Hur man tar bort eller avaktiverar ditt Instagram-konto

Trött på Instagram? Vill du av en eller annan anledning ta bort eller stänga av ditt konto? I den här handledningen kommer vi att förklara steg för steg hur du får din profil att försvinna. En mycket enkel manöver som inte tar mer än fem minuter att genomföra.

InstagramInstagram

Instagram är det sociala nätverket par excellence. Den når alla generationer och låter dig lägga upp foton och videor till dina prenumeranter. Med mer än en miljard användare år 2022 är det favoritlekplatsen för influencers och kändisar att kommunicera. Varje användare har sina egna intressen som de följer flitigt. Det kan dock hända det‘du vill helt enkelt ta bort ditt Instagram-konto för att säga adjö till det sociala nätverket.

Det finns två sätt att försvinna från Instagram. Du kan avaktivera ditt konto, vilket har samma effekter som radering, men tillfälligt och reversibelt. Om du väljer att ta bort ditt konto permanent, notera att det inte längre går att gå tillbaka.

Inaktivera Instagram-kontot från en dator

 1. Öppna din webbläsare och starta Instagram-sidan
 2. Ange dina referenser
 3. Klicka på profilikonen längst upp till höger i fönstret och sedan på inställningar
 4. Välj Inaktivera mitt konto tillfälligtInaktivera Instagram-kontotInaktivera Instagram-kontot
 5. Ange sedan ditt lösenord för att bekräfta ditt val

Inaktivera ditt Instagram-konto från en smartphone

 1. Gå till Instagram.com
 2. Klicka nu på din profilbild (nederst till höger), sedan på kugghjulet (överst till vänster)
 3. Rikta fliken Redigera profil
 4. Tryck på kommandot Inaktivera ett konto tillfälligt
 5. Välj en av de tillgängliga motiveringarna
 6. Ange ditt lösenord för att bekräfta åtgärden och klicka på Avaktivera kontot tillfälligt

Observera att om du har flera konton under ditt bälte (ett personligt och professionellt konto till exempel), observera att det inte är möjligt att avaktivera mer än ett konto per vecka. En viktig detalj att ta hänsyn till om du är i den här situationen.

Att radera definitivt ditt konto på smartphone som på datormåste du följa följande steg:

 1. Öppna sidan för borttagning av konto på Instagram
 2. Ange din Användarnamn och din Lösenord om du inte redan är inloggad
 3. En lista ber dig ange skälen till din avresa. Välj den som verkar lämpligast för dig. Ta bort Instagram-kontomönsterTa bort Instagram-kontomönster
 4. Ange din sista gång Lösenord
 5. Klicka på knapp med titeln Ta bort mitt konto permanentTa bort Instagram-kontoTa bort Instagram-konto

När detta sista klick har gjorts kommer ditt Instagram-konto att raderas permanent. Om du vill bli en del av denna grupp igen senare måste du skapa ett helt nytt konto. Så säg adjö till alla dina foton och videor.

Det är möjligt att behålla dina bilder innan du tar bort ditt konto. Denna gång kan denna operation göras från Android- eller iOS-applikationen. Här är stegen att följa:

 • Träffas i inställningar överst till höger
 • Klicka nu på säkerhet
 • Tryck sedan på Ladda ner din data
 • All din data kommer att skickas till dig via e-post till standardadressen för ditt konto. Det går dock att lägga in en annan om man så önskar.

Om du föredrog att välja en tillfällig inaktivering av ditt konto, vet att du enkelt kan återfå åtkomst till din Instagram-profil. För att göra detta, inget enklare. Logga helt enkelt in igen med ditt användarnamn och lösenord.. Observera dock att om du har validerat den permanenta stängningen av ditt konto, observera att du har en maximal period på 30 dagar på dig att ta ut och återställa ditt konto.

När denna period har löpt ut kommer dina bilder och data att raderas permanent från Instagrams servrar, och därför förloras för alltid. Du vet allt nu! Så planerar du verkligen att lämna Instagram eller skulle du föredra att ge det sociala nätverket en ny chans? Berätta för oss i kommentarerna.

Instagram AndroidInstagram Android

FRI

Ladda ner Instagram för Android

Notera : ★★★★

(146205117 röster)

Instagram-utvecklare | Uppdaterad 2023-05-23

Mer information på Instagram

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *