Galaxy S24 Ultra är den mest hållbara smartphonen på marknaden, videosäker

Samsung har gjort sin Galaxy S24 Ultra mycket mer hållbar än tidigare modeller. De olika förbättringarna av materialen har gjort den till den mest hållbara enheten hittills, vilket ett nytt extremt test just har visat.

Kredit: JerryRigEverything

Med sin Galaxy S24 Ultra har Samsung inte bara förbättrat några av de interna komponenterna i smarttelefonen, utan framför allt använt allt mer motståndskraftiga material på utsidan. Smarttelefonen är särskilt den första i serien som använder en ram av titan, men framför allt en helt ny skärm skyddad av Gorilla Armor-glas.

JerryRigEverything, YouTube-kanalen med Zach Nelson som värd, är känd för Testa hållbarheten hos olika prylar genom att repa, bränna och böja dem. Galaxy S24 Ultra spelade därför föga överraskande marsvinet i en ny video.

Galaxy S24 Ultras skärm är mer hållbar än sina konkurrenter

I sina tester har Nelson en slagord som han använder varje gång han skrapar en telefonskärm med sina verktyg: ” Repor på nivå 6, djupare spår på nivå 7 “. Här syftar han på Mohs hårdhetsskala. Glas repar vanligtvis på nivå 6 och 7, safir på nivå 9 och diamant på nivå 10.

Kredit: JerryRigEverything

Galaxy S24 Ultra är dock inte längre som de andra. Telefonens skärm, som är täckt av ett nytt material som heter Corning Gorilla Armor, repade inte på nivå 6, utan på nivå 7, med djupare spår på nivå 8. Det betyder att Galaxy S24 Ultras skärm är den tuffaste som någonsin testats, och kan enkelt motstå repor från de flesta vardagliga föremål, som nycklar, mynt eller knivar. Nelson använde faktiskt ett mikroskop för att undersöka reporna närmare och bekräftade det Galaxy S24 Ultra hade bättre hållbarhet än tidigare modeller.

Med en så tålig skärm bör smartphoneägare tänka två gånger innan de köper härdat glas, eftersom dessa blir mindre och mindre användbara. Kom också ihåg att Galaxy S24 Ultra har en mycket lågreflekterande skärm tack vare Corning-glas, och detta är förmodligen en av dess mest imponerande tillgångar. Att fästa ett reflekterande härdat glas på skärmen skulle därför eliminera fördelen som smarttelefonen erbjuder gentemot sina konkurrenter.

Galaxy S24 Ultra klarar alla hållbarhetstester utan att böjas

YouTubern berömde också telefonens titanram, som han kallade “superlätt, superhållbar och supercool”. Ramen är inte lätt repad och ger telefonen ett premium och elegant utseende. Telefonens kameror, knappar och högtalare klarade sig också från reptestet utan några skador.

Kredit: JerryRigEverything

Galaxy S24 Ultra klarade också bränntestet, med sin AMOLED-skärm som snabbt återhämtade sig från en tändares låga. Telefonens ultraljudsfingeravtrycksläsare, som är inbäddad under skärmen, har också fungerade utan problem efter att ha repats.

Till sist, Galaxy S24 Ultra klarade böjtestet, eftersom den knappt böjde sig under tryck och förblev intakt. Nelson drog slutsatsen att Galaxy S24 Ultra var en av de tuffaste telefonerna han någonsin testat och överträffade sin föregångare, Galaxy S23 Ultra, vad gäller hållbarhet.

Smarttelefonen presterar också bättre än Apples iPhone 15 Pro Max. Den senare har också en mycket motståndskraftig skärm, Ceramic Shield, men andra fall- och reptester har redan visat att Gorilla Armor på Galaxy S24 Ultra är mer motståndskraftig. Ännu värre, iPhone 15 Pro Max såg dess glasbaksida spricka under böjtestet på JerryRigEverything.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *