Moment 5-uppdateringen är här och full av nya funktioner, hur man installerar den

Microsoft har precis lanserat distributionen av uppdateringen för Windows 11 Moment 5. Trots vad namnet antyder är den relativt liten. Det hindrar inte det från att ta med några trevliga nya funktioner. Vi sammanfattar allt om det åt dig.

Windows 11Windows 11

Efter en Moment 4-uppdatering laddad med nya funktioner, väntade vi på att se vad Microsoft hade i beredskap för oss för Moment 5. Väntetiden går nu mot sitt slut, eftersom Microsoft distribuerar den nya Windows 11-uppdateringen. Var dock försiktig. låt dig luras av namnet på denna nya uppdatering. Faktum är att, trots vad Moment-nomenklaturen kan antyda, är detta inte riktigt en stor uppdatering för operativsystemet.

Som sagt, Moment 5 ger fortfarande några intressanta nya funktioner. Det största tekniska språnget är verkligen i tillgänglighetsfunktioner. Användare kommer att kunna få åtkomst till röståtkomst från flera skärmar och se till att de är inloggade på sitt Microsoft-konto på varje enhet. Tack vare det här alternativet kommer olika åtgärder att vara möjliga på Windows 11, som att öppna applikationer och utföra en sökning.

Windows 11 Moment 5 är här, här är de nya funktionerna

Men huvudsyftet med Moment 5-uppdateringen är föga överraskande att göra alla nödvändiga ändringar för att följa DMA, som kommer att träda i kraft den 6 mars. Uppenbarligen säger DMA interoperabilitet. Nu kommer sökning från Start-menyn inte nödvändigtvis att omdirigera till Bing, Microsofts sökmotor. Du kommer alltså att ha valet bland de senares konkurrenter, som Google för att bara nämna en. Samma historia för widgets, som kommer att kunna visa information från andra källor än Microsoft Start.

Om samma ämne – Windows 11: Snapdragon X Elite-processorn kan oroa Apple M3 enligt dessa riktmärken

Låt oss också notera den mycket efterlängtade möjligheten att avinstallera de många Windows 11 bloatware. Har du väntat i månader på att ta bort Edge eller Cortana från din PC? Med Moment 5 kommer detta äntligen att vara möjligt, tack vare DMA. Dessutom kommer du också att bättre kunna hantera de personuppgifter som du skickar till Redmond-företaget, genom att välja eller inte synkronisera ditt Microsoft-konto med Windows. Observera att detta kommer att påverka synkroniseringen mellan dina enheter.

Windows 11 smart snap layoutWindows 11 smart snap layout
Tack: @PhantomOfEarth via Twitter

Andra små nya funktioner ingår också, som den nya Snap Layout som gör att du kan organisera dina fönster med ett enda klick. Konkret kommer funktionaliteten automatiskt att föreslå en layout av fönstren enligt dina vanor så att de organiseras direkt som du vill på din skärm. Låt oss slutligen nämna några mindre men välkomna tillägg, såsom ankomsten av anteckningsblock i högerklicksmenyn samt möjligheten att byta namn på en enhet i Nearby Share.

Hur man installerar Moment 5-uppdateringen på Windows 11

För tillfället är Moment 5 fortfarande utplacerad som en valfri uppdatering till användare på versionerna 22H2 och 23H2 av Windows 11. Vi får därför vänta några dagar till för att den ska bli tillgänglig direkt, troligen under nästa Patch Tuesday. Men det betyder inte att du måste vänta till det datumet för att installera den. Faktum är att en enkel manipulation låter dig ladda ner den så snart som möjligt. Här är hur :

  1. Öppna dem Windows 11-inställningar
  2. Gå till avsnittet Windows uppdatering
  3. Aktivera alternativet Få de senaste uppdateringarna så snart de blir tillgängliga

Windows Update kommer då att erbjuda att ladda ner Moment 5. Om så inte är fallet, klicka på knappen Sök efter uppdateringar. Tveka inte att starta om din dator om det behövs.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *