det bästa mekaniska tangentbordet på marknaden

Razer vill locka prestationsälskande spelare med sitt nya mekaniska tangentbord, Huntsman V3 Pro. Denna kringutrustning fokuserar inte bara på sina analoga optiska omkopplare, utan också på dess anpassning och komfort. Framgångsrik satsning för ormmärket?

Razer Huntsman V3 ProRazer Huntsman V3 Pro

Inom området kring kringutrustning är Razer ett säkert kort. Varumärket vill bevisa det igen med sitt nya mekaniska tangentbord: Razer Huntsman V3 Pro.

Att välja tangentbord är alltid en huvudvärk. Många specialiserade varumärken (Corsair, Logitech, Steelseries, Roccat) gör ett utmärkt arbete och erbjuder kvalitetsprodukter. Razer måste därför fördubbla sina ansträngningar för att övertyga den potentiella köparen. Huntsman V3 Pro har något att förföra: analoga optiska omkopplare, extremt noggrann anpassning och framför allt maximal komfort som vi utlovas.

Razer Huntsman V3 ProRazer Huntsman V3 Pro

På papper, så vi har något övertygande, men hur är det med användningen? Vi testade Huntsman i lite över en månad och kan ge dig en definitiv åsikt. Är detta det ultimata speltangentbordet eller en fuktig squib?

Pris och tillgänglighet

Razer Huntsman V3 Pro är redan tillgänglig på tillverkarens webbplats och hos partneråterförsäljare. Detta är ett avancerad pro-tangentbord, det pris som visas är därför logiskt högt. Här är de olika versionerna på rea:

  • Razer Huntsman V3 Pro: 289 euro
  • Razer Huntsman V3 Pro TKL: 249 euro
  • Razer Huntsman V3 Pro Mini: 209 euro

Ett tangentbord, tre varianter: en komplett modell, en utan numerisk knappsats och en sista med ultrasmå dimensioner. Låt oss precisera att vi testar den klassiska versionen här (den på 289 euro), men att allt som skrivs kommer att gälla även för de andra modellerna. Det är upp till dig att välja den som passar dina behov.

En design som fokuserar på ergonomi

Visuellt förblir denna Huntsman V3 Pro i linje med vad Razer gör. Vi har ett chassi som blandar borstad aluminium och plast för ett resultat som utstrålar premium. Men det är i avsluten ormföretaget sätter sin prägel. Till exempel märker vi att tangentbordets undersida (i plast) är graverad med liten “av spelare, för spelare”, dess långvariga slogan. Denna uppmärksamhet på detaljer gör hela skillnaden.

Razer Huntsman V3 ProRazer Huntsman V3 Pro

Ett annat exempel, vi gillar verkligen omsorgen med volymhjulet. Den är omgiven av en LED och har en behaglig skårad beläggning. Navigeringsknapparna i aluminium är också väldigt snygga. Och hur är det med själva nycklarna? Deras lätt korniga konsistens ger verklig komfort under våra skumma små fingrar. Vi återkommer till att skriva i nästa del. Observera att de alla är lätta att ta bort, vilket gör dem lätta att rengöra.

Razer Huntsman V3 ProRazer Huntsman V3 Pro

Huntsman V3 Pro har ett något speciellt handledsstöd. Avtagbar och magnetisk, den kan tas bort helt om användaren så önskar. Den kan också användas för att stödja underarmarna när man skriver, kort sagt, den är helt modulär. Dess konstläderstruktur förstärker premiumkänslan, vi älskar det! Detaljen som dödar? Razer-logotypen graverad i mitten.

Razer Huntsman V3 ProRazer Huntsman V3 Pro

Ovanför riktningskorsen märker vi ett litet genomskinligt plastfönster, den rymmer de klassiska ljusindikatorerna (Caps Lock, numerisk knappsats, etc.), men informerar oss också om vilken profil som används (justerbar i Synapse-mjukvaran, vi återkommer till detta). The Huntsman låter dig byta dem i farten. Användbart när du byter från ett spel till ett annat.

Razer Huntsman V3 ProRazer Huntsman V3 Pro

På den nedre delen noterar vi närvaron av sex gummikuddar för att garantera god stabilitet på ditt skrivbord. Till detta kommer två modulära plastfötter. De lämnar valet mellan tre positioner: tangentbord platt, lutat i 6 grader och 9 grader (vår föredragna hållning). Den stora fördelen är att de är tjocka och väl fästa, därför tåliga.

Razer Huntsman V3 ProRazer Huntsman V3 Pro

Vi märker en liten nisch, den låter dig ansluta Huntsman till din PC. Ja, det är en trådbunden enhet. Razers bra idé, inte har införlivat tråden direkt i dess design, men för att tillhandahålla en separat två-meters flätad kabel (USB Type-C till USB Type-A). Om det inte längre fungerar på grund av en dålig kontakt är det fullt möjligt att ändra det samtidigt som du behåller ditt tangentbord. Vidare är det möjligt att välja en ännu längre kabel om behov uppstår.

Razer Huntsman V3 ProRazer Huntsman V3 Pro

Slutligen, låt oss prata om RGB-lysdioder. Vem säger Razer tangentbord, säger små glödande glasögon! Här igen, vi har bakgrundsbelysta nycklar och helt anpassningsbara via Synapse-mjukvaran. Som vanligt kan vi välja färg eller till och med effekter. För vår del gillar vi den statiska lila som ändras till vit när man trycker på en tangent. Det är upp till dig att välja den animation du gillar: multicolor, wave, cycle… Du kan till och med kombinera dem. Det enda jag beklagar är att vissa symboler som är tryckta på tangenterna inte alla är bakgrundsbelysta (som siffrorna), vilket kan irritera vissa människor. För vår del är detta inget problem.

Razer Huntsman V3 ProRazer Huntsman V3 Pro

Designmässigt imponerar Razer med denna Huntsman V3 Pro. Det är ett tangentbord som inte bara utstrålar premium, men som erbjuder mycket märkbar komfort, speciellt med sitt modulära och mycket smarta handledsstöd. Ett vackert tangentbord är trevligt, men det är ingen idé om det inte är trevligt att skriva. Detta är vad vi kommer att se direkt.

Optimal skrivkomfort och ultradjup anpassning

Kan lika gärna säga det direkt, Razer Huntsman V3 Pro är det mest bekväma mekaniska tangentbordet på marknaden. Sensationerna är helt enkelt perfekta. Detta på grund av märkets arbete med sina nycklar, analoga optiska switchar. Flera faktorer förklarar denna kvalitet. Aktiveringskraften, först och främst, 40 gram. Varken för känsligt eller för hårt för att trycka på knapparna snabbt. Loppet å sin sida, varierar från 0,1 mm till 4 mm beroende på vald profil.

Razer Huntsman V3 ProRazer Huntsman V3 Pro

Det speciella med Huntsmans optiska omkopplare är deras analoga aktivering. Detta innebär att genom att trycka på en knapp aktiveras funktionen i slutet av den valda färdvägen (låt oss säga 2 mm). Det verkliga mervärdet, är att det inte längre finns något behov av att passera denna “gräns” för att avbryta en åtgärd, eftersom tangentbordet gör det så fort spelaren släpper trycket lite. Konkret tillåter detta dig att vara mer skarp i tävlingsspel, som FPS, Moba eller RTS.

Razer Huntsman V3 ProRazer Huntsman V3 Pro

Vi är inte bara inom teorins domän, eftersom saken är verifierad i sin helhet. Vi använde Huntsman i en månad på olika typer av spel och resultaten är tydliga: det är det bästa mekaniska tangentbordet vi har testat. Vi uppskattar särskilt de företablerade profilerna, idealiska för varje typ av spel. Till exempel är High Sensitivity-läget idealiskt för MMO:s där lyhördhet är avgörande vid raids. ZQSD-läget, som fokuserar på analogin med rörelsetangenterna, är perfekt för FPS eller tredjepersons äventyrsspel som Alan Wake 2. Vi kan också prata om Rapid Trigger-profilen, lämplig för ultrakonkurrenskraftiga titlar som Valorant eller Overwatch 2 Hur är det med standardläget (2 mm aktivering)? Det är bra att bara skriva. Skrivandet är en riktig fröjd.

Razer Huntsman V3 ProRazer Huntsman V3 Pro

Om du inte är nöjd än, det är fullt möjligt att skapa egna profiler, upp till 6. Du kan till exempel välja olika aktiveringsslag beroende på tangenterna. Det är upp till dig att experimentera för att hitta den perfekta miljön. Kom ihåg att Huntsman också låter dig byta profil i farten.

Razer Huntsman V3 ProRazer Huntsman V3 Pro

Razer lovar en livslängd på hundra miljoner tangenttryckningar per tangent, eller flera år utan några bekymmer (i teorin). Mekaniskt tangentbord kräver, Huntsman är en bullrig enhet, upp till 80 decibel per tangenttryckning. Faktum är att de som bor med dig kommer inte längre att kunna övervaka honom. Det är svårt att skylla på Razer för detta, eftersom det härrör från det mekaniska formatet, men det är något att ta hänsyn till innan du köper.

Synapse, Razers svaga punkt

Låt oss nu prata om de irriterande sakerna: Razer Synapse. Programvaran (som måste laddas ner från den officiella webbplatsen) låter dig anpassa din Huntsman helt. Vi pratade om bakgrundsbelysning, profiler, men även aktiveringstakten. Applikationen är helt enkelt viktig och vi uppskattar att det är lätt att konfigurera vissa aspekter, som att köra eller snabbsläppa. Dess gränssnitt är det enda framgångsrika, eftersom för resten, Synaps är tufft.

Razer Huntsman V3 ProRazer Huntsman V3 Pro

Applikationen verkar vara dåligt genomtänkt även för enkla saker. Till exempel måste du gå igenom en extern modul för att justera RGB-effekterna, och inte genom avsnittet som är dedikerat till produkter anslutna till din PC. Förutom, programvaran känner inte nödvändigtvis igen när en enhet är ansluten, tvingade oss att koppla ur den och sedan koppla in den igen tills den fungerade.

Läs också – recension av Razer Deathstalker V2 Pro: ett suveränt tangentbord som bara saknar perfektion

Körsbär på tårtan, Synapse är en riktig skottkärra. Ibland startar den inte alls när du startar din PC, eller körs inaktiv när den väl har aktiverats. Starta den manuellt efteråt? Vi har väldigt tur att appen inte svarar, eller att den letar efter en uppdatering som tar för lång tid att installera (vi har intrycket att det kommer en varje dag). Kort sagt, vi är inga fans. Som tur är har märket lovat oss en ny version snart. Vi ser fram emot det, eftersom programvarans nuvarande tillstånd är komplicerat.

Så, ska vi köpa?

Du skulle ha förstått det, Vi njöt verkligen av vår upplevelse med Huntsman V3 Pro. Det är helt enkelt det bästa mekaniska tangentbordet på marknaden, så mycket att vi till och med förlåter den där jäkla Synapsen. Så, ska vi köpa? Huntsman är ett high-end tangentbord, så priset är lika högt. Vår version, den mest kompletta, kostar 289 euro. För det här priset borde det vara bra. Men vi måste vara realistiska, det här är fortfarande en förmögenhet för en perifer, till och med en kvalitet.

Razer Huntsman V3 ProRazer Huntsman V3 Pro

Faktum är att Huntsman är inte för alla. Letar du efter ett mekaniskt tangentbord för att spela i ditt hörn eller för att skriva? Det är inte nödvändigtvis nödvändigt att välja denna modell. Razer erbjuder till exempel BlackWidows V4X, ett mekaniskt tangentbord för 150 euro som fortfarande är väldigt bra. Även bland konkurrenterna hittar vi kvalitetsprodukter till ett mycket lägre pris.

Razer Huntsman V3 ProRazer Huntsman V3 Pro

Men vem är Huntsman V3 Pro till för? För de som vill spela konkurrenskraftiga spel, ha det bästa av det bästa för att vara så effektiv som möjligt. Eller till de som inte har någon budgetgräns och som letar efter det trevligaste tangentbordet på marknaden, oavsett om det är för spel eller skrivande. Ja, Huntsman är en högkvalitativ, trevlig, bekväm, ergonomisk och trevlig att använda kringutrustning, men den är inte för alla.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *