Nyheter från Galaxy A55, fysiska returknappar i elbilar, det här är veckans sammanfattning

Geekbench lyfter på slöjan om Galaxy A55:s prestanda, Euro NCAP förväntar sig att biltillverkarna återgår till fysiska knappar, en databas som innehåller cirka 13 miljoner franska identifierare som upptäckts på Dark Web, detta är veckans sammanfattning.

Medan Euro NCAP har för avsikt att sätta stopp för all pekskärm i elbilar, fortsätter rättvisan sin kamp mot pirat-IPTV-tjänster och UFC-Que Choisir förväntar sig mer öppenhet från regeringen om reformen av internetmarknaden. Galaxy A55 borde vara mer kraftfull än sin föregångare. Endast SaxX upptäcker en databas på Dark Web som innehåller nästan 13 miljoner franska identifierare och lösenord.

Galaxy A55 prestandatestad

Geekbench har lyft på slöjan över testerna som genomförts på Exynos 1480-processorn utrustad med Galaxy A55. Benchmarks-sidan avslöjade att poängen var högre än de för Exynos 1380. Samsungs nya mellanklasssmartphone är därför mer effektiv än sin föregångare, både när det gäller grafik och när det gäller kraft och prestanda.temperaturhantering.

Läs: Galaxy A55: den är kraftfullare än A54, men hur mycket? Dessa riktmärken uppfyller

Dina referenser kan finnas på Dark Web

Internetanvändaren Only SaxX gjorde en oroande upptäckt på Dark Web och delade information om X. Publikationen avslöjar att det finns en databas som innehåller nästan 1,5 miljarder loggar, inklusive 13 miljoner franska identifierare. Bland de sajter som berörs kan vi nämna Amazon, La Redoute, Sportify, SNCF och EasyJet. Vi rekommenderar starkt att du ändrar dina lösenord eftersom din e-postadress mycket väl kan vara en del av denna databas.

Läs: 13 miljoner franska identifierare har funnits på Dark Web i månader, nästan alla tjänster påverkas

Krediter – Adobe Stock

Reformen av elmarknaden i Frankrike gör UFC-Que Choisir arg

UFC-Que Choisir fortsätter sin kamp mot elprishöjningar och kräver mer insyn från regeringen. De ogenomskinliga förhandlingarna mellan regeringen och EDF faller faktiskt inte i smaken för föreningen som anser att höjningen på 66 % av kärnkraftspriset inte tar hänsyn till franska användare. UFC-Que Choisir förväntar sig en rättvis, tydlig och lämplig reform från regeringen.

Läs: UFC-Que Choisir fördömer denna lag som får din elräkning att skjuta i höjden

Källa – 123r

Fysiska knappar borde vara tillbaka i elbilar snart

Euro NCAP förklarade att all-touch i elbilar inte var en bra idé och att det var dags för tillverkarna att återigen erbjuda fysiska knappar för vissa funktioner. Det europeiska organet som specialiserat sig på utvärdering av säkerhetssystem kommer därför att införa nya krav från 2026 och förväntar sig att biltillverkare som Tesla ska återgå till klassiska metoder för blinkers, varningsblinkers, vindrutetorkare och tutor.

Läs: Elbilar: tillverkare måste återgå till fysiska knappar, här är varför

Krediter – Adobe Stock

IPTV: rättvisa attackerar företag

Justice fortsätter sin kamp mot IPTV-pirateri och en ny dom bevisar att ingen längre är säker. Faktum är att individer alltid är i rättvisans kors, men också företag. Domen från företaget Engel Systems SL som sålde illegala avkodare mellan 2010 och 2016 har äntligen fallit och sanktionerna är tunga, bland annat flera böter på upp till 673 000 euro och förbudet för chefer att leda ett företag i sju år.

Läs: IPTV: rättvisan multiplicerar rekordböter, ingen är längre säker

Källa – 123rf

Veckans tester

Razer Blade 16 OLED 2024: en mästare för stora plånböcker

Razer erbjuder här en mycket kvalitetsdator med en oklanderlig design, ett trevligt tangentbord och utrustad med komplett uppkoppling. Vi älskar dess 16-tumsformat, dess perfekt kalibrerade OLED-skärm, dess imponerande kraft och dess mycket framgångsrika ljuddel. För spelare, observera att värmehanteringen är utmärkt men att ett sus är närvarande med en olägenhet som stiger till 58 decibel. Razer Blade 16 OLED är nästan perfekt, men inte alla kommer att ha råd eftersom den säljs från 3499 euro.

Läs: Razer Blade 16 OLED 2024 recension: den bästa av den bästa bärbara datorn, men till ett stratosfäriskt pris

Xiaomi Redmi Buds 5 Pro: utmärkt valuta för pengarna

Redmi Buds 5 Pro har inget att avundas konkurrenterna och kombinerar många kvaliteter för hörlurar för mindre än 70 euro. ANC är mycket effektiv, akustiken är superb, ljudbalansen är behaglig och laddningen från fodralet är mycket snabb. Vi beklagar att det uppslukande ljudet inte håller standarden och vi skulle ha uppskattat en mer exakt laddningsindikation. Som sagt, Xiaomi erbjuder en kvalitetsprodukt här till ett mycket rimligt pris.

Läs: Xiaomi Redmi Buds 5 Pro recension: Men vad finns kvar av de avancerade hörlurarna?

Poco C65: en tillfredsställande smartphone för små budgetar

Poco erbjuder här en enhet med bra valuta för pengarna som inte har någon anledning att skämmas för konkurrenterna. Om du vill köpa en smartphone för mindre än 150 euro utan att göra för många eftergifter på skärmens storlek, uppdateringsfrekvensen eller fotodelen (dagtid) kan Poco C65 tilltala dig. Som jämförelse tar den bort Samsung Galaxy A14 4G när det gäller lagring och kraft.

Läs: Poco C65-test: enkelt, grundläggande… men väldigt ekonomiskt

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *