hur du uppdaterar alla installerade appar

Har du en stor mängd applikationer installerade på din PC och vill se till att alla är uppdaterade? Du behöver inte konsultera webbplatsen för varje programvara en efter en: detta lilla verktyg som är integrerat i Windows låter dig kontrollera om det finns uppdateringar till dina favoritapplikationer, för att ladda ner och installera dem automatiskt.

Microsoft WingetMicrosoft Winget

När vi brukar installera en mängd applikationer under Windows 10 eller Windows 11det är inte lätt att följa deras utveckling och hitta rätt i deras uppdatering. Visst, viss programvara gör sin egen uppdatering så fort du startar operativsystemet (ett uppdateringsverktyg fungerar i bakgrunden), eller så fort du kör programvaran i fråga. Men detta är inte fallet för alla applikationer.

Och ju mer programvara du installerar under Windows 10, desto mer behöver du komma ihåg att uppdatera den regelbundet. En tråkig operation, och ändå så nödvändig för att dra nytta av nya funktioner och de senaste säkerhetsuppdateringarna. Lyckligtvis har Microsoft utvecklat ett litet verktyg som kan göra allt arbete åt dig. Så här använder du Winget : detta verktyg som distribueras gratis av Microsoft tillåter bland annat att automatiskt uppdatera applikationerna som är installerade på din PC.

Hur man snabbt uppdaterar installerade appar på Windows

Börja först och främst med att se till att Winget-applikationen finns på din PC:

 1. För att göra detta, öppna en kommandotolk från Windows 10 eller Windows 11 Start-menyn, eller helt enkelt gå in order (eller ens cmd om du har bråttom) från sökrutan i aktivitetsfältet. I fönstret som visas anger du helt enkelt Winget. Om en lista med kommandon visas installeras programmet på din dator.Microsoft WingetMicrosoft Winget
 2. Annars bör du hitta Winget i Microsoft Store (det enklaste alternativet) eller på Github, på denna adress: https://github.com/microsoft/winget-cli. Klicka på till höger Släpps > Windows Package Manager. Du bör hitta en fil där med tillägget msixbundle. Det är den här körbara filen du behöver ladda ner och installera för att få Winget.
 3. När applikationen är installerad måste du först acceptera villkoren för källkontrakten genom att trycka på Y-tangenten.Microsoft WingetMicrosoft Winget
 4. Från kommandotolken som visas kan du enkelt se listan över alla program som redan är installerade på din PC och som kräver en uppdatering. För att göra detta, skriv in följande kommando:
  winget list – uppgradering-tillgängligMicrosoft WingetMicrosoft Winget
 5. För att automatiskt ladda ner och installera någon av apparna i listan ovan, skriv bara in följande kommando:
  winget uppgradering
  Istället för termen anger du helt enkelt programmets namn som det visas i den vänstra kolumnen (det som representeras av en röd ruta i skärmdumpen ovan). Till exempel, i det fall som berör oss, lanserade vi en uppdatering av Teamviewer-applikationen genom att ange kommandot winget uppgradera teamviewer.Microsoft WingetMicrosoft Winget
 6. Om namnet på ansökan är sammansatt av flera termer åtskilda av ett mellanslag, tveka inte att använda citattecken. Ange till exempel kommandot winget uppgradering “OpenVPN Connect” för att uppdatera OpenVPN VPN.
 7. Sista lilla tipset: istället för att uppdatera varje applikation en efter en, kan du utföra operationen på en gång. För att göra detta, skriv in följande kommando:
  winget uppgradering – alltMicrosoft WingetMicrosoft Winget

Skapande en liten fil med filändelsen .bat och genom att infoga den sista kommandoraden har du ett verktyg som kan uppdatera alla dina applikationer med ett enda klick. Kör det då och då (du behöver inte göra det varje dag), och applikationerna på din PC uppdateras automatiskt och så enkelt som möjligt.

Varför uppdatera dina applikationer på Windows?

Oavsett operativsystem är det grundläggande att regelbundet uppdatera dina applikationer. En uppdatering kan ge dig nya egenskaperAllt genom att fixa buggar upptäckt från tidigare version(er) av applikationen. Men en uppdatering är också viktig sedanen säkerhetsrisk har upptäckts.

Förutom Winget är det även möjligt att uppdatera Windows 10- och Windows 11-applikationer via Microsoft Store. För att göra detta, starta Microsoft Store-applikationen som är tillgänglig från Start-menyn och sedan, från den vänstra fältet, gå till knappen Bibliotek och klicka sedan på knappen Få uppdateringar. Observera dock att listan över applikationer som kan dra nytta av en uppdatering skiljer sig från den som erbjuds av Winget. Och detta är normalt, eftersom Microsoft Store fokuserar på sina egna applikationer, medan Winget förlitar sig på programvara som identifieras av communityn.

Programuppdatering för Windows 11Programuppdatering för Windows 11

Andra funktioner i Winget

Om vi ​​hittills har använt Windows 11 Command Prompt för att använda Winget, vet att applikationen också fungerar med Windows PowerShell.

Appen är fullspäckad med funktioner. Sedan 23H2-uppdateringen av Windows 11 låter Winget diginstallera programpaket, alltid via en enkel kommandorad (exakt som Linux har gjort i decennier). Men innan du installerar dem måste du fortfarande veta om den här programvaran är tillgänglig. Den goda nyheten är att Winget inkluderar en egen sökmotor. Till exempel kommandot Winget sök VLC låter dig se de olika tillgängliga paketen för VLC-applikationen. Kommandot Winget installera VLC låter dig sedan installera programvaran i fråga.Microsoft WingetMicrosoft Winget

Många andra funktioner är också tillgängliga från Winget. Skriv bara in kommandot Winget för en detaljerad beskrivning eller gå till Microsofts webbplats på https://learn.microsoft.com/fr-fr/windows/package-manager/winget/.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *