den här singelkillen använde ChatGPT för att hitta sin framtida fru

Aleksandr Zhadan, en ung singel som bor i Moskva, utvecklade ett program med ChatGPT för att filtrera och chatta med tusentals kvinnor på Tinder. Mot alla odds slutade hans projekt med att bära frukt sedan han äntligen hittade sitt livs kvinna.

tinder chat GPT bl.a tinder chat GPT bl.a
Kredit: 123RF

Sedan tillkomsten av ChatGPT har vi observerat en alltmer regelbunden användning av konversations-AI i dejtingappar. I mars 2023 nämnde vi särskilt detta projekt som utvecklats av tidigare Tinder-anställda: CupidBot. Denna AI-baserade tjänst erbjuder “för att få tider utan att behöva öppna någon ansökan”. För enkelheten, denna chatbot tar hand om att svepa och chatta för användare på olika dejtingappar.

Alexander Zhadan, en ensamstående person som bor i Moskva, kan ha blivit inspirerad av detta projekt. Efter att ha avslutat sitt sista förhållande 2021 begav sig den unge mannen naturligtvis till Tinder för att träffa nya människor. Så han tillbringade timmar med att skicka likes, meddelanden och gå på dejter som aldrig resulterade i ett riktigt förhållande.

Det förvandlar ChatGPT till en dejtingassistent

Inför denna återvändsgränd, Zhadan bestämde sig för att kapa ChatGTP-2 för att förvandla den till en virtuell dejtingassistent. Idén liknar Cupidbots: assistenten är ansvarig för att filtrera användarprofiler för honom enligt hans preferenser, innan han kontaktar dem och ställer upp ett IRL-möte (red. anmärkning: In Real Life) . Det är också integrerade vissa filter att undvika att komma i kontakt med människor som gillar att gå ut och dricka alkohol bland andra preferenser.

Den första versionen av hans program kunde skicka meddelanden och hålla en konversation, men upplevelsen var inte riktigt avgörande, felet hos många buggar. I en situation bad ChatGPT en användare att “ta en lång promenad i skogen”, en aktivitet som inte nödvändigtvis är lugnande med en främling. I ett annat utbyte planerade ChatGPT ett möte för Zhadan och lovade att han skulle komma med blommor och choklad. Tyvärr undgick denna detalj den unge mannen, vilket gav honom ett ganska kallt mottagande från hans nya erövring.

tinder chat GPT bl.a tinder chat GPT bl.a
Medverkande: Aleksandr Zhadan med sin fru

Läs även: Tinder – akta dig för LoveGPT, AI:n som låtsas vara din drömmatch

Efter diskussioner med mer än 5 000 kvinnor träffade han den rätte

Med lanseringen av nya versioner av ChatGPT (3, 3.5 och 4) har Zhadan förbättrat sitt program. Totalt startade hans dejtingassistent samtalet med mer än 5 239 kvinnor på Tinder och organiserade ett hundratal möten för honom i Moskva. Och sedan i december 2022, ett år efter starten av detta galna projekt, hans assistent tillät honom att träffa Karina Vyalshakaeva.

Kvinnan som nu är hans fru förklarar att under de första månaderna av utbyte på Tinder, hon hade hållit uteslutande med Chat-GPT. Med tiden arbetade Zhadan för att minska ChatGPT-interventioner och chatta personligen. Hans fru fick reda på det några månader efter att deras förhållande började. Om hon inte var arg sa hon att hon var ganska chockad över AI:ns naturlighet. Enligt henne kan programmet utvecklat av Zhadan vara ett bra verktyg för andra användare: “Jag tror att du verkligen måste förstå dina mål. Aleksandr ville hitta en flickvän och han programmerade ChatGPT med mycket personlig information. Om ChatGPT och ditt faktiska tal säger olika saker kommer det att bli problem.” understryker hon.

Frågan om förhållandets äkthet

Som sagt ovan är Zhadan inte den första som har kapat ChatGPT för att göra det till en dejtingassistent. Heather Tal Murphy, journalist för Slate, försökte också experimentet för att få sin bästa vän en dejt. Av vad som framgår av hans erfarenhet, ChatGPT kan faktiskt vara ett bra verktyg att etablera kontakt med en person, men också att filtrera kandidater efter specifika kriterier. Men stanna för henne”den väsentliga frågan om äktheten av de relationer vi bygger online”.

Hon fortsätter: “Det är i slutändan en fråga om förväntningar och personliga behov. För dem som tycker att den tråkigaste aspekten av onlinedejting är det oändliga fram och tillbaka av meddelanden som ofta inte leder någonstans, kan möjligheten att lägga ut en del av denna process till AI verka attraktiv. Men det är viktigt att komma ihåg att AI, hur avancerad den än är, ännu inte riktigt kan förstå subtiliteterna och nyanserna i mänskliga relationer. Och du, skulle du kunna använda ChatGPT på en dejtingsajt? Berätta för oss i kommentarerna.

Källa: Gizmodo

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *