Amazon anklagas för att ha pressat sina kunder att köpa överprissatta varor

Amazon stäms för vissa av sina metoder på sin e-handelssida. Den amerikanska jätten skulle ha använt en speciell algoritm för att pressa sina kunder att betala för mycket pengar för produkter som de kunde ha köpt billigare.

Amazon paketAmazon paket
Kredit: lutsenko / 123RF

Amazon står inför grupptalan för att ha vilseleda kunder genom att uppmuntra dem att köpa dyrare föremål tack vare dess “Buy Box”-funktion. Köpboxen, som visar knappen “Köp nu” och “Lägg till i kundvagn” bredvid en vara, är tänkt att visa det bästa erbjudandet för det föremålet, enligt stämningsansökan. Stämningen hävdar dock att Amazon ofta visar artiklar som inte är billigast eller snabbast att leverera, utan snarare de som tjänar mest avgifter.

Stämningen lämnades in förra veckan av två kalifornier, som representerar varje Amazon-kund som har köpt något via Buy Box sedan 2016. Rättegången uppskattar att det finns hundratals miljoner kunder i den här klassen, eftersom nästan alla använder Buy Box för att handla på Amazon . Rättegång anklagar Amazon för att bryta mot konsumentskyddslagar och har brutit mot sitt avtal med kunder.

Läs också – Amazon Frankrike höjer minimipriset för gratis leverans, diskret

Amazon rekommenderar inte de billigaste produkterna

Rättegången hävdar att Amazon använder en partisk algoritm för att välja vinnaren i köpboxen, som får mest synlighet och klickar till webbplatsen. Algoritmen gynnar varor som säljs av Amazon själv eller av säljare som använder Fulfillment By Amazon (FBA), en tjänst som hanterar frakt och leverans av varor. Dessa föremål betalar högre avgifter till Amazon och få förmånsbehandling i “Buy Box”, även om de inte är de bästa erbjudandena för kunderna.

Rättegången hävdar att kunder ofta är omedvetna om att andra säljare erbjuder samma vara till lägre priser eller med kortare leveranstider. Kunder måste klicka på “Andra säljare” för att se dessa alternativ, som är dolda på huvudsidan. Stämningen hävdar att kunder förväntar sig rimligen att köpboxen visar det billigaste erbjudandet för varan, men har ofta fel.

Amazon paketAmazon paket
Kredit: ©shawnhempel / 123RF

Stämningen nämner flera exempel på hur Amazons köpbox vilseleder kunder, som att lista en vara för 19,99 USD med fri frakt, när en annan säljare erbjuder samma vara för 14,99 USD med gratis frakt. Den rättsliga talan avser även utredningar utförda av amerikanska och europeiska myndigheter, som drog slutsatsen att Amazons Buy Box-algoritm var konkurrensbegränsande och gynnade FBA-säljare.

Amazon riskerar nu stora böter

Det återstår nu att se hur Amazon kommer att reagera på dessa anklagelser. Advokaten som hanterade ärendet, Steve Berman, sa att Amazon hade lagt “en tung börda” på sina kunder, som måste spendera mer tid på plattformen för att identifiera de bästa erbjudandena. Till skillnad från andra stämningar över Amazons köpbox är detta den första rättegången som söker ersättning för skada som konsumenter lidit, inte för antitrustproblem eller skada som säljare lidit.

Skadeståndsbeloppet som Amazon kan behöva betala är inte känt i nuläget, men det kan mycket väl vara mycket betydande, eftersom många amerikaner har blivit utsatta för denna praxis som anses vara vilseledande av kärandena. Som en påminnelse, Förra året översteg Amazons försäljning i USA 574 miljarder dollar.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *