hur du överför dina appar och inställningar till en ny smartphone

Har du bytt din Android-smartphone? Ta reda på hur du enkelt överför alla dina data, applikationer, inställningar och kontakter från din gamla smartphone till din nya på bara några minuter.

Android dataöverföringAndroid dataöverföring
Tack: Unsplash

När du köper en ny smartphone måste du oftast ge upp all data på din gamla enhet. Men det finns lösningar för att undvika att börja om från början.

Du undrar hur överföra dina data till din nya Android-smarttelefon ? I den här nya handledningen föreslår vi att du gör det via verktygen som redan finns till ditt förfogande, utan att installera något.

Faktum är att om ditt Google-konto är korrekt konfigurerat synkroniseras dina data automatiskt. Alla dina applikationer, kontakter eller till och med bilder kan återställas och överföras mycket enkelt till den nya smarttelefonen.

Google DriveGoogle Drive

Oavsett märke på din smartphone är den bästa lösningen utan tvekan att använda Googles verktyg. I inställningarna för din Android-smarttelefon kan du välja om du vill aktivera automatisk säkerhetskopiering av innehåll på din enhet (SMS/MMS, foton/videor, applikationer, samtalshistorik, etc.) till Google Drive eller inte. Du kommer då att kunna hitta all din data online.

På din gamla Android-smartphone:

 1. Kontrollera att smarttelefonen är korrekt kopplad till en Google-konto och är ansluten via WiFi
 2. Gå till Inställningar > Google
 3. Om du aldrig har konfigurerat automatisk säkerhetskopiering tidigare kommer du att bli ombedd att aktivera den. Google One Backup. Följ instruktionerna på skärmen.
 4. Aktivera Säkerhetskopiera till Google Drive om det inte redan har gjorts
 5. Tryck på Säkerhetskopiera nu. Din enhet kommer att säkerhetskopiera, men observera att en automatisk säkerhetskopiering utförs regelbundet när du är ansluten till WiFi.

Uppmärksamhet : den här funktionen låter dig säkerhetskopiera dina applikationer, SMS och MMS, samtalshistorik, enhetsinställningar (dina inställningar, inklusive bakgrundsbild), kontakter, kalendrar etc.

Säkerhetskopiering av foton och videor görs i Google Foto. När det gäller dina personliga filer och andra uppgifter, kopiera dem till en säker plats (extern hårddisk, Google Drive, etc.).

På din nya smartphone:

 1. Länka din Google-konto till din nya smartphone under installationen
 2. Följ instruktionerna på skärmen för att återställa din säkerhetskopia, kontakter, inställningar och appar
 3. Du kan komma åt dina bilder i appen Google Foton och resten av dina personliga filer i Google Drive om du har sparat din data där i förväg.

Om du har en iPhone, automatisk säkerhetskopiering från dina inställningar är inte möjlig. Du kan dock ladda ner Google Drive och göra säkerhetskopian direkt från applikationen.

Tillverkare gör det i allmänhet lättare att överföring av data mellan två smartphones, oavsett om de är av samma märke eller inte. Så online säkerhetskopiering av data kommer inte att behövas.

Operationen är ganska lik från en applikation till en annan. Du måste ladda ner tillverkarens säkerhetskopieringsapplikation på dina två smartphones. För den gamla enheten måste du välja “Skicka data” eller “Gammal telefon”. Och på den nya smarttelefonen måste du välja “Ta emot data” eller “Ny telefon”.

Beroende på applikation kommer överföringen att göras antingen med en USB-kabel eller trådlöst via Wifi, eller med en QR-kod. Förutom foton, videor, SMS/MMS och applikationer kan du synkronisera alla dina inställningar. Du kan därför överföra WiFi-identifierare, anteckningar, larm eller till och med bakgrundsbilder.

 • Samsung : Smart Switch Mobile.
 • Huawei/Honor : Telefonklon.
 • Xiaomi : Mi Mover.
 • Opo : Klontelefon.
 • OnePlus : Klontelefon.
 • Sony : Xperia Transfer Mobile.

Våra andra guider för överföring av dina data

Om lösningarna som nämns i den här guiden inte räcker finns här andra metoder och handledningar för att gå vidare i dataöverföring:

Du kan också kolla in vår mer detaljerade metod för att säkerhetskopiera alla filer på din Android-smarttelefon.

Du lyckades? Stöter du på svårigheter? Tveka inte att dela din feedback i kommentarerna. Vi kommer därför att uppdatera den här handledningen för att förbättra den.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *