hur du låser upp din smartphone utan att förlora data

Lite tillfällig minnesförlust och presto, du har en smartphone fast i händerna. Vem har aldrig funnit sig framför sin telefon utan att kunna hitta sin PIN-kod eller det konfigurerade mönstret? Lyckligtvis finns det flera lösningar på smartphones för att undvika att gå igenom en återställning till fabriksinställningarna och därför behålla all din data.

Galaxy S24 UltraGalaxy S24 Ultra

Att glömma ett lösenord händer. Men när det blockerar åtkomsten till din smartphone kan det snabbt bli irriterande. Faktum är att om våra telefoner har förbättrats avsevärt vad gäller säkerhet och skydd de senaste åren, innebär detta också risken att du själv blockerar åtkomsten till dess innehåll, om du glömmer PIN-koden eller annat upplåsningsmönster.

I dessa fall rekommenderas det generellt att gå igenom en fabriksåterställning. Denna metod har förvisso fördelen att fungera varje gång, men har den allvarliga nackdelen att behöva radera all data som lagras på din smartphone. Om du har en säkerhetskopia av dessa data, inga problem. Men i det motsatta fallet letar du säkert efter en alternativ lösning för att låsa upp din telefon. Goda nyheter, detta är fullt möjligt.

Om samma ämne — Galaxy S24 kan färglägga dina svartvita foton med ett fantastiskt resultat, så här

Metod 1: Lås upp med Samsung Smart Things

Den första metoden består av att gå igenom Samsungs dedikerade plattform för alla dess enheter. Först och främst måste du se till att din smartphone spårar din geolokalisering. För att göra detta, gå till Inställningar > Google > Alla tjänster > Hitta min enhet aktivera sedan alternativet. Se också till att du är inloggad på ditt Samsung-konto och att alternativet Placera är aktiverad.

När du är klar återställer du PIN-koden så här om du glömmer den:

 1. Klicka på den här länken
 2. Logga in på samma Samsung-konto som på din smartphone
 3. Din enhet visas i menyn till vänster. Klicka på det.
 4. Till höger klickar du på Lås upp-knappen
 5. Vänta några sekunder, din smartphone låses upp automatiskt

Metod 2: Använd en tredjepartsapp

DroidKit är ett program som låter dig utföra ett stort antal åtgärder på din smartphone från din PC. Bland dem finns det särskilt möjligheten att låsa upp din enhet. Det är inte lätt, men metoden är ostoppbar. Så här använder du den;

 1. Klicka på den här länken för att ladda ner applikationen
 2. Installera den genom att öppna .exe-filen
 3. Anslut din smartphone till din PC med en USB-kabel
 4. Öppna DroidKit och klicka Skärmupplåsning
 5. Klicka sedan på Start och låt programmet generera konfigurationsfilen
 6. Klicka på när du är klar Ta bort nu
 7. Placera din smartphone i återställningsläge genom att följa instruktionerna på skärmen
 8. Låt appen avsluta jobbet

droidkitdroidkit

Efter ett tag startar din smartphone om automatiskt. Din upplåsningsmetod kommer att rensas så att du kan konfigurera en ny.

Om samma ämne — Samsung Galaxy: hur man ändrar standardapplikationerna

Hur du undviker att blockera din smartphone med Extened Unlock

I teorin bör dessa två lösningar tillåta dig att komma åt din smartphone utan att behöva gå igenom fabriksåterställningsrutan. Annars måste du tyvärr bara gå med på att radera all din data. Om du är av luftig typ, rekommenderar vi starkt att du vidtar försiktighetsåtgärder för att förhindra att detta händer.

För detta, inget bättre än Exted Unlock. Extend Unlock är en lösning exklusivt för Samsungs smartphones som låser upp din enhet baserat på olika signaler. Så här aktiverar du funktionen:

 1. Öppna dem inställningar
 2. Ses om Låsskärm, Sedan i Förläng upplåsning
 3. Slutför upplåsningsmetoden som konfigurerats på din smartphone

Du har då tillgång till tre alternativ:

 • Upptäcka enheten när den bärs: håller din smartphone olåst medan du rör dig, till exempel när du går på gatan
 • Verifierade platser: låter dig konfigurera en adress där din smartphone förblir permanent olåst, till exempel ditt hem
 • Verifierade enheter: håller din smartphone olåst när den är ansluten till en specifik enhet, som ett Bluetooth-headset

hör upplåsningshandledningenhör upplåsningshandledningen

Hjälpte den här handledningen dig? Tveka inte att berätta för oss i kommentarerna!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *