hur du enkelt hittar WiFi-koden

Windows 11 och 10 gör det mycket enkelt att hitta WiFi-koden, utan att behöva gå varje gång för att leta efter den här koden på etiketten som sitter fast under din kartong, eller på post-it på kylen i köket. Windows kan faktiskt den här koden, och du behöver bara ange ett litet kommando i Cmd eller Powershell för att få den berömda nyckeln på ett ögonblick. Tillräckligt för att göra det enklare för dina gäster som vill ansluta till internet. Vi kommer att förklara hur man gör det i denna expresshandledning!

Windows 10 wifi-lösenordWindows 10 wifi-lösenord

Trött på att lämna tillbaka din internetbox till varje gång en gäst ber dig att ansluta till WiFi ? Windows ger tillgång till en meny som gör det mycket enkelt att hitta alla lösenord som har angetts på maskinen. Du hittar det här alternativet i WiFi-egenskaperna.

Ett alternativ relativt enkelt låter dig också hitta din WiFi-kod, förutsatt att du använder kommandotolken Cmd/Powershell. Vi visar dig båda metoderna.

Hur man hittar WiFi-kod i Windows 11 och 10

Metod #1: Via Windows-inställningar

Det är väldigt enkelt:

 • Gå till Inställningar (Windows Key + I)
 • Gå till i menyn till vänster Nätverk och internet
 • Klicka på din WiFi-anslutning genom att gå till Egenskaper av [Nom du WiFi]
 • Scrolla ner och klicka Visa på linjenivå Visa en WiFi-säkerhetsnyckel

Visa WiFi-lösenordVisa WiFi-lösenord

 • Ditt nätverkslösenord visas på skärmen
 • Du kan sedan kopiera och klistra in koden.

Metod #2: Via Cmd-kommandotolken

För det :

 • Öppna din favoritkommandotolk (Powershell eller Cmd)
 • Skriv följande kommando som ersätter SSID med namnet på WiFi-nätverket

netsh wlan show profile name="SSID" key=clear

 • Du hittar den dyrbara sesamen i avsnittet Säkerhetsinställningar vid linjen Viktigt innehåll som i illustrationen

Windows 10 wifi-lösenordWindows 10 wifi-lösenord

Bonusar

Om du vill dela din nyckel så snabbt som möjligt med dina vänner, är det inte nödvändigtvis nödvändigt att gå igenom prövningen med manuell kopiering tecken för tecken. Det finns flera lösningar för att kopiera nyckeln till din dator, beroende på dina behov, nödvändig säkerhet och situationer. Hur ? Här är några lösningar:

 • Använd program som synkroniserar urklippet, som t.ex PushbulletEller Clipbrd Till exempel. Fördelen är att de är relativt säkra. Nackdelen är att dina gäster också måste installera en medföljande app för att det ska fungera (och det kanske inte blir särskilt praktiskt)
 • Generera en QR-kod: du kan till exempel använda webbplatsen QR-Code-Generator – dina gäster skanna helt enkelt koden med fotoapplikationen för att direkt få WiFi-koden och kopiera och klistra in den i deras inställningar
 • Använd online-copy-paste-tjänster: om säkerheten för din WiFi-nyckel inte spelar någon roll (du behöver trots allt fortfarande veta var din box finns…), kan du använda tjänster som Pastebin. Dessa plattformar har fördelen av att vara mycket snabba att använda och praktiska och kräver ingen installation. I slutet av operationen kommer en förkortad adress att göra det möjligt att hitta koden där det behövs. Men någon med uppsåt kan snubbla på din nyckel – även om det normalt sett inte är möjligt att få personlig information som din plats från sådana tjänster.

Läs också: Hur man laddar ner Windows 10 .ISO installationsdiskavbildning

Lyckades du? Använder du detta mycket användbara kommando? Prata om det i kommentarerna!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *