hur man tar bort alla AI-funktioner som är installerade som standard

Om du inte har någon lust att använda Copilot och AI i allmänhet på Windows, känns alla de senaste funktionerna som lagts till av Windows verkligen som bloatware: en applikation installerad som standard, som är omöjlig att ta bort på traditionellt sätt. Lyckligtvis, som alla bloatware, är det verkligen möjligt att avinstallera alla dessa nya funktioner.

Copilot ChatGPT TurboCopilot ChatGPT Turbo
Kredit: Microsoft

Som ofta är fallet när Windows når en ny stor milstolpe i sin existens, saknar Microsoft något subtilitet när det gäller att främja ankomsten av Copilot och alla AI-funktioner som följer med den. Det är väldigt enkelt: sedan presentationen av assistenten kan varje hörn av Windows nu hanteras av artificiell intelligens. Vi hittar detta i Start-menyn, i aktivitetsfältet och även på våra framtida tangentbord.

Uppenbarligen åtföljs allt av relativt aggressiv reklam för att se till att du inte missar den senaste stora Windows-revolutionen. Kort sagt, vid denna tidpunkt är Copilot-överdosen fullt förståelig. Även om du kanske har letat efter att tvinga installationen av AI före dess globala utrullning, kanske du nu vill ta bort den från din PC helt och hållet. Goda nyheter: det är fullt möjligt.

Hur man avinstallerar Copilot från Windows

Saken är inte så trivial som den verkar. Faktum är att Windows inte erbjuder något inbyggt alternativ för att ta bort eller ens inaktivera AI-funktioner i sitt system. I denna mening kan Copilot nästan betraktas som bloatware, dessa applikationer installerade som standard som du inte kan ta bort från din enhet. Lyckligtvis finns det ett tredjepartsverktyg som låter dig avinstallera alla dessa invasiva applikationer från Windows.

Om samma ämne – Copilot: din dator måste ha minst 16 GB RAM för att köra alla AI-funktioner

Bloatynosy, som det kallas, har dock vissa förbättringar i sin senaste version som för närvarande finns på Github. Framför allt lade dess utvecklare till möjligheten att ta bort alla Windows-funktioner. Därav dessutom det nya namnet på verktyget: BloatynosyAI. När du väl har installerat på din dator kan du med en enkel sökning ta bort alla funktioner du inte längre vill se. Så här gör du:

  1. Besök BloatynosyAI Github-sidan genom att klicka på länken nedan
  2. Ladda ner applikationen genom att klicka på BloatynosyAI.zip på botten av sidan
  3. När nedladdningen är klar, högerklicka på mappen och välj sedan Extrahera allt
  4. Klicka på OK i fönstret som öppnas
  5. Öppna den nyskapade mappen och klicka BloatynosyAI.exe för att starta applikationen
  6. Om applikationen öppnas korrekt, gå direkt till steg 9
  7. Om du får ett felmeddelande vid start som talar om att Windows inte kunde ladda webview2loader.dll DLL, klicka på den här länken för att ladda ner den saknade filen
  8. Placera sedan den nedladdade DLL-filen i Bloatynosy-filen
  9. När appen öppnas, skriv HA i sökfältet
  10. Klicka på de funktioner du vill ta bort

bloatynosyaibloatynosyai

Ett meddelande visas sedan längst ned i fönstret för att bekräfta att funktionen har tagits bort från Windows. En enkel omstart av din PC kommer då att räcka för att hitta den som före invasionen av Copilot. Som den gamla goda tiden.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *