Hur man använder WhatsApp på PC eller Mac

Det är väldigt bekvämt att svara på WhatsApp-meddelanden från din PC eller Mac, särskiltf du spenderar en stor del av dina dagar vid en dator. Detta hjälper till att minska bytet mellan två skärmar. Oavsett om du använder Windows, macOS eller till och med Linux, berättar vi hur du konfigurerar applikationen för att använda den med ditt stora tangentbord.

WhatsApp på PCWhatsApp på PC

WhatsApp är framför allt en mobil app, men som klassiska sociala nätverk har den en version för datorer. Du kan ladda ner den på Windows och macOS eller använda webbklienten som låter dig ansluta från vilken webbläsare som helst, oavsett operativsystem.

Hur man använder WhatsApp på en Windows-, Mac- eller Linux-dator

Funktionaliteten har utvecklats mycket de senaste åren. WhatsApp blev en plattformsoberoende applikation 2022. Medan du först var tvungen att hålla din smartphone ansluten till Internet för att komma åt dina meddelanden på PC eller Mac, är detta villkor inte längre obligatoriskt.

WhatsApp Web och Desktop-applikationen har fått sitt oberoende. Det är dock fortfarande viktigt att upprätta en anslutning mellan din smartphone och din PC under den första anslutningen. Bara en gång och det är allt. Du kan sedan stänga av din smartphone om du vill. Det kommer fortfarande att vara möjligt att skicka och ta emot meddelanden från datorn.

whatsapp på PC, Mac och webbläsarewhatsapp på PC, Mac och webbläsare

För att göra detta kan du välja mellan webbversionen av WhatsApp som finns tillgänglig på: web.whatsapp.com och applikationen som kan laddas ner på Windows och macOS genom att klicka på den här länken.

  • Så gå till web.whatsapp.com eller starta programmet på din PC efter att du har installerat det.
  • Under den första lanseringen måste du skanna en QR-kod med din smartphone för att skapa en länk till ditt konto.
  • Så öppna WhatsApp på din Android- eller iPhone-smarttelefon.
  • På Android trycker du på de tre prickarna högst upp, höger och trycker sedan på Anslutna enheter. Tryck sedan på Anslut en enhet.
  • På iPhone trycker du på inställningar längst ner, till höger sedan vidare Anslutna enheter > Anslut en enhet.
  • Justera kameralinsen för att skanna QR-koden som visas på din datorskärm.
  • Vänta tills dina meddelanden synkroniseras.

Och där går du! Du kan nu skriva meddelanden direkt från ditt WhatsApp-konto, posta statusar och se dina kontaktvänners, etc. Observera att det är möjligt att ansluta upp till 4 enheter samtidigt. Så upprepa processen på andra datorer och det kommer att fungera.

Läs också: WhatsApp – hur du vet om du är blockerad av en kontakt

Vilka funktioner ingår i Windows, Mac och webbversioner av WhatsApp?

WhatsApps Windows-, Mac- och webbapplikationer erbjuder mer eller mindre samma tjänster som applikationen för Android och iOS. Uppenbarligen är granulariteten inte densamma. Först och främst kan du förstås skriva meddelanden i befintliga trådar (alla dina gamla meddelanden är tillgängliga) eller skapa nya diskussioner genom att välja en kontakts profil eller till och med skapa diskussionsgrupper.

För att skapa en grupp kan du klicka på de tre vertikala prickarna längst upp till vänster i gränssnittet. Klicka sedan på Ny grupp. Oavsett om du använder den inbyggda Windows-, macOS- eller WhatsApp-webbklienten kan du aktivera meddelanden för att varna dig om nya meddelanden. Dessa meddelanden visas som du är van vid: uppe till höger för Mac-användare och nere till höger för PC-ägare.

Du kan naturligtvis komma åt whatsapp status av dina vänner eller publicera dem. WhatsApp-webbklienten och skrivbordsapplikationen saknar dock en viktig funktion: möjligheten att ringa video- eller ljudsamtal.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *