Google vill ta sig an Steam och Epic med sina egna PC-spel

Google är värd för sitt Google for Games Developer Summit denna vecka och har därför precis gjort ett antal tillkännagivanden om sina Google Play-tjänster. En av de största är tillägget av PC-spel till tjänsten Google Play Games.

google-play-games-pcgoogle-play-games-pc

I och med nedläggningen av Stadia, Googles molnspeltjänst, trodde många att teknikjätten kanske skulle ta sig ur spelbranschen. Men de senaste åtgärderna från Google tyder inte bara på fortsatt intresse, utan också ett förnyat engagemang för spel, särskilt på PC.

År 2022 lanserade Google Play Games för PC, vilket markerar dess största razzia i datorspel. Denna plattform har gjort det möjligt för användare att njuta av Android-spel på PC, och titlar som “Lineage2M”, “Odin: Valhalla Rising” och “Genshin Impact” var bland de första som antogs. Dock, Google hoppas nu kunna gå längre.

Google vill ha inbyggda PC-spel

Vid sitt årliga Game Developer Summit tillkännagav företaget planer på att utöka sin katalog med inhemska PC-spel. Denna expansion handlar inte bara om kvantitet; det här är en uppmaning till utvecklare överallt, bjuda in dem att publicera sina inhemska spel på Google-plattformen. Även om en specifik tidslinje ännu inte har avslöjats är budskapet tydligt: ​​Google tar PC-spel på allvar. Tillkännagivandet kommer också precis efter att Microsoft tillkännagav slutet på stödet för Windows-undersystemet för Android, vilket gjorde att Android-spel kunde spelas på Windows 11.

Google vill förmodligen inte inte bara erbjuda ett alternativ till Steam eller Epic. Genom att utnyttja sitt ekosystem lovar Google sömlös integration med användarnas Google-konton, vilket möjliggör en enhetlig upplevelse på alla enheter. Möjligheten att använda Play Butiks betalningsmetoder och komma åt Play Pass-innehåll på PC kan vara en spelväxlare och locka en ny våg av spelare till sin plattform.

Google utnyttjar detta för att förbättra Play Spel

Google meddelade också ta itu med ett av de största problemen som spelare står inför: progressionssynkronisering. Med förbättringar av Plays speltjänster kan spelare nu flytta mellan enheter utan att förlora sina framsteg, prestationer eller anpassningar. Denna förbättring gynnar inte bara spelarna, utan förenklar också utvecklarnas uppgift, vilket tar bort behovet av att integrera komplexa databaser.

Google PlayGoogle Play
Krediter: 123RF

Utvecklare har nu större flexibilitet att integrera flera anslutningsalternativ via Play Spel-tjänster. Detta tillåter användare att använda sin föredragna inloggningsmetod, och spelframsteg och prestationer synkroniseras sömlöst mellan enheter. Spelare kan fortsätta där de slutade, oavsett vilken enhet de loggat in från.

Prenumerationstjänsten Play Pass får också en uppdatering. För $5 per månad kommer prenumeranter nu att njuta av exklusiva erbjudanden i spelet och rabatter på topptitlar som “EA Sports FC Mobile” och “Roblox”. Google ser också till att spelarna håller sig informerade om de senaste uppdateringarna och innehållet. Play Butik kommer nu att erbjuda relevanta YouTube-videor för de mest populära spelen.

Läs också – Efter att ha dödat Stadia vill Google fortfarande fokusera på att streama videospel via YouTube

Google kommer att göra annonser ännu mer intressanta

Äntligen lovar Google ändringar i AdMob, annonser i spel, genom att erbjuda interaktiva element som sömlöst integreras i spelupplevelsen, och undviker påträngande popup-fönster eller videoavbrott. Vissa annonser bör därför nu kunna integreras i små delar av ett spels gränssnittistället för att uppta hela skärmen.

Google förklarar att ” utgivare kommer att kunna omskapa reklamupplevelsen i spelet och visa reklam som smälter in naturligt i spelmiljöer. Detta system fungerar över alla spelgenrer, med många placeringsmöjligheter som pauser, progressionsnivå och mycket mer “.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *