den första Developer Preview-versionen är tillgänglig, så här installerar du den

Google har precis släppt den första Developer Preview av Android 15, nästa stora version av sitt mobiloperativsystem. Vi förklarar hur du installerar den på din Pixel-smarttelefon.

Android 15Android 15

Vi förväntade oss en release igår, men Google har äntligen implementerat den första Developer Preview-versionen av Android 15 idag. Android 15 lansering planerad till hösten, men utvecklare och de mer nyfikna bland er kan få en tjuvtitt på några av de nya funktionerna och förbättringarna som Google arbetar med. Här är vad du behöver veta om Android 15 DP1.

Vad är nytt på Android 15 DP1?

Android 15 DP1 ger ett antal förändringar och förbättringar av Android-plattformen, som täcker olika aspekter som integritet, säkerhet, prestanda och användarupplevelse. Här är några av de viktigaste nya funktionerna i Android 15 DP1:

  • Sekretess sandlåda : Android 15 kommer med den senaste versionen av AdServices-modulen, som är värd för Privacy Sandbox på Android API:er. Sekretesssandlådan är en uppsättning webbstandarder som syftar till att skydda användarnas integritet och samtidigt tillåta onlineannonsering. Sekretesssandlådan på Android API:er tillåter särskilt utvecklare att få tillgång till alternativ till tredjepartscookies och andra spårningsmetoder.
  • Health Connect från Android : Android 15 innehåller också den senaste versionen av Android Health-modulen, som integrerar Health Connect by Android-funktionen. Detta är ett ramverk som tillåter användare att dela sin hälso- och fitnessdata med kompatibla appar och enheter. Modulen stöder version 10 av Extension SDK, som lägger till stöd för nya datatyper i sjukvårdsdomäner.
  • Filintegritetsskydd : Klassen FileIntegrityManager lägger till nya API:er som tillåter applikationer att skydda filer med anpassade kryptografiska signaturer som kan verifieras via den nya metoden för att säkerställa att de inte har manipulerats eller skadats. Detta förbättrar säkerheten genom att skydda filer från obehöriga ändringar som kan äventyra programfunktioner eller data.
  • Delvis skärmdelning : Delvis skärmdelning tillåter användare att bara dela eller spela in ett programfönster snarare än hela enhetens skärm.
  • Camera2 API-förbättringar : Android 15 lägger till ett nytt Camera2 API som tillåter appar att öka ljusstyrkan på kameraförhandsvisningen. Den tillåter också exakt kontroll av blixtens intensitet i båda lägena och TORCH-läge när du tar bilder.
  • Stöd för Universal Midi-paket : Android 15 utökar stödet för Universal Midi Packages (UMP) till virtuella MIDI-appar, vilket gör att kompositörsappar kan styra synthesizer-appar som en virtuell MIDI 2.0-enhet.
  • Android Dynamic Performance Framework-förbättringar : Android 15 förbättrar Android Dynamic Performance Framework (APDF) genom att lägga till ett nytt energieffektivitetsläge som tillåter applikationer att bättre anpassa sin förbrukning.

Det här är bara några av de nya funktionerna och förbättringarna som Google nämnde i sitt pressmeddelande. Det finns sannolikt andra förändringar och förbättringar som ännu inte har dokumenterats eller upptäckts. Vi får därför troligen vänta flera dagar till för att få reda på mer.

Hur laddar man ner Android 15 DP1?

Om du vill prova Android 15 DP1, Du måste ha en kompatibel Pixel-enhet. Förhandsgranskningen av utvecklare är för närvarande endast tillgänglig för Enheter i Pixel 6-, 7- eller 8-serien samt Pixel Fold och Pixel Tablet. Du måste också installera Developer Preview manuellt, eftersom den inte är tillgänglig som en uppdatering.

google pixel 8 recensiongoogle pixel 8 recension
Krediter: Phonandroid

Kom ihåg att Developer Preview endast är avsedd för utvecklare, och det rekommenderas inte för användning på din primära smartphoneeftersom det kan innehålla buggar, eller ännu värre, vissa viktiga dagliga funktioner kan saknas.

För att ladda ner Android 15 DP1 måste du Gå till Android Developers-webbplatsen längst ner i artikeln och ladda ner lämplig systembild för din enhet. Du måste också installera Android Platform-Tools SDK på din dator. Du kan sedan ladda ner systemavbildningen till din enhet med hjälp av adb-kommandoradsverktyget. Du kan hitta detaljerade instruktioner om hur du flashar systembilden på Android Developers-webbplatsen.

När du har installerat Developer Preview kommer du automatiskt att få framtida Android 15-uppdateringar. Men om du vill återgå till den stabila versionen av Android måste du återställa din smartphone och flasha fabriksbilden . Så du måste tänka två gånger. Kom också ihåg att om du inte har en Pixel-enhet som stöds kan du även prova Android 15 DP1 med Android-emulatorn i Android Studio. Du kan ladda ner Android 15-systembilden från SDK Manager och skapa en virtuell enhet med Android-emulatorn.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *