Hur man laddar ner YouTube-videor för att titta offline

Genom att ladda ner YouTube-videor kan du se dem på vilken enhet som helst, med eller utan internetanslutning, inkludera dem i en annan video (med tillstånd från författaren) och mycket mer. Det är relativt enkelt att ladda ner videor från plattformen – även om den senare inte officiellt godkänner övningen – tack vare onlinetjänster. I den här snabba handledningen inbjuder vi dig att ladda ner dina favoritvideor på YouTube gratis på nolltid, både på PC och smartphone.

YoutubeYoutube
Tack: Unsplash

YouTube tillåter normalt inte att du laddar ner videor till din dator eller smartphone. Det finns bara ett undantag, begränsat i dess användning: YouTube Premium-prenumerationen som låter dig titta på de videor du väljer offline. En nedladdning som du bara kommer att kunna läsa i den officiella applikationen. Att ladda ner en YouTube-video kan dock vara extremt praktiskt, särskilt när du reser med flyg eller när din internetanslutning är begränsad.

Lyckligtvis finns det flera alternativa metoder för att ladda ner YouTube-video gratis så att du kan se den offline senare. Vissa av dem kräver till exempel användning av gratistjänster och verktyg som finns tillgängliga på webben. Tillägg på olika webbläsare, som Video DownloadHelper-plugin på Mozilla Firefox, erbjuder också liknande funktionalitet.

Ladda ner en YouTube-video via YouTube Premium

Om du är en YouTube Premium-prenumerant kanske du inte vet att du kan ladda ner någon YouTube-video på plattformen utan extra kostnad. Observera dock att den här funktionen även är tillgänglig på PC, samt på din smartphone/surfplatta under Android och iOS.

För att göra detta, inget enklare. Väl på videon du väljer kommer du att kunna se knappen Ladda ner som är längst ner på spelaren, mellan knapparna “Dela” och “Spara”. Klicka på den och gör ditt val bland de olika kvaliteterna som erbjuds:

 • Låg (144p)
 • Medium (360p)
 • Hög (720p)
 • Full HD (1080p)

Observera att plattformen ännu inte tillåter dig att ladda ner dina videor i 4K. När nedladdningen är klar kan du hitta din video på fliken Nedladdningar finns i menyn Bibliotek tillgänglig via hamburgermenyn på PC, eller via genvägarna längst ner på din skärm på smartphone.

Observera att det är möjligt att synkronisera nedladdade videor mellan dina olika enheter. Praktiskt om du har två smartphones till exempel. För att göra detta, klicka på de tre prickarna som finns i det övre högra hörnet av appen och klicka sedan Välj videor. Välj de du vill ha och klicka sedan Spara Och Lägg till på enheten för att synkronisera valda videor med dina andra enheter. Observera att nedladdade videor automatiskt raderas av YouTube efter 30 dagar.

YoutubeYoutube
Krediter: YouTube

Ladda ner en YouTube-video med gratis onlinetjänster

Om du inte är en YouTube Premium-prenumerant finns det flera gratis onlinetjänster och verktyg som gör att du kan ladda ner dina favoritvideor från YouTube. Eftersom förslagen är extremt många har vi valt två onlineverktyg som är enkla att använda, snabba och effektiva: OnlineVideoConverter och ClipConverter. Proceduren är likartad för båda webbplatserna.

 • Gå till webbplatsen onlinevideoconverter.pro
 • Kopiera och klistra in länken till din YouTube-video i inmatningsfältet för detta ändamål
 • Välj sedan önskat ljud- eller videoformat
 • Tryck sedan på knappen Konvertera för att utlösa konverteringsprocessen för din video
 • Klicka sedan Ladda nersen på Spara fil för att börja ladda ner din video
online videokonverterareonline videokonverterare
Tack: Capture Online Video Converter

På ClipConverter förblir processen densamma:

 • Kopiera och klistra in länken av din YouTube-video i inmatningsfältet
 • Välj mellan de olika tillgängliga kvaliteterna (360p, 720p och 1080p)
 • Klicka sedan på ljudformat eller videoformat valfri
 • Om du vill kan du ange en post och avsluta TimeCode för att bara ladda ner en del av videon i fråga
 • Klicka på Start för att starta processen. Observera att operationen kan ta flera minuter
klippomvandlareklippomvandlare
Tack: Capture ClipConverter

På Android-smarttelefoner är stegen identiska förutom att du hittar dina videor i nedladdningsapplikationen eller i filhanteraren. På iOS måste du dock installera Documents by Readle från App Store. Denna applikation låter dig ladda ner filer enkelt för att läsa dem på din iPhone eller iPad:

 • En gång appen Dokument av Readle installerat, starta den och klicka på den blå kompassikonen längst ner till höger. Detta öppnar den interna webbläsaren som är inbyggd i applikationen
 • När du är klar, allt du behöver göra är att återskapa processerna som beskrivs ovan
 • Du hittar dina videor i mappen Nedladdningar från dokumentapplikationen
 • Observera att det inte rekommenderas att ändra destinationsplatsen, annars kommer du att stöta på problem när du läser filer.
dokument med readdledokument med readdle
Tack: Dokument av Readdle

Ladda ner en YouTube-video med ett webbläsartillägg

Naturligtvis finns det också många tillägg på dina favoritwebbläsare som Google Chrome, Mozilla Firefox eller Microsoft Edge som låter dig ladda ner YouTube-videor enkelt. Och det finns ingen brist på alternativ mellan VLC Video Downloader, vGet Extension och Save From Net. För vår del uppskattar vi Ladda ner VideoHelper för dess användarvänlighet. Observera att det här verktyget är tillgängligt i de tre webbläsarna som nämns ovan.

 • Ses om din webbläsares tilläggsbutik för att ladda ner Hjälp för nedladdning av video eller direkt på den officiella hemsidan
 • När installationen är klar visas ikonen Video Download Helper i det övre högra hörnet på skärmen
 • Gå nu till den YouTube-videosida du väljer
 • Klicka på ikonen Video Download Helper igen för att få förslag på olika videoformat var du laddar upp din video och fortsätter att ladda ner
 • Beroende på din webbläsare kommer du att bli ombedd att installera en kompletterande applikation
 • Observera att Video Download Helper är gratis, men har vissa begränsningar. En premiumversion erbjuds för 14 € som betalas en gång (livstidslicens).
VideonedladdningshjälpVideonedladdningshjälp
Medverkande: Capture Video Download Helper

Naturligtvis finns det fortfarande många metoder för att ladda ner YouTube-videor enkelt och gratis. Tveka inte att dela dina personliga tekniker med oss ​​i kommentarerna!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *