pris, releasedatum, gameplay, story, allt du behöver veta om den första PS5 exklusiva 2024

Rise of the Ronin är den första stora kassetten för PS5 2024. Denna action-RPG, som utspelades i Japan på 1800-talet, utvecklad av Team Ninja, är vad vi kan kalla en “riktig” exklusiv för Sony-maskinen. Vi inbjuder dig att inventera allt du behöver veta om Rise of the Ronin, två veckor innan den släpps.

Rise of the RoninRise of the Ronin

Rise of the Ronin är en exklusiv PS5 avsedd som sådan av Sony. Så var fallet redan på sin tid med de två avsnitten av Nioh, ytterligare en licens från utvecklaren Team Ninja (Dead or Alive-serien, Ninja Gaiden, etc.), varav denna nya titel verkar vara den andliga arvtagaren. Det är faktiskt ett nytt actioninriktat rollspel som utforskar den rika japanska historien som vi kommer att ta itu med, och vars olika trailers tyder på att ett visst Ghost of Tsushima har skapat ett prejudikat…

I den här filen kommer vi att sammanfatta allt du behöver veta om Rise of the Ronin när dess release närmar sig. Följ ledaren !

När är Rise of the Ronin releasedatum?

Rise of the Ronin är planerad att släppas den 22 mars 2024, ett datum fullt av släpp eftersom han kommer att behöva hantera konkurrens från Princess Peach Showtime! (Exklusivt för Nintendo Switch) men också och framför allt Dragon’s Dogma 2, en annan action-RPG i öppen värld utvecklad av ett välkänt japanskt team.

Rise of the RoninRise of the Ronin

Vilka plattformar kommer Rise of the Ronin att släppas på?

Rise of the Ronin är en exklusiv PlayStation 5. Spelet är publicerat av Sony Interactive Entertainment, vilket tyder på att det kommer att förbli exklusivt för Sony-maskinen åtminstone vad gäller konsolmarknaden. En release på PC kan inte uteslutas i framtiden, men varken Sony eller Team Ninja (spelutvecklare) har kommunicerat angående den potentiella tillfälligheten av denna exklusivitet. Men om förlaget fungerar som det gjorde med studions tidigare titlar får vi troligen vänta nästan ett år för att se den släppas på PC.

Rise of the RoninRise of the Ronin

Hur mycket kommer Rise of the Ronin att kosta?

Trogen Sonys prisschema för PS5-spel, Rise of the Ronin kommer att säljas för €79,99. Det här priset gäller både förpackningsversionen och utgåvan som finns på PlayStation Store.

Ingen special- eller samlarutgåva planeras kommersiellt, men en speciell digital utgåva finns också tillgänglig på PlayStation Store. Den innehåller såväl spelet som digitala versioner av konstboken och soundtracket, såväl som olika kosmetika: Iga ninja-personalen, Toyokunis dubbla svärd, Bando-krigarens pansarpaket och den japanska ceremoniella klädseln. Hon erbjuds för 89,99 €.

Rise of the RoninRise of the Ronin

Vem är utvecklaren av Rise of the Ronin?

Rise of the Ronin är det nya barnet i en mycket erfaren studio: Team Ninja, dotterbolag till förlaget Koei Tecmo (Dynasty Warriors, Project Zero, etc.). Det här är ett utvecklingsteam som grundades 1995, som främst gjorde sig känt med Dead or Alive och Ninja Gaiden, två licenser som har varit värd för otaliga avsnitt under decennierna.

Rise of the RoninRise of the Ronin

Team Ninja har också samarbetat med Square Enix genom spin-offs av Final Fantasy-universumet, såväl som med Nintendo. Studion har verkligen utvecklat några anmärkningsvärda exklusiva produkter på uppdrag av den japanska tillverkaren, som Metroid: Other M 2010, Hyrule Warriors 2014, samt Fire Emblem Warriors 2017. På senare tid släppte Team Ninja den exklusiva PS4-konsolen Nioh 2017, en action-RPG med krävande gameplay som utspelar sig i det halvhistoriska Japan, som sägs ha inspirerats av Dark Souls men också manga Berserk. En uppföljare släpptes 2020. 2023 släpptes studion Wo Long: Fallen Dynasty. Även här är det en action-RPG känd för sin svårighetsgrad och belägen i ett fiktivt universum inspirerat av kinesisk mytologi.

Läs också – Marvel’s Spider-Man 2-test på PS5: ett spel som får dig att vilja väva

Vad säger historien om Rise of the Ronin?

Rise of the Ronin är ett spel som utspelar sig i ett autentiskt historiskt sammanhang, det från slutet av den feodala eran som avslutades av det japanska inbördeskriget (känd som Boshinkriget, 1868-1869). Spelet utspelar sig 1863 och spelaren spelar en ronin, en term som används för att beteckna samurajer som inte har en mästare. Landet led av Tokugawa-shogunatets tyranniska styre och stod inför ingripande av amerikanska flottstyrkor såväl som epidemier.

Rise of the RoninRise of the Ronin

Det ligger i detta särskilt kaotiska sammanhang där Rise of the Ronin-scenariot äger rum, där avataren som skapats av spelaren måste delta i en hel massa slagsmål och göra viktiga val, som att mörda eller inte viktiga karaktärer, vilket kommer att ha stort inflytande på hans eget öde men också hans lands.

Vilket spel kan du förvänta dig i Rise of the Ronin?

Rise of the Ronin presenteras som ett action-RPG i öppen värld vars gameplay främst är inriktat på strid och infiltration. Den är tydligt inspirerad av de två senaste franchiserna som skapats av dess studio (Nioh och Wo Long) när det gäller svårighetsgrad, och vill vara så krävande som möjligt. Den nya Team Ninja-titeln verkar dock erbjuda en mer tillgänglig upplevelse, även om den är fokuserad på strid, med kontakt- och skjutvapen.

Rise of the RoninRise of the Ronin

Om du gillade spel som Ghost of Tsushima eller de sista avsnitten av Assassin’s Creed-serien, är det säkert att Rise of the Ronin kommer att hålla din uppmärksamhet, eftersom det borde vara liknande i sin struktur. Spelets öppna värld låter dig resa genom historiska städer som Edo, Kyoto och Yokohamamen också den japanska landsbygden, och erbjuder att underlätta resor med en häst, en gripkrok och till och med ett segelflygplan.

Rise of the Ronin har också ett online kooperativt flerspelarläge, där tre spelare kan slå sig ihop för att slutföra spelets huvuduppdrag tillsammans, och på så sätt diversifiera attack- och infiltrationsstrategier. Inget uppdrag är a priori exklusivt för kooperativt läge: Rise of the Ronin kan därför utforskas (och avnjutas) helt solo, vilket ger spelarna valet att uppleva det som de vill. Observera att den också erbjuder tre svårighetslägen, för att vara tillgänglig för så många som möjligt.

Behöver du veta något om japansk historia för att uppskatta Rise of the Ronin?

De flesta av Team Ninjas spel försöker hämta inspiration från det historiska Japan (eller till och med Kina när det gäller deras tidigare produktion), så vi kan förvänta oss att studion gör en poäng av att respektera sitt lands historia, även om det innebär att regelbundet avvika något från det. Av dessa skäl är det ett säkert kort att en spelare med ett minimalt intresse för skärgårdens rika historia, och i synnerhet dess fascinerande feodala era som sträcker sig över nästan sju århundraden, kommer att kunna uppskatta lite mer uppmärksamheten på historiska detaljer och de många referenser som Rise of the Ronin erbjuder.

Rise of the RoninRise of the Ronin

En titel som Ghost of Tsushima, en annan exklusiv PlayStation-konsol som denna gång utspelar sig i medeltida Japan, kunde vara lite didaktisk i sitt sätt att presentera sitt historiska sammanhang. Vi kan hoppas att Team Ninja gör samma sak i Rise of the Ronin, så att den kan uppskattas utan att nödvändigtvis ha förkunskaper i ämnet. Du bör dock inte förvänta dig att hitta en detaljerad guide för att lära dig japansk historia, som till exempel många delar av Assassin’s Creed-serien har gjort, inklusive ett avsnitt som utspelar sig i det feodala Japan som fortfarande väntar på av många fans.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *