Bästa programvaran för skärm- och videoinspelning mars 2024: vilken ska jag välja?

Vilka är de bästa mjukvaran och verktygen för skärminspelning och videoinspelning? Medan de flesta operativsystem har ett inbyggt verktyg, finns det ett stort antal gratisprogram för att ta en skärmdump. Vissa erbjuder till och med en funktion för att spela in vad som händer på din skärm. Vi har valt ut den bästa gratis programvaran och verktygen för bild- och videoskärmfångst.

bästa skärmdumpsprogramvaranbästa skärmdumpsprogramvaran

Numera är det mer och mer regelbundet nödvändigt för att ta foto och till och med video skärmdumpar. Vem har aldrig fått en video av en närstående som filmar sin skärm så gott de kan med sin telefon för att försöka visa oss vad som visas där? Men det är mycket lättare att använda ett skärmdumpverktyg. Den mottagna filen är mycket mer läsbar och ofta mycket lättare.

Med utvecklingen av distansarbete är det till exempel ett mycket effektivt sätt att visa en kollega vad man ska göra utan att vara bredvid. På PC, det finns programvara inbyggd i Windows 11 : Skärmklippverktyget (på franska: Screenshot tool) (https://www.phonandroid.com/windows-11-comment-faire-un-registration-video-de-votre-ecran.html). Det låter dig ta enkla skärmdumpar men också att fånga videor. Du kan använda den genom att öppna programvaran och trycka på de dedikerade knapparna men du kan också använda tangentbordsgenvägar :

  • Windows + Shift + S för en fotoskärmdump
  • Windows + Shift + R för videoskärmdump

Detta verktyg är både och enkelt och praktiskt, men det är också väldigt grundläggande. Om du behöver en mer komplett och specialiserat verktygvi har valt ut den bästa programvaran för foto- och videoskärmtagning åt dig i den här artikeln.

Den bästa skärmdumpsprogramvaran

iTop Skärmdump

iTop Screenshot utvecklad av iObit är stolt över att vara “den bästa skärmdumpsprogramvaran”. Bland dess starka sidor är möjligheten att välj valfritt område för att ta skärmdumpar, men också för att fästa dem på din skärm med bara ett klick. Många skärmdumpsformat stöds av iTop Screenshot, inklusive JPG, PNG, BMP, etc..

Komplett, det tillåter enkel redigering av din skärmdump (redigera ramar, cirklar, linjer eller lägg till text) samt dela det på andra plattformar. Det krävs tre steg för att ta en skärmdump med iTop Screenshot.

  • Ställ in inställningar genom att anpassa inställningarna och klicka på Capture-knappen.
  • Ta en skärmdump genom att välja ett område genom att rulla musens axel eller klicka direkt på skärmen.
  • Spara skärmdumpen på din PC.

Även om iTop Screenshot är gratis skärmdumpsprogramvara på PC, är det kommer inte att visa vattenstämplar eller reklam på skärmdumpen.

ifun skärmdump gränssnittifun skärmdump gränssnitt
iTop Screenshot-verktygsfältet, lätt att använda

Greenshot

Greenshot är en gratis programvara för skärmdump finns också för Windows det för Mac OS (betald version på Mac). Det senare skiljer sig från andra verktyg genom de möjligheter som det erbjuder. Den erbjuder många funktioner, var och en mer användbar än den andra. Till exempel finner vi möjligheten attredigera bilden genom att lägga till text. Suddiga effekter erbjuds också samt tillägg av pilar, praktiskt för att skapa tutorials, till exempel uppkopplad.

Programvaran har också en genväg representerad i form av en ikon i aktivitetsfältet snabb åtkomst och på så sätt ta skärmdumpar av en internetsida eller ett programfönster. Slutligen tillåter Greenshot exportera och dela dina skärmdumpar i Office-paketet eller på webbplatser som Flickr eller Picasa via din e-postlåda. Vi kommer att beklaga att programvaran inte är det inte översatt till franska.

GreenshotGreenshot
Greenshot-gränssnittet, endast på engelska

GoFullPage

Denna infångningslösning installeras somtillägg i webbläsarna Google Chrome och Microsoft Edge. GoFullPage finns därför tillgänglig på PC och MacOS. Detta tillägg låter dig ta en skärmdump av internetsidor. Dess främsta fördel är att kunna scrolla sidan för att kunna fånga hela sidan och inte bara det som visas på din skärm. Du kan sedan ladda ner filen genom att PNG, JPG, PDF

Dess funktion är mycket enkel. När tillägget är installerat och aktiverat kommer du att ha en kameraikon i verktygsfältet. Allt du behöver göra är att gå till sidan du vill fånga och trycka på den här ikonen. Du kommer då att se sidrullningen automatiskt. I slutet av denna process kommer du åt en sida i din webbläsare som låter dig ladda ner inspelningen i det format du väljer, radera inspelningen eller ändra inställningarna. Den resulterande bilden innehåller inte ingen vattenstämpel eller reklam.

GoFullPage skärmdump webbplatsGoFullPage skärmdump webbplats

Den bästa skärmdumpsprogramvaran

Efter den bästa programvaran för skärminspelning är det dags för den bästa programvaran för videoinspelning. Som deras namn antyder tillåter de spela in, i videoformat, allt som händer på din datorskärm. Vissa erbjuder även en funktion för spela in ljudström men också de åtgärder som representeras av musklicken.

Xbox Game Bar

Du behöver inte ladda ner om du kör Windows 10 eller Windows 11. Xbox Game Bar är integrerat i systemet och låter dig skärmdumpar, men även videoinspelningar. För att komma åt det kan inget vara enklare eftersom du bara behöver trycka på tangenterna samtidigt Windows+ G för att öppna spelfältet och tryck sedan på inspelningsknappen.

Du kan också lägg till en widget på din startskärm för att komma åt det snabbare. Verktyget låter dig också spela in en video av ett fönster i din webbläsare. För att göra detta, öppna den helt enkelt för att se videoinspelningsikonen visas i Xbox Game Bar.

Xbox Game BarXbox Game Bar
Xbox Game Bar, praktisk och lätt att använda!

OBS Studio

OBS Studio (Open Broadcaster Software) är en programvara för gratis och öppen källkod för videoinspelning och livestreaming. Den är lämplig för personer som använder plattformar som YouTube, Facebook eller Twitch.

Men han låter dig också filma vad som händer på din datorskärm. OBS Studio visar sig därför vara det perfekta verktyget för människor som vill sända live men också fånga videor på sin skärm. Henne gränssnitt på franska gör att du enkelt får tillgång till alla funktioner som den erbjuder.

Bland dem kan vi till exempel notera: Högpresterande ljud- och videoinspelning och mixning i realtid, skapa scener från flera källor, t.ex. fönsterbilder, bilder, text, webbläsarfönster, webbkameror, frame grabbers, etc. OBS Studio är tillgänglig gratis vid nedladdning till operativsystem Windows, Mac eller till och med Linux.

OBS StudioOBS Studio
OBS Studio erbjuder ett gränssnitt på franska

iTop Screen Recorder

Vi fortsätter vårt urval av den bästa programvaran för videoskärminspelning med iTop Screen Recorder. Den designades med syftet att möjliggöra videoinspelning av skärmen. Helt gratis, den erbjuder en mängd funktioner. Skärminspelning kan triggas av en kortkommando och programvaran innehåller även en funktion FaceCam. Det senare ger användaren möjlighet tillaktivera ljudströmmen från mikrofonen samtidigt som videoströmmen från webbkameran.

Den är även utrustad med en timer som gör att du kan starta videoinspelning av skärmen efter ett par sekunder. iTop Screen Recorder tillåter också spela in effekterna av musklick på skärmen. Ett intressant alternativ, speciellt om du gör tutorials, spelsessioner eller webbseminarier online.

Med detta windows skärminspelarekommer du alltid att ha en video i HD utan fördröjning. Genom en inspelning 60 fps med 4k, kommer dina videor att vara helt tydliga. Slutligen, mycket komplett och mångsidig, iTop Screen Recorder låter dig ocksåredigera inspelade videor. På så sätt kan du klippa, dela eller trimma videosekvenser för att anpassa dem till dina olika användningsområden.

iFun Screen RecorderiFun Screen Recorder
iFun Screen Recorder, det perfekta verktyget för att spela in din skärm

Icecream Skärminspelare

Icecream Screen Recoder inkluderar också vårt urval av den bästa programvaran för videoskärminspelning. Finns på Windows, Mac och Android, det senare erbjuder tydligt och intuitivt gränssnitt, helt på franska. Utöver detta hittar vi mycket intressanta funktioner: webbhotell men också en programmeringsfunktion för dina videoinspelningar.

Precis som iTop Screen Recorder är programvaran fri och det låter dig skapa anpassningsbara kortkommandon för att fånga din datorskärm. Programvaran låter dig också spela in ditt spelande genom att välja videokvalitet och till och med videocodec (PRO-version). Icecream Screen Recorder sticker ut som en av de bästa gratisprogramlösningarna för både bild- och videoskärmdumpar.

glass skärminspelareglass skärminspelare
Icecream Screen Recorder, ett viktigt verktyg för bild- och videoinspelning

Läs också: Hur tar man skärmdumpar på din Windows 10-dator?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *