Nej, Valve lanserar inte sitt eget VR-headset, Valve Prism finns inte

Två många spelare föll i fällan igår och trodde faktiskt att Valve precis hade annonserat sitt första VR-headset. Valve Prism, som det hette, såg verkligen ut som en riktig produkt, eftersom bluffen var så konstruerad om du inte var uppmärksam på den.

ventilprisma falskaventilprisma falska

Vi trodde på det – eller snarare, vi skulle ha velat tro det. Valve skapade en liten jordbävning igår genom att sätta en helt ny sajt online, tillägnad Valve Prism. Vad är Valve Prism? Titta bara på bilderna på sidan för att förstå. Med sin design direkt inspirerad av Apple Vision Pro är detta det första VR-headsetet från Steam-utgivaren.

Överraskning! Efter den flamboyanta framgången med Steam Deck fortsätter Valve sitt momentum genom att ta itu med virtuell verklighet. Några dagar efter lanseringen av Apples headset är timingen perfekt, förutom att den är otroligt attraktiv för dagarna. Dess pris, som börjar på $1 299, är fortfarande betydande, men fortfarande billigare än den konkurrerande lösningen.

Om samma ämne — Steam Deck: välj SteamOS eller Windows när du slår på, Valve arbetar aktivt med det

Valve Prism är falskt, förlåt

Ja men nej. Snabbt ger spänning vika för misstänksamhet. Om Valve redan har vant oss vid plötsliga meddelanden av det här slaget, verkar det fortfarande konstigt att Prism plötsligt dyker upp utan en teaser först. Och faktiskt, du behöver bara gräva lite för att inse bedrägeriet. Tyvärr, VR-fans: Valve Prism är en stor bluff.

Beviset finns i webbplatsens juridiska meddelanden, där Valve faktiskt är skrivet VaIve (med ett stort “i” istället för “l”). Dessutom har flera internetanvändare påpekat att sajten är registrerad hos Cloudflare, vilket inte är fallet för andra Valve-sajter. När vi slutligen tittar närmare på presentationstexten inser vi att det är en relativt lat omskrivning av texten på Steam Deck-webbplatsen.

Med detta sagt måste vi erkänna att det är lätt att falla i fällan, vilket var fallet för många internetanvändare. Sajten är särskilt övertygande, med hjälp av Valves språkelement, samma typsnitt och en övergripande presentation som inte har något att avundas på de officiella tillkännagivandena. Återgivningarna av hjälmen är också imponerande, även om logotypen verkar ganska förenklad för en produkt av denna kaliber. Du kan bedöma själv: sajten är fortfarande online.

ventilprisma falsk 2ventilprisma falsk 2

Det återstår att se vad motivationen är bakom denna mycket utarbetade fejk. Trots priser på 1 299 $ för en 512 GB-version och 1 499 $ för en 1 TB-version, finns det ingen köpknapp eller något incitament att reservera eller förbeställa. Det finns bara en enkel teaser som försäkrar att headsetet kommer “snart”. Det verkar därför som att målet inte är att utvinna pengar från godtrogna spelare.

Så varför detta skämt? Det verkar som att ursprunget till denna falska går tillbaka till Midwest Furfest-kongressen, som hölls i december förra året. Under detta tillkännagavs klistermärken som tillkännager lanseringen av en Valve Deckard den 14 februari 2024. Det verkar som om en deltagare i evenemanget tog detta falska meddelande på största allvar.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *