Hur du överför dina SMS och MMS till en ny Android-smarttelefon

När du byter till en ny Android-smartphone är du ofta rädd för att förlora din data, särskilt dina SMS och MMS. I den här handledningen visar vi dig hur du sparar dessa värdefulla meddelanden när du köper en ny telefon.

överföra sms mms androidöverföra sms mms android

Överför ditt SMS via Android-verktyget

Om din gamla telefon körde Android 8 eller senare, kommer det vara enkelt att överföra SMS. Faktum är att din data regelbundet sparas i molnet och när du anger ditt konto i en helt ny smartphone kan du enkelt hitta den. Innan du gör det, glöm inte att säkerhetskopiera din tidigare enhet till molnet genom att gå till inställningarSystemet Eller Google (detta kan bero på tillverkaren), då Säkerhetskopiera enheten.

Spara på GoogleSpara på Google

Läs också: hur sparar du ditt SMS på Android?

För att göra detta, starta helt enkelt din nya smartphone. Ett av de första alternativen som erbjuds är att logga in på ditt Google-konto (Gmail). Smarttelefonen kommer då att erbjuda att återställa dina data via en tidigare säkerhetskopia. Välj bara den senaste från din gamla smartphone.

Alla ansökningar, men även deras data, kommer att sparas. Om du använder den grundläggande Android SMS-applikationen kommer dina meddelanden automatiskt att överföras till den nya smarttelefonen om du väljer det i de avancerade alternativen. Observera att det även är möjligt att återställa denna data om du kommer från en iPhone. För att göra detta måste du avaktivera iMessage innan du börjar.

Överför dina SMS och MMS till en ny Android-smarttelefon med Säkerhetskopiering och återställning

Om din smartphone är för gammal eller om du inte använder Google SMS-applikationen finns det ett annat sätt, lite längre, men inte mindre effektivt. Du måste använda tredjepartsapplikationen SMS Backup & Restore, ett säkert kort som låter dig överföra all denna data utan förlust.

1. Säkerhetskopiera dina SMS och MMS

spara återställ smsspara återställ sms

 • Installera SMS Backup & Restore via Google Play Butik
 • Lansera SMS Backup & Restore
 • Rör För att skydda

Du kan sedan välja lagringsplats – vi rekommenderar microSD-kortplatsen snarare än internminnet om du har en microSD-port på din dator; Det är helt enkelt mer praktiskt! Glöm inte att kolla Inkludera MMS-meddelanden i skärmen Skapa en ny säkerhetskopia om du vill att MMS ska finnas där.

2. Överför dina SMS och MMS till din dator

 • Anslut din smartphone eller microSD-kort som innehåller säkerhetskopian till din dator
 • Kopiera filen .xml Säkerhetskopiera till skrivbordet

3. Återställ ditt SMS och MMS till din nya Android-smarttelefon

 • Anslut din nya Android-smarttelefon eller dess microSD-kort till din dator
 • Ladda upp filen .xml från ditt skrivbord
 • Installera SMS Backup & Restore via Google Play Butik
 • Lansera SMS Backup & Restore
 • Rör Återställ
 • Välj platsen där filen finns .xml som innehåller ditt SMS/MMS

Överför dina SMS och MMS till en ny OnePlus, Huawei, Samsung eller iPhone smartphone

Innan du påbörjar denna komplicerade procedur kan du också försöka gå igenom en tillverkarlösning. Flera officiella applikationer gör det lättare att överföra ditt SMS/MMS till vissa märken av Android- eller iPhone-smarttelefoner:

Dessa applikationer måste installeras på din gamla telefon och överföringen görs antingen via NFC eller via molnet när du först startar din nya enhet.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *