hur du överför dina chattar till en annan Android-smarttelefon eller iPhone

Har du precis köpt en ny telefon och vet inte hur du överför alla dina konversationer från en enhet till en annan? Oroa dig inte, vi berättar steg för steg hur du gör.

WhatsApp överför dataWhatsApp överför data

När du byter smartphone är det ganska enkelt att migrera din data från en enhet till en annan. Dock, WhatsApp-konversationer överförs inte automatiskt, eftersom dessa är krypterade från ände till ände. Datamigrering kräver därför några ytterligare steg som inte alltid är lätta att förstå, eftersom proceduren är olika beroende på enhet.

Så vi kommer att förklara för dig hur du återställer dina meddelanden på en annan enhet. Meta har inbyggt en ganska enkel att använda funktion som kräver att man skannar en QR-kod, men om du vill överföra dina konversationer från en Android-enhet till en iOS-smartphone, eller vice versa, är processen lite mer komplicerad. Så här gör du.

Överför konversationer mellan två Android-smarttelefoner eller två iPhones

För detta förfarande, några små förutsättningar är nödvändiga. Först och främst måste båda dina Android-enheter använda Android 5.1 SDK 23 eller senare, men viktigast av allt samma telefonnummer. På iPhone kräver WhatsApp minst iOS 2.23.5.x.

Observera också att din nya telefon inte ska registreras hos WhatsApp förrän du börjar migrera till din gamla telefon. Slutligen, se till att de två enheterna är sida vid sida och anslutna till samma Wi-Fi-nätverk. Om allt detta respekteras kan du börja.

På den gamla enheten:

 • Lansera WhatsApp på din gamla telefon.
 • Gå till inställningar > Diskussioner > Överför chattar > Att börja.

 • Om du ser ett meddelande som säger att ” WhatsApp vill ha tillgång till kameran », tryck på Tillåt. Du måste använda din gamla telefons kamera för att skanna en QR-kod på din nya telefon. Se också till att tillåta åtkomst till närliggande Wi-Fi-enheter genom att gå till “Behörigheter” i appen.

På den nya enheten:

 • Komma igång WhatsApp på din nya telefon.
 • Acceptera villkoren och ange ditt telefonnummer för att verifiera det. Ange koden som skickats till dig.
 • tryck på Fortsätta I Överför chatthistorik och ge tillstånd att komma åt det lokala nätverket.
 • Skanna din nya telefons QR-kod med din gamla telefons WhatsApp-kamera.

 • När du uppmanas, ge tillstånd att komma åt det lokala nätverket igen.
 • En förloppsindikator visar hur mycket av din historik som har överförts. Flytta inte dina telefoner från varandra, lås dem inte eller lämna WhatsApp. Du kommer inte att kunna skicka eller ta emot meddelanden under överföringen. Du kan stoppa överföringen när som helst genom att trycka på Avbryt.
 • När överföringen är klar kommer du att se ett meddelande som säger “Transfer Completed”. Tryck på Nästa. Du går till profilinställningssidan där du kan ange ditt namn. Då kommer du att se chattskärmen med alla dina tidigare chattar.

Överför konversationer mellan en Android-smarttelefon och en iPhone, eller från en iPhone till en Android-smarttelefon

För att överföra dina data mellan de två operativsystemen, Det enklaste sättet är förmodligen att gå via Google Driveäven om WhatsApp har implementerat sin egen procedur som kräver andra applikationer som Smart Switch från Samsung eller Flytta till iOS.

WhatsApp låter dig spara dina konversationer i molnet på Google Drive, så att du enkelt kan återställa dem till din nya enhet. Vi förklarar hur man gör:

På din gamla enhet:

 • Öppna WhatsApp och tryck på trepunktsmenyn uppe till höger och tryck sedan på Inställningar.
 • tryck på Diskussionersen på Sparar chattar.
 • tryck på Säkerhetskopiera till Google Drive och välj hur ofta du vill säkerhetskopiera dina chattar. Du kan välja mellan Dagligen, Veckovis, Månadsvis eller Endast när jag trycker på “Spara”. Det här sista alternativet låter dig säkerhetskopiera dina chattar manuellt när du vill.
 • tryck på konto och logga in på ditt Google-konto. Om du inte har ett Google-konto kan du skapa ett genom att trycka på Lägg till konto och följa instruktionerna.
 • tryck på För att skydda och väljer att använda Wi-Fi eller mobildata.
 • tryck på Inkludera videor om du också vill säkerhetskopiera dina mediefiler. Detta kommer att öka storleken på din säkerhetskopia och kan ta längre tid.
 • tryck på För att skydda för att starta säkerhetskopieringsprocessen. Du kan se förloppet för din säkerhetskopiering på samma skärm. Du kan också avbryta säkerhetskopieringen när som helst genom att trycka på Avbryt.
Google Drive AndroidGoogle Drive Android
Kredit: 123RF

På din nya enhet:

 • Installera appen Google Drive och logga in på det Google-konto du använde för att säkerhetskopiera dina chattar på din gamla enhet. Du kan hoppa över det här steget om du redan har Google Drive-appen och är inloggad på samma konto.
 • Installera WhatsApp från appbutiken och verifiera ditt telefonnummer. Du måste använda samma telefonnummer som du använde på din gamla enhet. Annars kommer du inte att kunna återställa dina chattar från Google Drive.
 • tryck på Återställ när du uppmanas och vänta på att återställningsprocessen ska slutföras. Ett meddelande som säger “Återställer dina meddelanden och media från Google Drive” visas. Stäng inte appen eller koppla från internet under denna process.
 • tryck på Följande och ange ditt namn och välj ett profilfoto. Du kan också hoppa över det här steget och göra det senare.
 • tryck på Färdiga och du kommer att se dina chattar på din nya enhet. Du kan också komma åt dina mediefiler genom att trycka på bifogad fil i valfri chatt.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *