Google presenterar en AI som kan spela videospel som en människa

Google DeepMind, en division av jätten som specialiserar sig på AI, har precis presenterat SIMA, en artificiell intelligens som kan förvärva färdigheter för att spela videospel som en människa skulle göra.

google sima ai videospelgoogle sima ai videospel
Kredit: Adobe Stock

Som du kanske vet har Google, precis som många Silicon Valley-jättar, kastat sig huvudstupa in i utvecklingen av AI. Efter Bard, dess första konversations-AI på ChatGPT, presenterade Google Gemini i början av året.

För att sammanfatta, presenterar denna AI sig som en förbättrad version av Bard och framför allt inbäddar överlägsen kapacitet för förståelse, resonemang, syntes och till och med kodning. Men det är inte allt eftersom Google också försöker utnyttja potentialen för artificiell intelligens på ett annat område: tv-spelet.

För bara några veckor sedan presenterade Mountain View-företaget Genie, en AI som kan skapa videospel från många medier som textfrågor, foton eller ritningar. Och den här onsdagen den 13 mars 2024 har Google DeepMind-avdelningen precis presenterat sina nya framsteg.

SIMA, Googles nya galenskap

Faktum är att dotterbolaget som specialiserat sig på AI presenterade idag SIMAFör Skalbar, instruerbar, Multiworld Agent. Bakom denna akronym döljer sig en superkraftig AI-kapabel lära sig att spela tv-spel som en människa skulle göra. För att göra detta förlitar sig SIMA på Googles språkmodeller, men också på analys av 3D-världar och bild- och videoigenkänning.

För att träna SIMA har Google DeepMind-teamen samarbetade med åtta studior kända för spelare som Hello Games, Embracer, Tuxedo Labs och Coffee Stain. Forskarna kunde särskilt koppla SIMA till vissa värdepapper som t.ex No Man’s Sky, Teardown, Valheim eller till och med Goat Simulator 3 med syftet att lära honom grunderna i spelet för varje spel.

Varje spel i SIMA-portföljen erbjuder en ny interaktiv värld, inklusive en rad färdigheter att lära sig, från enkel rörelse och användning av menyer till att utvinna vissa resurser, pilotera ett rymdskepp eller göra en hjälm. förklarar Google Deep Mind.

Läs även: Google vill inte längre ha spam eller AI-genererat innehåll i sökresultaten

En AI som kan spela som människor

Dessutom behöver SIMA inte tillgång till ett spels källkod eller ett anpassat API för att spela. Det kräver bara två ingångar: bilder på skärmen och enkla instruktioner på naturligt språk som tillhandahålls av användaren.SIMA använder tangentbords- och musutgångar för att styra spelets centrala karaktär för att utföra dessa instruktioner. Detta enkla gränssnitt är det som människor använder, vilket innebär att SIMA potentiellt kan interagera med vilken virtuell miljö som helst.” försäkrar företaget.

För tillfället har SIMA för närvarande i sin arsenal ungefär 600 grundläggande färdigheter, som att flytta, klättra på en stege eller öppna en meny för att se kartan. I slutändan kanske han kan att utföra mer komplexa uppgifter och i synnerhet utbyte med andra spelare. Enligt Frédéric Besse, medledare för projektet, ska SIMA inte uppfattas som en NPC, utan snarare som en fullfjädrad spelare som kan ha en konkret inverkan på världen där han verkar.SIMA-resultaten visar potentialen för att utveckla en ny våg av allmännyttiga, språkfokuserade AI-agenter. Detta är forskning på ett tidigt stadium och vi ser fram emot att vidareutveckla SIMA i andra träningsmiljöer och införliva bättre presterande modeller.” avslutar Google DeepMind.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *