hur man läser en kontakts status utan att de vet

Om du vill läsa WhatsApp-statusen för dina kontakter utan att bli sedd, det vill säga diskret, här är tipsen som fungerar.

WhatsApp se status utan läskvittoWhatsApp se status utan läskvitto

Som en meddelandeapp är WhatsApp mer stängd än andra sociala nätverk som är mer fokuserade på offentliga profiler. Men privata meddelanden är inte det enda sättet att interagera med dina kontakter. Tack vare statusar kan användare dela erfarenheter, information eller helt enkelt deras nuvarande humör.

Även om interaktioner på WhatsApp är begränsade till en sluten krets av människor, vill vissa användare ha en ännu mer privat upplevelse. Och om applikationen är så populär beror det också på att den erbjuder mycket flexibilitet vad gäller vad du vill visa eller inte visa för andra. Detta inkluderar möjligheten att se statuser diskret.

Hur läser man en WhatsApp-status utan att bli sedd?

Sekretessinställningen som gör att du kan stänga av läskvittot för massage är samma som gör att du kan se WhatsApp-statusar utan att bli sedd. Innan du inaktiverar det här alternativet, var medveten om att genom att göra det, du kommer inte längre att kunna veta när dina kontakter läser dina meddelanden (de två blå linjerna). De kommer inte heller att veta när du läser deras meddelanden. Detta gäller därför även för statusarna. Så här stänger du av läskvitton:


På Android som på iPhone behöver du:

  • Gå till appen WhatsApp
  • Tryck sedan på de tre små prickarna uppe till höger inställningar / Gå in “inställningar” på iOS
  • Välj alternativ Sekretess
  • Avmarkera “Läsa kvitton”

För att återaktivera mottagningsbekräftelser behöver du bara återgå till denna inställning och markera det relevanta alternativet igen.

OBS: Observera att genom att återaktivera alternativet efter att ha sett en status kommer läsbekräftelsen fortfarande att skickas efteråt. Så tricket att inaktivera, läsa och sedan omedelbart återaktivera fungerar inte. Om du inte återaktiverar alternativet efter 24 timmar, när statusen har försvunnit. Dess författare kommer därför inte längre att ha möjlighet att se dem som konsulterat den.

Läs också: WhatsApp – tips och tricks du absolut behöver veta

Att sätta dig själv i flygplansläge: fungerar det verkligen?

Vi kan läsa på webben eller vissa forum att om du sätter dig själv i flygplansläge kan du läsa WhatsApp-statusar utan att bli sedd. Men det finns bara ett villkor för att detta ska fungera: gå igenom WhatsApp Web från en webbläsare i privat surfläge utan anslutning.

Du kommer med andra ord inte att kunna hindra dina kontakter från att se när du läser deras status genom att helt enkelt stänga av din internetanslutning och sedan slå på den igen. Öppna helt enkelt WhatsApp igen medan du är ansluten för att applikationen ska skicka informationen.

Läs en WhatsApp-status utan att bli sedd med WhatsApp Web

Du måste använda en webbläsare. Det bekvämaste alternativet är att göra det från en dator. Så få tillgång till webbversionen av WhatsApp.

Webbgränssnittet låter dig se statusen för dina kontakter. Logga in på tjänsten i privat surfningladda sedan sidan stäng av ditt Wi-Fi och alla andra internetanslutningar… Efteråt, se statusen Sedan stäng WhatsApp Web. Läskvittot skickas inte när du återansluter till internet.

Det är viktigt att öppna WhatsApp Web i privat surfning. Annars kommer webbläsaren att lagra informationen i dina cookies och skicka den när du återansluter till internet. Fördelen med webbläsarens privata läge är attuppgifterna lagras inte i slutet av din session.

Du undrar säkert hur det skulle vara möjligt att se status när internetanslutningen bryts. Bra fråga… Faktum är att du bara kommer att kunna se vissa typer av statusar: de som publiceras i textform Och mer sällan bilder som laddas in i minnet utan att du ens har hört de aktuella stadgarna.

För videor och de allra flesta bilder är det däremot nästan omöjligt. Du måste nödvändigtvis ha en aktiv anslutning för att ladda dem, eftersom detta inte sker automatiskt. Det enda sättet att läsa en status utan att synas är därför att avaktivera läsbekräftelsen i upp till 24 timmar.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *