användare gillar inte det nya gränssnittet, så här går du tillbaka till det gamla

Google Chrome, den populäraste webbläsaren i världen, firade sin 15:ee jubileum genom att införa en större översyn av dess gränssnitt, men detta faller förmodligen inte alla användares smak.

Google Chrome
Kredit: 123RF

Google Chrome har precis fått sin mest betydande designändring sedan 2018 genom att anta Material Du, designspråket som redan finns på gränssnittet för företagets Android-smarttelefoner.

Det senare är tänkt att göra webbläsaren modernare, mer färgstark och mer användarvänlig. dockmånga användare är inte nöjda med dessa ändringar och vill redan gå tillbaka till den gamla Google Chrome-designen.

Läs också – Google Chrome reserverar denna mycket praktiska funktion för iPhone-användare

Google Chrome använder material du, som på Android

Den nya Google Chrome-designen har nya ikoner, färger och former som ska förbättra webbläsarens utseende och funktionalitet. Enligt Parisa Tabriz, vice vd för Google Chrome, kan de nya teman och färgerna hjälpa användare att skilja mellan olika profiler, som jobb och personliga konton. Webbläsaren anpassar sig även till operativsystemets inställningar, som mörka och ljusa lägen.

Den nya designen innehåller också en omfattande meny som gör att användare snabbt kan komma åt Chrome-tillägg, Google Translate och Google Password Manager. Webbläsarfönstrets hörn är nu rundadesom designen av Windows 11.

Observera också att adressfältet, där användare anger webbadresser eller gör sökningar, inte längre har en låsikon till vänster. Den ersätts av en ny ikon som visar olika platskontroller när du klickar på den.

Kredit: @Explorer078 /

Google uppdaterade också Chrome Web Store-gränssnittet med det material du designar. Det nya gränssnittet ska vara enklare och bekvämare, eftersom det visar allt användarna behöver på Discover-sidan. Användare kan också enkelt flytta till tilläggs- eller temansidan genom att klicka på önskat alternativ.

Google har också förbättrat webbläsarsäkerheten genom att utöka säkerhetskontrollen till tillägg. Den här funktionen hjälper användare att identifiera tillägg som har brutit mot Googles policyer. Dessutom, Google förbättrade sökupplevelsen på Chrome genom att lägga till en sidopanel för Google Sök som visar relaterade sökningar, sidkällor och andra sökverktyg. Användare kan också fästa sidopanelen på verktygsfältet för enkel åtkomst.

Det nya gränssnittet mottas dåligt av de flesta användare

Men trots dessa förändringar är många användare inte imponerade av Google Chromes nya design. De tycker att det är fult, förvirrande och värdelöst. Bland de vanligaste klagomålen som kan hittas på sociala nätverk tycker vissa att de nya färgerna är för ljusa och distraherande eller att menyn med öppna flikar oförklarligt har flyttats från höger sida av fönstret till vänster sida, bredvid den vänstra sidan flikikon.

Många användare verkar föredra den gamla Google Chrome-designen, förmodligen för att de redan var vana vid arrangemanget av element. Lyckligtvis för dem, snarare än att tvingas acceptera förändringarna, det är möjligt att återgå till den gamla Google Chrome-designen genom att följa följande steg:

  • Få åtkomst till flaggorna genom att skriva chrome://flags/#chrome-refresh-2023 i adressfältet
  • Du kommer att se alternativet Chrome Refresh 2023som är aktiverat som standard.
  • Klicka på rullgardinsmenyn till höger och välj Inaktiverad.
  • Klicka på knappen Starta om för att starta om webbläsaren.

När du har startat om bör du se den gamla webbläsardesignen igen. Det är ännu inte känt hur länge Google kommer att tillåta användare att gå tillbaka, men för närvarande kommer de mest nostalgiska bland er att kunna fortsätta njuta av det gamla gränssnittet tack vare denna lösning.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *