hur du byter ut din fjärrkontroll mot din smartphone

Det finns många fördelar med att förvandla din smartphone till en fjärrkontroll för din smarta TV: snabbare, mer intuitiv, svårare att tappa bort… Det är dock inte alltid lätt att förstå hur man kopplar ihop de två. I den här guiden kommer vi därför att förklara för dig hur du använder din smartphone för att styra smart TV under Android TV eller tvOS.

smartphone tvsmartphone tv

Vi kommer inte att förneka användbarheten av en fjärrkontroll för alla som äger en tv. Vi kommer inte att tveka, å andra sidan, att bekräfta att den senare är långt ifrån att leva upp till den revolution som den var när den demokratiserades i våra hem. Och detta av en enkel anledning: våra tv-apparater har faktiskt förändrats mycket. De dagar då vi helt enkelt bad vår fjärrkontroll att byta kanal och stänga av tv:n när vi satt i soffan är förbi.

Från och med nu måste vår fjärrkontroll tillåta oss att skriva på ett tangentbord, vilket är särskilt obehagligt eftersom det är väldigt oergonomiskt, att navigera genom olika applikationer, att ansluta till ett WiFi-nätverk, att aktivera eller avaktivera parametrar… För att inte tala om de många olägenheterna som följer med kringutrustningen, oavsett om det är att regelbundet byta batterier eller den traditionella förlusten mellan soffkuddarna.

Om samma ämne – Android TV: appen Google Play Filmer och TV försvinner, vad händer med dina filmer?

Varför förvandla din smartphone till en fjärrkontroll för din smarta TV

Du kommer att ha förstått, din gamla goda fjärrkontroll visar verkligen vikten av åren jämfört med din helt nya smarta TV. Alla som någon gång har försökt söka efter en film på en streamingplattform eller en video på YouTube har redan identifierat problemet: navigering med fjärrkontroll på en smart TV är särskilt obehagligt.

Det kan också helt enkelt vara så att du har tappat bort din fjärrkontroll, eller att du inte längre har batterier till hands, kort sagt, att du behöver byta. I det här fallet kommer din smartphone att göra jobbet mycket bra, om inte bättre. Du kommer då att kunna använda dess tangentbord direkt, navigera lättare genom applikationer, kopiera och klistra in text, snabbt duplicera skärmen på din tv… Det råder ingen brist på fördelar.

Oavsett om du har en Android-smarttelefon eller en iPhone, måste du fortfarande respektera ett avgörande villkor för att byta ut din fjärrkontroll. Din smartphone och din smarta TV måste vara anslutna till samma WiFi-nätverk för att kunna paras. Naturligtvis, med båda enheterna under samma tak, bör detta inte utgöra alltför stora problem. Men om du har för vana att använda mobildata hemma har du blivit varnad.

Hur du förvandlar din smartphone till en fjärrkontroll för Android TV

Oavsett om du har en Android-smartphone eller en iPhone, är proceduren densamma för att förvandla den senare till en fjärrkontroll. Där är hon :

 1. Öppna den Spela butik
 2. Ladda ner appen Google TV
 3. Om din smartphone har upptäckt din TV, knappen 1 TV i närheten kommer att visas längst ner till höger
 4. Annars trycker du på knappen Avlägsen
 5. Välj sedan Enhetssökning
 6. Från listan som visas trycker du på namnet på Smart TV
 7. Ange koden som sedan visas på din TV

Din smartphone är nu ansluten till din TV. Du kan använda den som en fjärrkontroll.

Hur du förvandlar din smartphone till en fjärrkontroll för Apple TV

Den här gången skiljer sig proceduren mellan iPhone och Android-smarttelefoner. Den första har faktiskt en integrerad lösning för att fjärrstyra din Apple TV, vilket inte är fallet för den andra.

Med en Android-smartphone

 1. Öppna den Spela butik
 2. Ladda ner appen Fjärrkontroll för Apple TV
 3. Öppna programmet, det kommer automatiskt att söka efter din TV
 4. Välj den senare från listan över tillgängliga enheter
 5. Följ instruktionerna på skärmen

Med en iPhone

 1. Öppna den kontrollcenter
 2. Tryck på knappen Apple TV Remote längst ner till höger
 3. Välj din Apple TV från listan över tillgängliga enheter
 4. Ange koden som sedan visas på din TV

Observera att denna sista manipulation också fungerar på iPad.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *