en högpresterande stationär PC till rätt pris

Inferno är en stationär PC designad av det franska märket Cybertek. Den senare säljer högpresterande konfigurationer till priser som är avsedda att vara rimliga. Hans särart? Erbjud personliga gravyrer till köpare. Inferno är en av dess flaggskeppsprodukter och vi kunde testa den.

Cybertek InfernoCybertek Inferno

Top Achat, LDLC, Materiel.net… det finns många onlinebutiker som låter dig bygga en skräddarsydd dator enligt dina önskemål och behov. Det franska märket Cybertek är ett av dem. Inte nöjd med att erbjuda ett brett urval av hårdvarukonfigurationer, den skiljer sig genom sitt anpassningserbjudande: det ger faktiskt köparen möjlighet att gravera sitt torn med en design som han valt. En unik sak på den franska marknaden. Dessutom förlitar sig företaget på lägre priser än konkurrenterna för sina skapelser, men vad är det egentligen?

Cybertek InfernoCybertek Inferno

Vi kunde testa en PC från märket för att bedöma på plats. Detta är Inferno Tower, en företablerad konfiguration säljs till ett pris av 2299 euro. Hur fungerar tillverkarens hemsida? Är montering och anpassning kvalitet? Hur är det med själva konfigurationen? Svara direkt.

Cybertek betonar personalisering

Innan vi börjar titta på själva maskinen, låt oss fokusera på Cybertek. Varumärkets sida låter användaren bygga sin PC som de vill. För den som vill, Företablerade konfigurationer är redan tillgängliga, inklusive Inferno som vi testar idag. Det är de som kan dra nytta av personalisering, det vill säga genom gravering på den härdade glasplattan som stänger PC:n. Observera att inte alla modeller kan dra nytta av detta.

CybertekCybertek

Man måste erkänna att anpassningsalternativet inte är särskilt tydligt, eftersom det inte är särskilt framhävt. Du måste först välja modell och sedan se om alternativet finns (vilket inte alltid är fallet). Detta hade tjänat på att lyftas fram lite mer, speciellt eftersom det är en funktion verkligen unik på marknaden. Cybertek verkar vara medveten om denna svaghet, eftersom en videohandledning har lagts ut online för att förklara hur det fungerar.

När den dedikerade menyn har nåtts erbjuds flera fördefinierade ritningar och det är möjligt att förstora dem, ordna dem eller rotera dem om så önskas. Kort sagt, att göra allt på ditt sätt. Det visuella är inte riktigt inspirerat, men har förtjänsten att lyfta fram flera olika stilar och världar. Om ingen passar dig, få inte panik, det finns en backup-lösning.

Cybertek InfernoCybertek Inferno

Den stora styrkan i detta system, det är faktiskt för att tillåta köparen att importera en bild från sitt bibliotek. Han är fri att sätta vad han vill, men var försiktig, gravyr är vad det är, du måste vara försiktig med kontrasterna och inte välja en bild som är för upptagen för att få ett korrekt resultat. Lyckligtvis visar en förhandsvisning oss det slutliga resultatet.

Cybertek InfernoCybertek Inferno
Var försiktig med kontraster när du importerar bilder

En sådan gravyr kostar 50 euro, ett pris som verkar rimligt för oss och som läggs till den slutliga konfigurationen. Vi beklagar dock att endast sidoplattan är anpassningsbar. Vi hade gärna velat ha valet att lägga till visuella bilder på framsidan, till exempel. Så är fallet med vår lånemodell som är helt skräddarsydd. Observera att “limited edition”-datorer redan erbjuds till försäljning, med mer avancerade gravyrer. Till exempel är torn i färgerna The Witcher 3 eller Call of Duty framhävda, med ytterligare gravyrer.

Cybertek InfernoCybertek Inferno

Det är uppenbarligen möjligt att skapa din PC själv från A till Ö. Webbplatsens gränssnitt är genomtänkt och välkomnande även för nybörjare. Det första som till exempel frågas är inte tornet, processorn eller grafikkortet, utan budgeten du vill investera. Duktig.

Vad är värdet av anpassning och redigering?

För att vi ska kunna bedöma kvaliteten på dess arbete låter Cybertek oss testa en av dess modeller. Detta är Cybertek Inferno, antingen ett MSI MPG VELOX 100R-torn med en biffig konfiguration säljs för 2299 euro:

  • MSI B670 Gaming Plus Wifi moderkort
  • Intel Core i7-13700KGF-processor
  • 32 GB RAM (MSI 2X16 GB DDR5 5600Mhz)
  • GeForce RTX 4070 Ti 12 GB
  • 1TB M2 NVMe SSD

Läs också – Diablo 4-test: ett jäkla spel med demonisk effektivitet

Observera att tornet som säljs på sajten inte har Diablo 4 “skin” från vår lånemodell, som skapades för det när Blizzard-spelet släpptes. Men det är fullt möjligt att köpa samma konfiguration utan någon dekoration välj sedan ett personligt glas.

Cybertek InfernoCybertek Inferno

Vi ska inte fokusera på själva tornet, som är en modell designad av MSI. Vi kommer bara att säga att det är väldigt effektivt och praktiskt. med sin lättåtkomliga anslutning på överdelen (1 USB Type-C-port, 2 USB 3.2 Type-A-portar, ett hörlursuttag och ett mikrofonuttag).

Cybertek InfernoCybertek Inferno

Låt oss lägga till närvaron av en bra volym (för att installera 360 mm fläktar) och många ventiler för att cirkulera luften ordentligt, vi kommer tillbaka till detta nedan. Observera också att på detta MSI MPG VELOX 100R-torn, det är möjligt att enkelt komma åt komponenterna, eftersom glaset öppnas som ett fönster. Inga skruvar att ta bort, bara ett handtag att dra. Praktisk.

Cybertek InfernoCybertek Inferno

Graveringen, utförd på insidan av det härdade glaset, är av hög kvalitet och framför allt tålig. Det rör sig inte eller märker när du skrapar det lite, som ett grundläggande tryck kan. Vi hyllar precisionen i layouten, ett tecken på noggrant arbete. Vi kommer inte att uppehålla oss vid de andra gravyrerna i vår testmodell (de på framsidan eller på metallen), eftersom dessa inte finns till försäljning. Att ha en unik bild på din dator kan låta som en detalj, men det ger verkligen karaktär till din maskin som inte liknar någon annan.

Cybertek InfernoCybertek Inferno

Angående själva monteringen, inget att rapportera. Allt görs seriöst, som vad tävlingen erbjuder. (Top Achat och LDLC i täten). Viss omsorg togs in kabelhantering, vilket självklart är ett plus när du kan beundra interiören i din maskin. De flesta av kablarna är alltså fästa på den osynliga delen av tornet: detta är vad som måste göras för en vacker montering.

Cybertek InfernoCybertek Inferno

Enda problemet, vi såg en oansluten lysdiod och vi var tvungna att leta med våra lillfingrar för att associera de två felaktiga kontakterna. Inget särskilt dramatiskt som skulle skada maskinens korrekta funktion och säkert ett isolerat fall, men ändå värt att rapportera. Utöver det, inga klagomål.

Cybertek InfernoCybertek Inferno

Angående lysdioder, dessa är anpassningsbara direkt via en knapp på tornet. Allt som behövs är ett tryck för att ändra färgen eller till och med effekterna. Användaren kan fritt välja pulserande eller statiskt ljus (mindre störande på daglig basis). Alla kan placera sin favoritfärg, även en regnbåge.

Cybertek InfernoCybertek Inferno

Corsair RAM-lysdioderna är oberoende och kan modifieras inom MSI Dragon Center-programvaran för att harmonisera med resten. Denna programvara låter dig också uppdatera moderkortet, även det designat av MSI.

Cybertek InfernoCybertek Inferno

En kraftfull installation för arbete och lek

Den avgörande frågan återstår nu att besvaras: vad är detta Inferno värt när det gäller prestanda och brushantering? Konfigurationen är utrustad med en Intel Core i7-13700KF-processor, 32 GB RAM (2X16 GB i DDR5), men framför allt ett GeForce RTX 4070 Ti 12 GB grafikkort från MSI. Detta är den “grundläggande” konfigurationen av produkten, men användaren kan mycket väl modifiera den om de vill, för att välja en Core i5, en RTX 4070 eller 4080… Å andra sidan kan vi inte välja en AMD Ryzen CPU, synd.

Cybertek InfernoCybertek Inferno

Vi genomförde uppenbarligen vårt vanliga batteri av riktmärken på Inferno och de erhållna resultaten är inte överraskande. Vi har en kraftfull, konsekvent maskin, perfekt för dem som behöver mycket datorkraft. Inte konstigt, det var löftet och testresultaten är i linje med våra förväntningar.

Cybertek InfernoCybertek Inferno

Samma sak när det gäller prestanda i spelet. Vi lanserade vår vanliga panel på maskinen i 1440p och de erhållna resultaten är bra. Observera att vi har aktiverat ray-tracing samt DLSS där det är möjligt. Genom att inaktivera ray-tracing kan du få upp till 25 % i form av prestanda:

Cybertek InfernoCybertek Inferno

När det gäller uppvärmning och buller noterar vi ett bra jobb från Cybertek och MSI. Tornet har ventiler baktill (självklart), på den övre delen, men även på ena sidorna (för processorn). Med sju fläktar (de till grafikkortet räknas inte med) har vi bra luftcirkulation: 54 grader i det stängda tornet, 45 när det är öppet. När den sätts på prov, GPU:n överstiger inte 74 grader medan processorn stiger till 64 grader. Den senare drar nytta av ett vattenkylningssystem också designat av MSI (MAG CoreLiquid C360).

Cybertek InfernoCybertek Inferno

Effektiv ventilation kräver, vi har en mycket närvarande bullerförorening. Men det är fortfarande helt acceptabelt, eftersom den ligger på 46 decibel. Detta är mindre än en bärbar speldator, som i allmänhet går över 50 för samma kraft. Som ett resultat kan du höra ett lätt väsande när du spelar Diablo 4 eller Cyberpunk, men inget är alltför alarmerande.

Cybertek InfernoCybertek Inferno

Kort sagt, vi har kvalitetsmontering, ett konsekvent urval av komponenter samt bekväm prestanda. Vad mer kan man begära än ett överkomligt pris?

Ett bra upplägg till ett rimligt pris

Den väsentliga frågan kvarstår: är denna konfiguration värd sitt pris? Kvalitetsmässigt har vi inga klagomål. Som vi redan har rapporterat har vi en PC som lyckas med sitt uppdrag. Men 2299 euro är fortfarande mycket. Och ändå…

Cybertek InfernoCybertek Inferno

Tittar man på konfigurationen, priset är faktiskt helt rätt. Vi hade kul att bygga samma PC, med exakt samma komponenter, på två sidor som konkurrerade med Cybertek: Top Achat och LDLC. På den första kommer vi fram till ett pris av 2542 euro, montering och Windows 11 ingår. På den andra är notan mycket högre, eftersom slutprodukten visas på 2 767 euro. Det är därför svårt att välja något annat än Inferno Cybertek på den här.

Toppköp LDLCToppköp LDLC

Vi pratar om Inferno här, men detta kontrollerade pris är en konstant på sajten. Cybertek erbjuder mer än femtio företablerade konfigurationer som vi hade roligt med att göra om tillsammans med konkurrenterna. Varje gång, resultatet blev detsamma: det är dyrare någon annanstans.

CybertekCybertek

Kort sagt, vi har en högpresterande dator, noggrant sammansatt och till och med utrustad med en personlig finish (lägger till 50 euro till slutpriset). A vacker best till rätt pris.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *