Nyheter från OneUI 6.1, Nintendo Switch 2 kommer att vara bakåtkompatibel, detta är veckans sammanfattning

Samsungs uppdatering för gamla Galaxy-enheter bör komma inom kort, Nintendos framtida bärbara konsol bör tillåta dig att spela gamla titlar, Xiaomi avslöjar priset på sin Xiaomi 14, detta är veckans sammanfattning.

En ny sammanfattning av veckan som balanserar bra och dåliga nyheter! OneUI 6.1-uppdateringen bör snart landa på Galaxy S23 och andra kompatibla Samsung-smartphones, och Nintendo Switch 2 kan vara bakåtkompatibel och därmed tillåta spelare att njuta av förbättrade gamla titlar. På den dåliga nyhetssidan har lanseringspriset för Xiaomi 14 avslöjats och det är inte lämpligt för alla budgetar, och vissa datorer kommer inte längre att starta efter 24H2-uppdateringen av Windows 11.

OneUI 6.1 kommer om några veckor

De första smartphones som drar nytta av den senaste versionen av Samsungs Android-överlägg kommer att vara de tre modellerna i S23-serien, och ankomsten av uppdateringen närmar sig. Faktum är att om vi ska tro flera läckare, kommer OneUI 6.1 att landa på Galaxy S23 om några veckor, innan de går med i S23 FE, Z Fold 5, Z Flip 5 och Galaxy Tab 9 i slutet av mars. Användare av dessa gamla smartphones kommer därför snart att kunna dra nytta av denna stora uppdatering och Galaxy AI.

Läs: OneUI 6.1: ankomstdatumet för uppdateringen på gamla Galaxy-smarttelefoner blir tydligare

Krediter – Phonandroid

Goda nyheter, Switch 2 kommer att vara bakåtkompatibel

Universo Nintendo har precis avslöjat att den japanska tillverkarens framtida hybridkonsol kommer att vara bakåtkompatibel. Välkomna nyheter för ägare av den nuvarande Switch, som kommer att kunna fortsätta spela sina gamla spel på Switch 2. Kraften och prestandan hos det nya Nvidia-chippet bör också erbjuda förbättrad grafik och bättre flytbarhet jämfört med originaltitlarna.

Läs: Nintendo Switch 2 låter dig spela dina gamla spel med bättre grafik

Vad skulle hända om vi nådde ljusets hastighet?

Idén om att resa med ljusets hastighet har alltid fascinerat både vetenskapsmän och science fiction-författare. Tyvärr kommer denna utmaning att förbli en fantasi eftersom den acceleration som krävs för att nå 299 792 458 meter per sekund inte kunde stödjas av människor. Detta skulle faktiskt skapa verkliga hälsorisker eftersom sådana accelererande krafter skulle hindra blod från att cirkulera i kroppen.

Läs: Denna gamla sci-fi-fantasi är tyvärr omöjlig, här är varför

Källa – 123rf

Xiaomi 14 går med i premiumsegmentet

Xiaomi 14 kommer att lanseras i Europa den 25 februari och vi vet nu priset på den kinesiska tillverkarens senaste flaggskepp i Frankrike. Lanseringspriset har satts till €1099 för en konfiguration av 12 GB RAM och 512 GB lagring. En prisökning som bevisar att Xiaomi vill positionera sig i premiumsegmentet och etablera sig som en seriös konkurrent mot andra avancerade smartphones. Observera att Pro-modellen i serien inte kommer att erbjudas i Europa.

Läs: Xiaomi 14: vi vet dess pris i Frankrike, och det finns dåliga nyheter

Windows 11 24H2 kommer att förhindra att vissa gamla datorer slås på

Microsoft förbereder sig för att lansera sin årliga Windows 11-uppdatering, men det kan göra många ägare av gamla datorer besvikna. Internetanvändaren Bob Pony avslöjade faktiskt att konfigurationen som krävs för att köra Windows 11 24H2 hade ändrats. Endast datorer vars processorer har POPCNT-funktionalitet kommer att kunna uppdatera till Windows 24H2, nämligen enheter som släpptes från 2007 för AMD och 2008 för Intel.

Läs: Windows 11 24H2: Din dator startar inte efter uppdatering om du har en av dessa processorer

Veckans tester

Volvo EX30: kompakt, elegant och bekväm

Vårt test av Volvo EX30 var mycket positivt. Det är faktiskt en elektrisk SUV med en framgångsrik design och dess kompakta dimensioner är perfekta för staden. Om vi ​​lägger undan plastinsatserna i Celeste-finishen är finishen ganska övertygande. Bra autonomi och prestanda finns också. Liten nackdel, vi beklagar att det bara finns en skärm för instrumentering och infotainment.

Läs: Volvo EX30-test: ett avgörande test för det svenska märket

Horwin EK3: en elektrisk skoter som tar sig till det väsentliga

Horwin EK3 imponerade inte särskilt på oss, men den är fortfarande attraktiv och kunde mycket väl hitta sin publik. Det är en bekväm och mycket lättanvänd elskoter. Dess prestanda är korrekt, liksom dess autonomi, och dess pris är rimligt. Under vårt test ångrade vi frånvaron av ABS och fastheten i dämpningen och vi hade gärna kunnat använda båda batterierna samtidigt.

Läs: Horwin EK3-recension: en elektrisk skoter som kommer till saken

Asus Zenbook Duo: en framgångsrik och attraktiv produkt

Asus erbjuder här en kvalitetsdator, som kommer att förföra dig tack vare sin vackra design, sitt ursprungliga och praktiska format, sina två mycket välkalibrerade OLED-skärmar och sin goda värmehantering. Det är en högpresterande bärbar dator, perfekt för att arbeta eller köra spel. Det är dock inte utan sina brister. Det är inte alltid lätt att använda, dess tangentbord är mediokert och ljuddelen är tyvärr dålig.

Läs: Asus Zenbook Duo recension: två skärmar, är det bättre?

Realme C67: en anständig smartphone för små budgetar

Om du letar efter en tillfredsställande smartphone för mindre än 300 euro kan Realme C67 fånga din uppmärksamhet, särskilt tack vare sin ganska unika popdesign. Dess överlagring är effektiv, dess autonomi är korrekt och vi uppskattar närvaron av en laddare i lådan. Med det sagt är fingeravtryckssensorn ibland petig, LCD-skärmen är inte särskilt välkalibrerad och processorn är inte kraftfull. Det är en anständig smartphone, men den låter dig inte ta bra bilder.

Läs: Realme C67-test: vad är denna smartphone värd för mindre än 300 euro?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *