Google rullar ut Android 14 QPR3 Beta 2, här är allt nytt i uppdateringen

Google har precis lanserat en helt ny Android 14-uppdatering, som fortfarande bara är tillgänglig för de som går igenom Android-betaprogrammet.

Android 14Android 14
Kredit: Google

Google rullar ut en ny uppdatering för sitt operativsystem Android 14, som fortfarande är i betatestning. Uppdateringen, kallad QPR3 Beta 2, är Tillgängligt för alla Pixel-enheter som stöds, från Pixel 5a till Pixel 8 Pro. Uppdateringen ger några nya funktioner och korrigeringar till Android 14, precis innan Android 15 kommer.

Android 14 QPR3 Beta 2 är en del av Googles kvartalsvisa förhandsversioner, vilket är designad för att ge användare och utvecklare en smak av de senaste Android-funktionerna och förbättringarna. Dessa utgåvor skiljer sig från Googles “feature drops”, som är regelbundna uppdateringar som lägger till nya funktioner och förbättringar till Pixel-enheter.

Vad är nytt på Android 14 QPR3 Beta 2?

Enligt Google är Android 14 QPR3 Beta 2 lämplig för allmänt bruk, och användare kan installera den på sina dagliga drivrutiner utan större risk. Användare bör dock vara medvetna om att betaprogramvaran fortfarande kan ha vissa buggar och problem, och de bör säkerhetskopiera sina data innan de uppdateras.

Här är några av de nya funktionerna och korrigeringarna som Android 14 QPR3 Beta 2 ger:

  • Åtgärdat ett problem som ibland fick enheter att krascha eller starta om oväntat, antingen slumpmässigt eller när appar uppdaterades efter att enheten blinkat.
  • Fixade ett problem som gjorde att en tom svart skärm visades efter att enheten startat från flashversionen eller bytte till en sekundär användare.
  • Fixade problem som störde “Dubbeltryck för att väcka”-gesten och fingeravtrycksupplåsning när alltid-på-visningsläget var aktiverat.
  • Fixade ett problem som ibland gjorde att batteriinformation visades felaktigt i systeminställningarna, statusfältet och låsskärmen.
  • Fixade ett problem som hindrade enhet-till-enhet-överföringar och säkerhetskopieringar och återställningar från att fungera korrekt.
  • Olika korrigeringar av problem som påverkar systemets stabilitet, prestanda och kamerakvalitet.

Android 14 QPR3 Beta 2 blockerar redan vissa smartphones

Användare som vill installera Android 14 QPR3 Beta 2 kan göra det på två sätt: genom att sidläsa uppdateringen från sin dator eller ladda ner uppdateringen via luften (OTA) från sin enhet.

Android 14-appar öppnas snabbare ARTAndroid 14-appar öppnas snabbare ART
Krediter: 123RF

Vissa användare har dock rapporterat den uppdateringen genom sidladdning kan få sin enhet att fastna på Googles logotyp efter omstart. Google har inte bekräftat orsaken till detta problem, men har rekommenderat användare att undvika uppdateringen på sina primära enheter tills vidare. OTA-uppdateringen, tillgänglig från Inställningar > System > Programuppdateringar > Systemuppdatering, verkar fungera bra.

Användare som installerar Android 14 QPR3 Beta 2 kan också ge feedback och rapportera problem via Android Beta Feedback-appen på sina Pixel-enheter. Uppdateringen kommer med säkerhetskorrigering för mars 2024som inkluderar de senaste säkerhetskorrigeringarna och förbättringarna för Android.

Detta bör vara en av de sista uppdateringarna till Android 14, eftersom Google redan börjar distribuera de första versionerna av Android 15. För några veckor sedan gjordes Developer Preview 1 tillgänglig för kompatibla Pixel-enheter. Tyvärr tog Google tillfället i akt att överge sin Pixel 5a, endast pixlar utrustade med Tensor-chips är berättigade.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *