OpenAI lanserar Sora, en AI som kan generera ultrarealistiska videor

OpenAI, skaparen av ChatGPT, har just avslöjat en anmärkningsvärd ny generativ videomodell, kallad Sora, som kan ta en kort textbeskrivning och förvandla den till ett detaljerat videoklipp. Här är vad vi vet om honom.

OpenAI SoraOpenAI Sora

Medan Google just tillkännagav sin nya Gemini 1.5 AI, gick OpenAI omedelbart motattack med Sora, dess första verktyg som kan omvandla text till en video aven maximal längd på en minut. Sora är inte bara ytterligare en applikation i den digitala verktygslådan, utan verkar vara en symbol för vad framtiden har att erbjuda för kreatörer och allmänheten.

Här är vi faktiskt långt ifrån resultaten som erbjuds av Runway AI, en annan teknik som kunde generera videor på några sekunder som var ganska suddiga, hackiga, förvrängda och ibland uppriktigt sagt störande.

Vad är Sora, OpenAI:s revolutionerande nya AI?

OpenAI döpte sitt nya system till Sora, efter det japanska ordet som betyder ” himmel “. Teamet bakom tekniken, inklusive forskarna Tim Brooks och Bill Peebles, valde enligt uppgift namnet eftersom det ” frammanar idén om obegränsad kreativ potential “.

OpenAI har delat några videoklipp som genererats av dess nya artificiella intelligens, och resultaten är minst sagt spektakulära. På en av dem kan vi läsa följande begäran: ” Den vackra snöiga staden Tokyo är i full gång. Kameran rör sig nerför den livliga stadsgatan och följer flera personer som njuter av det vackra snövädret och shoppar i närliggande stånd. Vackra sakura kronblad flyger i vinden tillsammans med snöflingor “. Som efterfrågat utspelar sig den genererade videon på en gata i Tokyo, och visar det tydligt Sora lärde sig hur objekt passar ihop i 3D. Kameran dyker sedan ner i scenen för att följa ett par som går förbi en rad butiker.

Videorna med OpenAI-verktyget är mycket mer övertygande än vad andra befintliga verktyg erbjuder, även om vi fortfarande ibland märker några små brister. På en av dem, där vi ser en kvinna gå på gatan, märker vi t.ex på några bilder att hans ben inte följer rörelsen korrekt.

Läs också – OpenAI vill verkligen döda Google med denna nya sökmotor under utveckling

Sora är ännu inte tillgänglig för alla

För tillfället är Sora fortfarande i utvecklingsstadiet och är därför inte tillgänglig för allmänheten. OpenAI har dock redan delat verktyget med vissa akademiker och andra forskare som kommer att lämna in det till ett “rött team”. Det här är en liten grupp människor som ansvarar för forska på alla sätt att missbruka den, i syfte att förstå farorna som sådan teknik utgör.

Vad som är säkert är att OpenAI kommer att behöva hitta ett sätt att se till att deras videor inte används för felaktig information, eftersom vi föreställer oss att vissa människor kan ha roligt med att skapa falska videor som kan leda till kontroverser. Tidigare denna månad tillkännagav OpenAI tillägget av vattenstämplar till dess DALL-E 3 text-till-bild konverteringsverktyg, men sa att de “lätt kan tas bort.” Så vi hoppas att företaget arbetar på ett nytt sätt för att säkerställa att dess falska videor är lätta att identifiera.

OpenAI ger också tillgång till utvalda bildkonstnärer, designers och filmskapare för feedback. Hon noterar att den befintliga modellen kanske inte exakt simulerar fysiken i en komplex scen och kanske inte korrekt tolkar vissa fall av orsak och verkan, vilket är anledningen till tekniken måste fortfarande mogna innan den blir mer allmänt tillgänglig.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *