon har lanserat ett Amazon Prime Video Lite-erbjudande i Indien. Denna plan låter dig dra nytta av Prime Video-upplevelsen till ett reducerat pris. Å andra sidan kommer du att behöva ta itu med annonser under sändningen av dina filmer och serier. För tillfället är detta erbjudande i testfasen på den indiska marknaden, och det är omöjligt att veta om den amerikanska jätten har för avsikt att erbjuda det i andra territorier som Frankrike till exempel.

Enligt information från NPA Conseil-företaget skulle Amazon integrera reklam i Prime Video i Frankrike från den 10 april 2024. Ingen lågkostnadsformel som i Indien därför. Om du vill ta bort annonserna kommer det att kosta dig ytterligare 2,99 USD per månad. Det är för närvarande okänt hur detta kommer att översättas till euro och om en mer fördelaktig årlig formel kommer att erbjudas.

Amazon Prime Video: hur prenumererar man?

Amazon Prime Video Hur man prenumererarAmazon Prime Video Hur man prenumererar
Tack: Unsplash

Att prenumerera på Amazon Prime är det enkelt. Om du ännu inte har ett Amazon-konto, skapa ett genom att gå till Amazon.fr. På smartphone, klicka på länken Skapa ett konto precis under knappen identifiera dig själv på hemsidan. På datorn finns registreringslänken i rullgardinsmenyn Konton och lista helt överst på sidan, bredvid sökfältet.

När kontot har skapats har du två alternativ att prenumerera på Amazon Prime / Prime Video. Logga in och klicka sedan på avsnittet främsta i Amazons huvudmeny. Klicka sedan på Prova Amazon Prime Eller Starta din 30-dagars gratis provperiod. I det nya fönstret klickar du på knappen fortsätt när du har valt en betalningsmetod.

Den andra metoden är att gå direkt genom sajten primevideo.com. Om du ännu inte är en Prime-medlem klickar du på knappen Starta din 30-dagars gratis provperiod på startsidan.

Amazon Prime Video-katalog: vilka filmer och serier kan vi hitta där?

Amazon Primes videokatalogAmazon Primes videokatalog

Väldigt framgångsrika filmer och serier

Varje månad läggs nya serier, filmer och dokumentärer till i Amazon Prime Video-katalogen. Tidigare stack Netflix ut för rikedomen i sitt serieutbud, men Amazon ledde vägen när det kom till filmer. Detta är inte alls lika sant som det brukade vara. Amazons originalserier är bland de mest populära just nu.

Till exempel var The Boys den näst mest piratkopierade serien 2020 efter The Mandalorian. Vi kan citera många andra exceptionella serier, som HBO:s The Last of Us, Höga slottets mästare, Utskick från annat håll, Herr Robot, American Horror Story, Burn Notice, Fleabag, Den fantastiska fru Maisel, Jack Ryan av Tom Clancy, Carnival Row, Skamlös, amerikanska gudar, Ladda upp, Underjordiska järnvägen, Tidens hjul eller Expansen. Flera originalserier har sett dagens ljus hos Amazon, som serien Sagan om ringen: Maktens ringar, vars första avsnitt sändes den 2 september 2022.

passera varningskanalerpassera varningskanaler
Medverkande: Warner Bros.

Men det är inte allt, eftersom Prime Video-katalogen utökades avsevärt i slutet av 2022. Faktum är att Amazon tecknade ett stort avtal med Warner Bros. Discovery och Sony Pictures. Tack vare detta partnerskap har plattformen erhållit sändningsrättigheterna för kommande serier i Frankrike från Warner Bros. Discovery men också de senaste Sony-filmerna som släppts på biografer som Spider-Man No Way Home, Uncharted Eller GhostBuster: Afterlife. Slutligen födde detta avtal Warner Pass i mars 2023. Denna betalplan (12,99 €/månad utöver Prime-prenumerationen) ger tillgång till allt HBO-innehåll, men också till 12 kanaler som Warner TV, Eurosport eller Discovery Channel och Cartoon Network.

Slutligen har vi i oktober 2023 att Amazon Prime Video skulle erbjuda den största katalogen av japansk anime. Faktum är att den amerikanska jätten har tecknat ett partnerskap med Crunchyroll, riktmärket för streaming-plattformen på detta område.

crunchyroll amazon prime videocrunchyroll amazon prime video
Krediter: Crunchyroll

Men även fotboll på Prime Video

Sedan den 24 juli 2021 har Amazon Prime Video blivit huvudsändaren för fransk fotboll Ligue 1 och Ligue 2, till Canal+s bestörtning. I 3 år är dessa 8 matcher per dag som kommer att finnas i katalogen. När det gäller priset har Amazon valt en extra prenumerationsplan som faktureras för 14,99 € per månad, som uppenbarligen kommer att läggas till priset på din Amazon Prime-prenumeration.

Observera dock att det är absolut nödvändigt att vara prenumerant på Amazon Prime för att kunna prenumerera på planen. Ett annat förtydligande, att prenumerera på Ligue 1-formeln är utan förpliktelser. Faktum är att ingenting hindrar dig från att prenumerera på det under en period innan du avslutar din prenumeration. Totalt motsvarar detta en investering på €249,78 per år, om vi kombinerar Amazon Prime-abonnemang och fotbollspaket.

Förutom fotboll har Amazon även vissa sändningsrättigheter till Roland-Garros tennisturnering (matcherna på Court Simonne-Mathieu samt Night Session) mellan 2021 och 2024.

Fotbollsrättigheterna för säsongen 2024-2029 har varit till försäljning sedan september 2023, men Amazon verkar inte intresserad.

Kompatibla TV-apparater och enheter

Amazon Fire TV StickAmazon Fire TV Stick

Du är nu Amazon Prime-medlem. För att komma åt Prime Video-katalogen, använd den officiella applikationen som är tillgänglig på flera plattformar eller få tillgång till filmer och serier direkt från webbläsaren på primevideo.com-webbplatsen. Här är enheter som är kompatibla med Amazon Prime Video-applikationen :

 • Fire TV / Fire TV Stick
 • Echo-enheter med skärm: Echo Show, Echo Spot
 • Fire Tabletter
 • Smartphones och surfplattor Android, iPhone, iPad, iPod Touch
 • Smart TV Samsung, LG (WebOS) eller vilken TV som helst utrustad med Android TV (Sharp, Hisense, Sony, TLC, Philips, etc.)
 • Multimediaboxar: Android TV (Shield TV, Shield TV Pro, etc.), Apple TV, Chromecast (skärmdelning) och Chromecast med Google TV
 • Spelkonsoler: PS5, PS4 och PS4 Pro, PS3, Xbox Series X/S, Xbox One
 • LG, Panasonic, Samsung, Sony Blu-Ray-spelare
 • Vissa tv-avkodare från Free, SFR, Bouygues Telecom och Orange

Amazon Prime Video på Orange, Free, SFR och Bouygues Telecom TV-avkodare

orange livebox 6 återvänder förstorange livebox 6 återvänder först
Krediter: Orange

Operatörer räknar nu med streamingtjänster för att utöka sitt underhållningsutbud. Du kan komma åt Amazon Prime Video på flera kompatibla TV-boxar. Abonnemanget ingår ibland i paketet utan extra kostnad. För närvarande är detta bara fallet för Freebox Delta-prenumeranter som får tillgång till Amazon Prime Video “gratis”.

Applikationen är också tillgänglig från Freebox Pop, Freebox Mini 4K, men också Freebox Revolution. I alla tre fallen är tjänsten tillgänglig som tillval till ordinarie pris på 6,99 € per månad. Du faktureras direkt av Amazon och inte av Free till skillnad från Delta-prenumeranter.

Samma sak för de andra operatörerna. Amazon Prime Video-applikationen är tillgänglig som tillval från SFR, Bouygues Telecom. Här är sammanfattningen av operatörens TV-boxar som är kompatibla med Amazon Prime Video.

 • Gratis: Freebox Delta, Freebox Pop, Mini 4K och Revolution.
 • SFR: Decoder Plus, SFR Box 8 TV, Box THD 4K, Connect TV (V1 och V2).
 • Bouygues Telecom: Bbox Miami och Bbox 4K.
 • Orange: Livebox Play, TV 4 och UHD TV-avkodare.

Hos Orange kan du prenumerera på Amazon Prime och njuta av Prime Video-innehåll direkt från din kompatibla Orange TV-dekoder (TV Play-avkodare, 4-dekoder eller UHD-TV). För att göra detta, gå till kanal 67 och sedan i avsnittet Video Pass and Prime Video. Följ instruktionerna på skärmen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *