Hur avbryter man prenumerationen på Netflix 2023?

Netflix är i slutändan inte för dig. Efter att ha testat VOD-tjänsten vill du helt enkelt avsluta prenumerationen. För det är det inte särskilt komplicerat. Vi förklarar manövern för dig nedan.

Netflix avbokningNetflix avbokning
Krediter: Phonandroid

Om Netflix erbjuder flera tusen serier, filmer och dokumentärer, kanske du har fått nog av tjänsten och vill avsluta prenumerationen. Oavsett om du vill göra det från din dator eller din smartphone är proceduren ganska enkel. Vi berättar hur du gör det här.

Hur man avslutar prenumerationen på Netflix

Det finns flera anledningar till varför du kanske vill avbryta prenumerationen från streamingplattformen. Först och främst kan Netflix-katalogen ha gjort dig besviken, trots dess många serier, filmer och dokumentärer. Det är också möjligt att du precis har bestämt dig för att utnyttja av den kostnadsfria månaden som erbjuds av VOD-tjänsten. Under den här perioden binge-tittade du på de bästa serierna från Netflix-katalogen, som t.ex Bläckfisk spel, Stranger Things, The Witcher Eller Mörk. Eller föredrar du att gå med i Amazon Prime Video för att titta på The Last of Us, den utmärkta anpassningen av de hyllade videospelen från Naughty Dog.

Eller kanske Disney+ har förfört dig, och i synnerhet säsong 2 av Loki. Dessutom får vi inte glömma att ytterligare en stark konkurrent har funnits på marknaden i ett år: Apple+, Apples streamingplattform, med sina utmärkta serier som Morgonshowen eller Avgångsvederlag.

Det finns en annan punkt som kan få dig att säga adjö till Netflix: slutet på kontodelning. Och ja, sedan den 24 maj 2023 är kontodelning officiellt över i Frankrike. Med Netflix nya policy kan användare inte längre dela sitt konto med karaktärer som inte bor under samma hushåll. För att göra detta måste du betala ett betydande tillägg, upp till 5,99 € per månad. Tillräckligt för att du vill säga Ciao till Netflix.

Slutligen, och detta är kanske den främsta anledningen till att vissa prenumeranter för närvarande flyr tjänsten: Netflix-priserna har ökat avsevärt sedan tjänstens födelse. I oktober 2023 ökade priserna, från €8,99 till €10,99/månad för Essential-prenumerationen och från €17,99 till €19,99/månad för Premium-prenumerationen. Standardprenumerationen låg kvar på 13,49 € per månad. Överraskande nog tog Netflix bort Essential-erbjudandet en månad senare. Om du inte vill spendera mer än €10 varje månad för tjänsten, är allt som återstår standardplanen med annonser för €5,99/månad, tillgänglig sedan 3 november 2022.

Avsluta prenumerationen på Netflix på datorn

   1. Gå till Netflix webbplats
   2. Klicka på din profil eller logga in på ditt konto
   3. Dra musen över din profilbild (överst till höger)
  Netflix avbokningNetflix avbokning
  Phonandroid Capture
  1. Ses om konto (i rullgardinsmenyn)
  2. Välja säga upp (precis under Prenumeration och fakturering)
  3. Bekräfta genom att klicka Slutför avbokningen
  Netflix avbokningNetflix avbokning
  Phonandroid Capture

  Avsluta prenumeration från Netflix på smartphone eller surfplatta (Android eller iOS)

  1. Öppen Netflix-appen
  2. tryck på Mer (de 4 horisontella staplarna) längst ner till höger
  3. Ses om konto
  4. Netflix öppnar avbokningssidan i din standardwebbläsare
  5. Klicka på säga upp (nedan Var kan man köpa presentkort)
  6. tryck på Slutför avbokningen
  Netflix avbokningNetflix avbokning
  Phonandroid Capture

  “Avbokning kommer att träda i kraft i slutet av den aktuella faktureringsperioden” specificerar Netflix. Under en period av 10 månader efter uppsägning kan ditt konto återaktiveras när som helst. När denna tidsfrist har passerat kommer den att raderas permanent.

 1. Upptäck också: hur tar man bort ditt Netflix-konto?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *