iPhones får ett nytt säkerhetsalternativ, så här fungerar det

Apple har släppt iOS 17.3, den senaste versionen av sitt operativsystem för iPhones. Den här uppdateringen kommer med ett antal förbättringar, men den mest anmärkningsvärda är en ny säkerhetsfunktion som syftar till att skydda din iPhone mot stöld och hackning.

ios 17 toppfunktionerios 17 toppfunktioner
Krediter: Apple

Apple har precis rullat ut sin nya iOS 17.3-uppdatering och med den en ny funktion som heter Stolen Device Protection. Detta lägger till ett extra lager av säkerhet till din iPhone när du utför vissa åtgärder som involverar ditt iCloud-konto eller annan känslig information.

Om du till exempel vill se dina sparade lösenord, begära ett Apple-kort eller ändra ditt Apple ID-lösenord eller iPhone-lösenord, du måste nu använda ditt fingeravtryck eller ansikte för att låsa upp din telefon.

Apple förbättrar säkerheten för sina iPhones med iOS 17.3

Funktionen lägger också till en väntetid på en timme innan du kan utföra dessa åtgärder och ber dig sedan att skanna ditt fingeravtryck eller ansikte igen. Detta hjälper till att säkerställa att det är du som försöker utföra dessa åtgärder, och inte någon som stal din telefon och din PIN-kod.

Det nya alternativet fungerar bara när du är borta från platser som din iPhone känner igen, som ditt hem eller din arbetsplats. Så du behöver inte oroa dig för väntetiden när du befinner dig i en trygg miljö. Du kan aktivera skydd för stulen enhet genom att gå till Inställningar, Face ID och lösenord och aktivera funktionen.

Du kan nu aktivera den genom att följa följande procedur:

  • Se till att din iPhone fungerar med iOS version 17.3.
  • Öppna appen Inställningar, scrolla ned och tryck på Face ID och lösenord.
  • Autentisera dig själv genom att ange din kod
  • På nästa sida, scrolla ner och aktivera alternativetskydd av stulna enheter “.

Vad mer är nytt i iOS 17.3?

Notera att iOS version 17.3 också ger nya funktioner till Apple Music-appen, som t.ex samarbetsspellistor. Den här funktionen låter dig och dina vänner skapa och redigera spellistor tillsammans och dela dina musiksmak och upptäckter. Du kan bjuda in dina vänner att gå med i dina spellistor genom att skicka dem en länk, och de kan lägga till, ta bort eller ordna om låtarna som de vill. Det här alternativet fungerar på både iOS 17.3 och macOS 14.3 Sonoma, den senaste versionen av Apples operativsystem för Mac.

En annan ny funktion i iOS 17.3 är möjligheten att strömma innehåll till TV-apparater på utvalda hotell. Den här funktionen låter dig använda din iPhone för att titta på dina favoritprogram och filmer på den stora skärmen, utan att behöva koppla in en kabel eller använda en app. Skanna helt enkelt en QR-kod på TV:n och välj sedan vad du vill titta på från din iPhone. Den här funktionen är kompatibel med allt innehåll som stöder AirPlay, som Apple TV+, Netflix, YouTube, etc.

Apple har också optimerat funktionen Crash Detection som är tillgänglig på iPhone 14- och iPhone 15-modellerna för att förhindra att den aktiveras under aktiviteter som orsakar rörelser som liknar en bilolycka. Slutligen finner vi också en emoji-reaktionsfunktion som låter lyssnare lägga till en emoji till vilken låt som helst som spelas. Det finns vanliga emoji-alternativ med snabb åtkomst, som hjärta och tummen upp, men “+”-knappen låter dig lägga till vilken emoji som helst.

Förutom iOS 17.3 släppte Apple också uppdateringar för äldre versioner av iOS, som iOS 9, 15 och 16. Dessa uppdateringar kan innehålla säkerhetskorrigeringar och buggfixar, så det rekommenderas att du uppdaterar din iPhone så snart som möjligt. Du kan söka efter uppdateringar genom att gå till Inställningar, Allmänt och Programuppdatering.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *